TifoziF1 Οκτώβριος 29, 2013 #21 Οκτώβριος 29, 2013 Υπάρχει κανόνας της EETT που λέει όχι εντός 14 ημερών (μετά την ενεργοποίηση) μπορείς να καταγγείλεις την σύμβαση no-questions-asked. http://www.cyta.gr/el/support/~/media/Files/CYTA/PDF/support_material/applications/aitisi_oikiako.ashx όρος 3.63.6. Σε περίπτωση που η Σύμβαση συνάπτεται εξ αποστάσεως ή εκτός εμπορι-κού καταστήματος, ο Πελάτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει απότην παρούσα εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ενεργοποίησητων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που αιτήθηκε. Η υπαναχώ-ρηση γίνεται αζημίως. Ο Πελάτης χρεώνεται μόνο για τη χρήση τωνΥπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών γιατο διάστημα μέχρι τη διακοπήτων υπηρεσιών του.Αν δώ τίποτα τρελά μέσα σε 2 βδομάδες αντε γειαααα.... μέχρι κουριερ θα τους χρεώσουν να πάρουν πίσω το modem τους. Γιατί δεν χρησιμοποίησες το όρο αυτό? Φαντάζομαι προβλήματα θα είχες από την πρώτη μέρα.
YDinopoulos Οκτώβριος 29, 2013 #22 Οκτώβριος 29, 2013 Δεν το ηξερα. Αλλα για να μην μου το ειπαν, ισως να ειχε περασει το 14ημερο.
yz3427 Οκτώβριος 29, 2013 #23 Οκτώβριος 29, 2013 Δεν το ηξερα. Αλλα για να μην μου το ειπαν, ισως να ειχε περασει το 14ημερο.και να μην ειχε περάσει, δεν θα στο λεγαν.
TifoziF1 Νοέμβριος 12, 2013 #24 Νοέμβριος 12, 2013 Δεύτερη μέρα σήμερα με την CYTA και οι εντυπώσεις ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ. Το χρονικό: - 26/10/2013 μιλάω μαζί τους 215 5013877 (13877) για να ρωτήσω αν τα modem/ρουτερ που δίνουν δέχονται bridged PPPoE (yes !!) και αν υπάρχει δυνατότητα fastpath (yes!! θα το ζητήσετε αφού γίνει ενεργοποίηση) και κάνω αίτηση - Στέλνουν την ίδια μέρα με email την αίτηση με pdf την συμπληρώνω υπογράφω και την στέλνω με email. - 29/10 (28 ήταν αργία) με ενημερώνουν με email ότι έστειλαν το ZTE ZXV10 H201L modem/router όπως είχα ζητήσει με κουριερ και ότι η μέρα πιθανής ενεργοποίησης είναι η 11/11/2013 - 31/10/2013 παραλαμβάνω το ZTE με ACS και το βάζω επάνω στην γραμμή μου, φυσικά με το username/password του προηγούμενου πάροχου με bridged PPPoE. - 11/11/2013 το πρωί δεν έχω internet, αλλάζω το username/passwd με αυτά της CYTA και έχω internet, κουμπώνω και το τηλέφωνο στην VoIP του ΖΤΕ και έχω και τηλέφωνο. Μπορώ να καλέσω οποιονδήποτε αλλά δεν κουδουνίζει όταν με καλούν, μιας και δεν έχουν γίνει update στους δρομολογητές των άλλων εταιριών. Βλέπω ότι είμαι με interleaved και καλώ το 13877 για να κάνω αλλαγή σε fastpath, όπου και μου λένε να στείλω το αίτημα με email. 9 το πρωί το αίτημα έχει φύγει με email. Κατά τις μια το μεσημέρι με παίρνει τεχνικός τους να μου πει ότι ΟΚ με το fastpath. Γυρίζοντας σπίτι βλέπω ότι όντως είμαι με fastpath και χωρίς πτώση στην ταχύτητα !!! Μέχρι το βραδυ κατά τις 8 της ίδια μέρας με καλούν από ΟΤΕ/HOL/Voda/Vivodi. No problem at all !!!! Εντωμεταξύ όσες φορές χρειάστηκε να καλέσω την CYTA στο 13877 είτε για να μιλήσω με πωλητή είτε με υποστήριξη δεν περίμενα ποτέ πάνω από 20-30 δευτερόλεπτα, ευγενικότατοι και οι τεχνικοί μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι τεχνικοί και όχι τεχνικοί του τύπου "καντε reset στο modem σας, δουλευει?". 1000 από μένα στην cyta. Πήρα το πακέτο 8Μbits/1Μbits με απεριόριστα αστικά/υπεραστικά συν 40' προς κινητά το μήνα με 22Ε/μηνα. Η περιοχή δεν έχει VDSL ακόμα και από τα wifi των γειτόνων όλοι (ανεξάρτητα παρόχου) συγχρονίζουν γύρω στα 10Μbits συνεπώς δεν είχε νόημα να πάω σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι δύσκολη περιοχή. Από εχτές μετράνε και οι 14 μέρες υπαναχώρησης από το συμβόλαιο με την CYTA αν σε περίπτωση κάτι δεν πάει καλά.
