Vouts Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2012 Καπου διαβασα οτι χρησιμοποιει δικτυο ΟΤΕ και εκει γινεται ενα μπερδεμα -αν υπαρχει προβλημα ο ενας κατηγορει τον άλλο.
YDinopoulos Σεπτέμβριος 30, 2012 #2 Σεπτέμβριος 30, 2012 Σχεδον ολοι χρησιμοποιουν το δικτυο του ΟΤΕ. Και σχεδον παντα και φυσικα -ανεπισημα- ο ΟΤΕ αργοπορει οταν προκειται για βλαβες των αλλων παροχων.
Vouts Σεπτέμβριος 30, 2012 Author #3 Σεπτέμβριος 30, 2012 Τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα - Βικιπαίδειαεδω που λεει οτι σχεδον ολοι εχουν ιδιοκτητο δικτυο εννοει αυτο που νοικιαζουν απο τον ΟΤΕ?
Aias Σεπτέμβριος 30, 2012 #4 Σεπτέμβριος 30, 2012 Δεν ηρθε καμια hol,cyta,4net να σκαψει εξω απο το σπιτι σου να περασει χαλκο.Ο ΟΤΕ εργολαβος του δικτυου χειριζεται τα <<καλωδια>> απο το Αστικο κεντρο μεχρι την εξωπορτα του σπιτιου σου (απο εδω και περα το λεμε Κυριο Δικτυο).Ο,τι βλαβη υπαρχει σε αυτο το κομματι το χειριζεται αυτος.Μενουν δυο κομματια, απο την εξωπορτα του σπιτιου σου μεχρι την πριζα τηλεφωνου σου που υπευθυνος εισαι ΕΣΥ και το κομματι μεσα στο Αστικο κεντρο που υπευθυνος ειναι ο εκαστοτε ΠΑΡΟΧΟΣ.Οποτε οπου και να πας σε οποια εταιρια και να εισαι δεν προκειτε ποτε να δεις αλλαγες τις ταξης συγχρονισμους απο τα 3mbit στα 20mbit ,Αντε να εισαι παντα +- 1-2mbit
YDinopoulos Σεπτέμβριος 30, 2012 #5 Σεπτέμβριος 30, 2012 Ναι. Αν δεν κανω λαθος, η Forthnet εχει αποκλειστικα δικο της δικτυο. Αναφερομαι στο physical κομματι μονο. Και αυτο σε καποιες περιοχες Αθηνας και καποιες πολεις...
vagsk Σεπτέμβριος 30, 2012 #6 Σεπτέμβριος 30, 2012 Δεν ηρθε καμια hol,cyta,4net να σκαψει εξω απο το σπιτι σου να περασει χαλκο.Ο ΟΤΕ εργολαβος του δικτυου χειριζεται τα <<καλωδια>> απο το Αστικο κεντρο μεχρι την εξωπορτα του σπιτιου σου (απο εδω και περα το λεμε Κυριο Δικτυο).Ο,τι βλαβη υπαρχει σε αυτο το κομματι το χειριζεται αυτος.Μενουν δυο κομματια, απο την εξωπορτα του σπιτιου σου μεχρι την πριζα τηλεφωνου σου που υπευθυνος εισαι ΕΣΥ και το κομματι μεσα στο Αστικο κεντρο που υπευθυνος ειναι ο εκαστοτε ΠΑΡΟΧΟΣ.Οποτε οπου και να πας σε οποια εταιρια και να εισαι δεν προκειτε ποτε να δεις αλλαγες τις ταξης συγχρονισμους απο τα 3mbit στα 20mbit ,Αντε να εισαι παντα +- 1-2mbitΌπως τα λες είναι εκτός μιας λεπτομέρειας που αγγίζει και τα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού.Ο ΟΤΕ καθώς έχει την πίτα και μοιράζει κρατάει τους "καλύτερους" βρόχους για τους πελάτες του και φορτώνει τυχόν ελαττωματικούς σε άλλους παρόχους από τους διαθέσιμους μιας περιοχής.
