Jump to content

triple channel me 4 ντιμάκια;

psyber

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Έβαλα στη μητρική μου (gigabyte x58a-ud3r rev.2) 4 όμοια ντιμάκια μνήμης. Τα τοποθέτησα σύμφωνα με το manual για να έχω triple channel. Ωστόσο ο experience index έριξε τη μνήμη από το 7.9 στο 7.5. Τι σημαίνει αυτό. ότι δεν μπορείς να έχεις πραγματικό triple channel με 4 ντιμάκια. Θα μπορούσε το πρόβλημα να λυθεί με πείραγμα στο channel και rank interleaving; Δεν ξέρω τι κάνουν αυτά ακριβώς. Πρόσθετα έπεσε και ο ssd μου από το 7.7 στο 7.5 και δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Περιμένω τα φώτα σας!

Καλησπέρα!

Έβαλα στη μητρική μου (gigabyte x58a-ud3r rev.2) 4 όμοια ντιμάκια μνήμης. Τα τοποθέτησα σύμφωνα με το manual για να έχω triple channel. Ωστόσο ο experience index έριξε τη μνήμη από το 7.9 στο 7.5. Τι σημαίνει αυτό. ότι δεν μπορείς να έχεις πραγματικό triple channel με 4 ντιμάκια. Θα μπορούσε το πρόβλημα να λυθεί με πείραγμα στο channel και rank interleaving; Δεν ξέρω τι κάνουν αυτά ακριβώς. Πρόσθετα έπεσε και ο ssd μου από το 7.7 στο 7.5 και δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Περιμένω τα φώτα σας!

Μια χαρά δουλεύει το Triple Channel με 4 DIMMs.

Πρώτα από όλα το Experience Index είναι πιο ότι να 'ναι και από την Αννίτα Πάνια και τους καλεσμένους της.

Και δεύτερον, με περισσότερα DIMMάκια ανεβαίνει λίγο ( όταν λέμε λίγο, εννοούμε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ) το access latency και έχει ένα μικρό χτυπηματάκι το read/write bandwidth ( μικρό επίσης ).

Ότι και να κάνεις, και 5 DIMMs να βάλεις το Triple Channel θα δουλεύει ok, διαφορά ούτως ή άλλως από Dual σε Triple και οτιδήποτε δεν θα δείς πουθενά εκτός από σχετικά μικρή διαφορά στο WinRAR όταν συμπιέζεις, και σε λίγες high load server applications ( π.χ. SAP με πάρα πολλούς concurrent clients ).

Σε games, καθημερινές εφαρμογές, εφαρμογές επεξεργασίας audio/video/audio-video, video encoding/transcoding, games, κλπ η μνήμη ότι και να της κάνεις διαφορά στις επιδόσεις δεν κάνει καθόλου.

όσο κακό και ενα είναι το experience index δεν ειναι καπως μεγάλη η διαφορά;

Όχι, γιατί δεν ξέρεις πώς ακριβώς βαθμολογεί, πόσο μεγάλες είναι οι διακυμάνσεις από run σε run, και εν τέλει who gives a rat's ass about it, είναι κάτι τόσο άνευ νοήματος που πιο ενδιαφέρον και ουσιαστικό είναι να ασχοληθείς με τις τρίχες σου π.χ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.