Wizard! Νοέμβριος 12, 2013 #25 Νοέμβριος 12, 2013 ...αν τα modem/ρουτερ που δίνουν δέχονται bridged PPPoE (yes !!)...Με απλά λόγια τι ακριβώς σου προσφέρει αυτό;
deninho Νοέμβριος 12, 2013 #26 Νοέμβριος 12, 2013 Χρησιμοποιείς το μαραφέτι που σου δίνει ο πάροχος ως modem και το dialup και το routing τα αναλαμβάνει κάποια σοβαρή συσκευή. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
TifoziF1 Νοέμβριος 12, 2013 #27 Νοέμβριος 12, 2013 ^^ Αυτό ακριβώς. Τα modem/router των παρόχων είναι τεσταρισμένα ώς προς το κομμάτι του modem να παίζουν καλά με τα dslam τους αλλά το "router" κομμάτι είναι πολλές φορές εντελώς για τα μπάζα (reboots σε heavy loads, slow response, qos ανύπαρκτο, τα torrents να γονατίζουν κτλ)Για αυτό, έχω βάλει ένα πραγματικό, φτηνιάρικο όμως, router επάνω για την δουλεία αυτή, bridged με το modem.
Wizard! Νοέμβριος 13, 2013 #28 Νοέμβριος 13, 2013 Ok, φαντάζομαι ότι δε μπορείς να βάλεις το router σου απευθείας γιατί δεν είναι VoIP, σωστά;Εγώ που κάνω το ίδιο, απλά βάζω απευθείας το δικό μου, μπορώ γιατί είναι κανονικό το τηλέφωνο, σωστά;
YDinopoulos Νοέμβριος 13, 2013 #29 Νοέμβριος 13, 2013 Έχεις Internet εσύ ??? Θεωρητικα μπορει να το βαλει, αλλα δεν θα εχει τηλεφωνο μετα λογω του VOIP. Θα μπορουσε να εχει δικο του modem, ΕΑΝ ειχε CYTA - Business, μπορει να βαλει δικο του VOIP Server.
TifoziF1 Νοέμβριος 13, 2013 #30 Νοέμβριος 13, 2013 [MENTION=173]Wizard![/MENTION]Το router μου (WDR4900) δεν μπορώ να το βάλω γιατί δεν έχει modem επάνω. Το παλαιό (αρχαίο) modem του OTE (Sagem 1500) είναι για κλωτσιές, και το έχω στην άκρη μπας και το ζητήσουν πίσω (αν και θυμάμαι το είχα αγοράσει από μουλτιράμα κάπου 100 ευρώ με 3 μήνες δώρο aDSL κάποτε το 2006-7). Το modem/router που είχα τόσο καιρό επάνω DGN2000 δεν έχει πόρτα VoIP και σαν ρουτερ έχει τα απολύτως απαραίτητα, και τους τελευταίους 3 μήνες το δούλευα σαν modem μόνο. Βασικά έχει γίνει πολύ complex το δίκτυο σπίτι μιας και με τον γείτονα έχουμε την μια γραμμή για gaming (δική μου, λόγω fastpath) και την δική του για torrents (11αρα interleaved, η περιοχή μέχρι να μπει VDSL δεν πάει παραπάνω) και έτσι παίζει και ένα nas με ethernet+wifi για proxy (more http://www.thelab.gr/internet-and-networking/dyo-networks-ksexwrista-alla-122705.html). Έτσι μπήκε το TP-LINK TL-WDR4900 (more http://www.thelab.gr/internet-and-networking/tr-link-wdr4900-gnomes-126118.html) για σωστό QoS/priority.H ισχύς εν την ενώσει !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.