Aias Σεπτέμβριος 30, 2012 #7 Σεπτέμβριος 30, 2012 Όπως τα λες είναι εκτός μιας λεπτομέρειας που αγγίζει και τα όρια του αθέμιτου ανταγωνισμού.Ο ΟΤΕ καθώς έχει την πίτα και μοιράζει κρατάει τους "καλύτερους" βρόχους για τους πελάτες του και φορτώνει τυχόν ελαττωματικούς σε άλλους παρόχους από τους διαθέσιμους μιας περιοχής.Συνηθως μια βλαβη οφειλεται στο απερχομενο καλωδιο,δηλαδη στο καλωδιο απο το ΚΑΦΑΟ μεχρι την πολυκατοικια.Αυτο συνηθως ειναι υπογειο και η <<φυσουνα>> εχει τον διπλασιο αριθμο ζευγων απο οτι εξυπηρετει (δηλαδη αν η πολυκατοικια εχει 10 διαμερισματα ,περνανε απο το καφαο προς την πολυκατοικια 20-30 ζευγη συνολο και ο λογος ειναι σε περιπτωση βλαβης να γινεται αλλαγη ζευγους).Σιγουρα ο οτε δινει προτεραιοτητα στους πελατες του και δεσμευει τα <<καλυτερα>> ζευγη για αυτους.
apotsi Οκτώβριος 1, 2012 #8 Οκτώβριος 1, 2012 Συν ότι σε δυσπρόσιτες περιοχές (βλ. Καρέας, δήμου Βύρωνα, 3900 από DSLAM) μόνο ο ΟΤΕ δίνει πρόσβαση σε mini-DSLAM που είναι 50-100μ από το σπίτι. Όλοι οι υπόλοιπου πάροχει πάνε στο DSLAM του Βύρωνα και πιάνουν 512-1024 άντε 2Mb με αποσυνδέσεις και προβλήματα. Ενώ με τον ΟΤΕ είμαι στα 16.000-17.000 καρφωτά.
YDinopoulos Οκτώβριος 1, 2012 #9 Οκτώβριος 1, 2012 Αυτο δεν ειναι τρισμεγιστη πουστι@ ομως ? Πως και δεν εχoυν κανει αγωγη ακομα, οι 3οι παροχοι ???
alexandrosss Οκτώβριος 3, 2012 #12 Οκτώβριος 3, 2012 η cyta στην περιοχη που ειμαι δουλευει εξαιρετικα 2μερες παιρνουνε για βλαβη
kkalog Οκτώβριος 15, 2012 #13 Οκτώβριος 15, 2012 Συν ότι σε δυσπρόσιτες περιοχές (βλ. Καρέας, δήμου Βύρωνα, 3900 από DSLAM) μόνο ο ΟΤΕ δίνει πρόσβαση σε mini-DSLAM που είναι 50-100μ από το σπίτι. Όλοι οι υπόλοιπου πάροχει πάνε στο DSLAM του Βύρωνα και πιάνουν 512-1024 άντε 2Mb με αποσυνδέσεις και προβλήματα. Ενώ με τον ΟΤΕ είμαι στα 16.000-17.000 καρφωτά.Οι λεγόμενες Onu..
Andreas Makridis Δεκέμβριος 26, 2012 #14 Δεκέμβριος 26, 2012 Έβαλα Cyta 2play πριν από έναν περίπου μήνα στο σπίτι μου στο Νέο Ψυχικό, εγκαταλείποντας τον ΟΤΕ όπως χιλιάδες άλλοι συνδρομητές του. Η Cyta αυτή τη στιγμή, είναι μάλλον η πιο φθηνή εταιρεία στην ελληνική αγορά - αλλά αυτό κατά κάποιον τρόπο αντανακλάται στις υπηρεσίες της. Όχι τίποτε το δραματικό για να είμαστε ειλικρινείς: Τα βασικά υπάρχουν μια χαρά, αλλά τα παρελκόμενα ίσως ενδιαφέρουν κάποιους υποψήφιους πελάτες της. 1) Η υποβολή του αιτήματος δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Θα πρέπει, είτε να πάτε εσείς σε κάποιο υποκατάστημα της Wind με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά χείρας, είτε να κανονίσετε να έρθει κάποιος συνεργάτης της στο σπίτι σας. Αντίστοιχο αίτημα που είχα υποβάλλει για το εξοχικό μου σε άλλη ιδιωτική εταιρεία, διεκπεραιώθηκε ηλεκτρονικά - και μόνον κατά την παραλαβή του router έπρεπε να επιδείξω τα δικαιολογητικά. 2) Τις πρώτες μέρες σύνδεσής μου με την Cyta, η ασύρματη σύνδεσή μου (και ΟΧΙ η ενσύρματη) αποσυνδεόταν κάθε μισό λεπτό. Χρειάστηκε να τηλεφωνήσω στους τεχνικούς της 4-5 φορές, "για να μου αλλάξουν συχνότητα επειδή ο δέκτης μου δεχόταν παρεμβολές". Τελικά, την πέμπτη φορά, βρέθηκε κάποιος τεχνικός που ήξερε τι να κάνει για την περίπτωσή μου και το πρόβλημα διευθετήθηκε οριστικά - και η ασύρματη σύνδεσή μου, είναι πλέον "καμπάνα". Αξίζει να σημειωθεί, πως ο χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική μου γραμμή για να συνδεθώ με το τεχνικό τμήμα, ήταν λογικός, και ποτέ δεν θυμάμαι να ξεπέρασε το δεκάλεπτο. Τα μισάωρα και τα 45λεπτα της ιδιωτικής τηλεφωνίας, ανήκουν απ' ό,τι φαίνεται οριστικά στο παρελθόν. 3) Το πλέον ενοχλητικό ζήτημα που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω με την Cyta, είναι ότι η τηλεφωνική γραμμή περνά αναπόδραστα από το router. Για να έχεις δηλαδή, διαρκώς σταθερό τηλέφωνο, θα πρέπει να έχεις διαρκώς ανοικτό το router. Για την κατανάλωση της συσκευής αυτής, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα στοιχεία στο διαδίκτυο, άλλα απ' ό,τι "σε κατάσταση αδράνειας η κατανάλωση είναι minimal". Δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω. Όσοι όμως από εσάς έχετε οικολογικές ή οικονομικές ευαισθησίες, φαντάζομαι πως θα έχετε κάποιους λόγους να ενοχληθείτε από τη διαρκή λειτουργία μιας συσκευής για Ιντερνέτ που δεν χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό. Όλοι μας ωστόσο, φαντάζομαι πως δεν θα ήθελαν να βρεθούν χωρίς τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μιας προσωρινής ή μόνιμης διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ. Επικοινώνησα με τους τεχνικούς και μου επιβεβαίωσαν πως "με την Cyta για να έχετε τηλέφωνο θα πρέπει να δουλεύει το router". Αυτό είναι επιπρόσθετα προβληματικό και σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία πρίζες τηλεφώνου στο σπίτι σας και θέλετε απλώς να πάρετε τη συσκευή στο άλλο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να κουβαλάτε και το router μαζί σας, ή "να φωνάξετε έναν τεχνικό της Cyta στο σπίτι να σας κάνει μια ειδική συνδεσμολογία που θα σας επιτρέπει να μετακινείτε μονάχα τη συσκευή του τηλεφώνου". Ακόμα και στην περίπτωση αυτή ωστόσο, για να μιλήσετε στο τηλέφωνο το router θα πρέπει να είναι ανοικτό. Όπως ανέφερα στην αρχή του κειμένου μου, η Cyta είναι μάλλον η πιο φθηνή εταιρεία σήμερα, αν και οι τιμές αλλάζουν. Νομίζω ωστόσο, πως κάποιος που θα ήθελε να φύγει απ' τον ΟΤΕ και να πάει σε μιαν ιδιωτική εταιρεία, θα πρέπει να εξετάσει τα παραπάνω και να αναλογιστεί αν θα πλήρωνε ένα ή δύο ευρώ παραπάνω το μήνα για να τα αποφύγει. Και βεβαίως, ελπίζω η Cyta μέχρι του χρόνου να έχει αλλάξει τους router της, ώστε να γλιτώσω από τα προβλήματα της παραγράφου 3 και να παραμείνω πελάτης της...Ελπίζω να σας κατατόπησα.
Daytime Dreamer Δεκέμβριος 26, 2012 #15 Δεκέμβριος 26, 2012 Περιοχη Κυψέλη (κέντρο)Πάροχος Cyta (8mbit fast path)Πολύ ικανοποιημένος. Μέσα σε ένα χρόνο το πολύ να είχα 2-3 αποσυνδέσεις
SirDiman Δεκέμβριος 26, 2012 #16 Δεκέμβριος 26, 2012 Το νούμερο 3 θα το αποφύγεις αν φύγεις απο τη CYTA, καθώς ειναι VOIP και δε πρόκειται να αλλάξει Βρες παροχο με pots (hol, ote)
TifoziF1 Οκτώβριος 29, 2013 #17 Οκτώβριος 29, 2013 Πήρα την μεγάλη απόφαση να φύγω από ote και σκέφτομαι cyta (περιοχή Παλλήνης). Μίλησα με το τεχνικό τους τμήμα και παίζει bridged PPPoE με τα ρουτερ τους άρα θα γλιτώσω ταλαιπωρία σεταρίσματος των "κλειδωμένων" τους router. Υπάρχει επίσης ups άρα no-prob με διακοπή ρεύματος (λόγω VoIP). Επίσης δίνουν fast-path στα 8MBit/1Mbit που θέλω (μου το επιβεβαίωσε ο τεχνικός). Δωρεάν ενεργοποίηση, Απεριόριστα Αστικά/Υπεραστικά, 40' προς κινητά/μήνα, 8Mbit/1Mbit με 22Ευρώ το μήνα. Δεν παίζει κανείς άλλος εκεί, όταν μάλιστα χρεώνουν τέλη ενεργοποίησης 30-40 ευρώ (= 2.5-3.5 ευρώ έξτρα ανά μήνα)Τι λέτε ?
YDinopoulos Οκτώβριος 29, 2013 #18 Οκτώβριος 29, 2013 Τους ειχα κοντα 1μιση μηνα. Ειχα τεχνικο προβλημα κ δεν ειχα νετ κ τηλεφωνο για αρκετες μερες. Ειχα χρεωσει το κινητο κανα 50αρι με τις αναμονες τους, και μου σκαει και λογαριασμος φουλ. Στο τηλ ελεγαν οτι επρεπε να τα πληρωσω και μετα να κανω αιτηση για να μου παραγραψουν καποιες χρεωσεις. Εκανα αιτηση, αλλα στην ΕΕΤΤ οτι με εχουν μαμησει και θελουν και χρημα. Το ιδιο και στον συνηγορο. Εκανα καταγγελια συμβασης και αιτηση προς ΟΤΕ να γυρισω. Μου ζητησαν παγια 45 μερων + ενα 70αρι (αν θυμαμαι καλα) επειδη εσπασα το 12μηνο συμβολαιο. Ξανα καταγγελια σε ΕΕΤΤ και ΣτΚ, οπου αποφανθηκαν υπερ μου. Η σιτα (οχι η μαγικη... ) μου ζητησε τα μισα παγια μονο, αλλα τους ειπα οτι αν με ξαναπαρουν τηλεφωνο θα τους ζητησω τα εξοδα απο το κινητο οπου θα επρεπε να με πληρωσουν κιολας. Οποτε imho μακρια αποδαυτους !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.