xylokastro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2012 Εχω μεινει ΠΟΛΥ πισω τεχνολογικα. Ειμαι ακομα με amd 64 3500 και dfi lan party n force 4:dirol: Τo συστημα που εχω ειναι ηδη 6 ετων (με κατι μικρες αναβαθμησουλες σε ram και δισκο) αλλα επειδη πλεον ΔΕΝ την παλευει ηγγικεν η ωρα για ενα νεο μηχανημα. Απ'οτι εχει παρει το ματι μου,ειμαστε πλεον στην Intel με socket 1155 και core i7. Το μηχανημα που θελω να φτιαξω το θελω για πολλες χρησεις (gaming,office,ηχογραφησεις ηλεκτρικης κιθαρας και 'μερικη' παραγωγη) και θελω οπωσδηποτε να ειναι ΤΕΡΑΣ σταθεροτητας. Budget δε με απασχολει (οκ μη ξεφυγουμε υπερβολικα!!!) Case: Υπαρχει κατι αντιστοιχο του παλιου coolermaster stacker?Να εχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ηχομονωση γιατι το stacker τοσα χρονια μου εχει παρει τα αυτια. CPU:Ποια?Εχω χασει λιγο τη μπαλα.i5 Η i7? M/B:Θελω μια ΣΤΑΘΕΡΗ μητρικη.Χωρις ρυθμισεις για Overclocking γιατι θα μπω στον πειρασμο :baby: Ram: Λεω να βαλω 32 GB. Παιζουν 8GB μνημες χ 4? HDD:Λεω να παρω εναν 64αρη SSD για το λειτουργικο και τα προγραμματα και εναν 1ΤΒ για αρχεια GPU:Να παιζει τα τελευταια games ικανοποιητικα.Δε με απασχολει να ειναι ολα στο τερμα αλλα να ειναι και λιγο eye-candy ρε αδερφε (παιζουν καρτες με hdmi εξοδο?) τροφοδοτικο:κανα 800αρι pcpower&cooling? οθονη:Καμια 24αρα full hd παιζει? Αυτα!!!I am all ears!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Σεπτέμβριος 30, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2012 Case:Οτι γουσταρεις να βλεπεις, προφανως με τον καταλληλο χωρο. CPU:Η διαφορα ι5 με ι7 ειναι το hyperthreading, αν νομιζεις οτι θα τρεχεις τον επεξεργαστη στα 100% για πολυ ωρα με τα προγραμματα σου (δεν εχο ιδεα ποσο βαρια ειναι τα περι κιθαρας προγραμματα)και οτι θα το μπουκωνεις που αμφιβαλω, πας για ι7 3770Κ, για οτιδιποτε λιγοτερο πας ι5 3570Κ, γενικα πας για ι5 3570Κ με λιγα λογια. Μοβο: Δεν παιζει καλη/σταθερη/δυνατη μοβο που να μην σε εχει δυνατοτητες OC,και εγω τα ιδια ελεγα, αλλα δεν παιζει να παρεις σοβαρη μοβο στα 180Ε+ (οτι και να λεμε αλλο η μοβο των 80Ε και αλλο τον 180Ε..) και να μην σε ψυνει για OC, εχω χασει την μπαλα με τα 2 τελευταια Chipset, βασικα Z77 θες και μετα περι μαρκας, εγω γουσταρω Asus και MSI τωρα καποιος αλλος μπορει να γουσταρει κατι αλλο, τα βασικα ειναι απλα, support την Ram που θες, πολλα Sata 3/USB 3 kai PCI 3 και εισαι οκαυ, καποιος ποιο ενημερωμενος με τις τελευταιες μοβο ας διαφωτισει περι μοντελου ;D RAM: 32GB αν θες βαλτα, αν χρειαζονται οπως ειπα για τα προγραμματα σου, αλλιως με 16 εισαι οκαυ απο καθε πλευρα κατα και τιποτα 2000ΜΗz και πες εντυπωσεις οσο αφορα μοντελα, Corsair Vengenace, G-skill Ripjaws. HDD: Οι SSD εχουν πεσει τοσο πολυ, δεν υπαρχει λογος να μην βαλεις 128GB και να εισαι καλυμενος σιγουρα και για μερικα Game ή οτι αλλο μεγαλης χωριτηκοτιτας και εναν ακομα αποθηκη,οπως WD Caviar Black στα 750-1ΤΒ. GPU:Για basic eyecandy και σοβαρα πραγματα βλεπεις για 660 Τι, 670,680 απο nvidiα, 7950 kai 7970 απο ΑΤΙ ναι, εχουν HDMI. PSU: Τα καινουργια πραγματα γενικα φτιαχνονται για να τρωνε πολυ λιγοτερο ρευμα απο οτι τα προηγουμενα, με 550-600W εισαι καλυμενος ανετα, ειδικα με ATI GPU (7000 series σε Full load ειναι στα 200W και καλα, δεν εχω δεν ξερω αλλα τα reviews αυτα λενε.) τωρα αν θες τοση μεγαλη σιγουρια για οτιδιποτε και πιθανοτητα SLI/xfire, πας 800+, παντα 80+ plus silver τροφοδοτικα και παντα λιγο ποιο σοβαρες εταιριες, Silverstone/Corsair/Coolermaster? Δεν ξερω ποιες θεωρουνε καλυτερες τα παιδια εδω στο φορουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 30, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2012 Case: Υπαρχει κατι αντιστοιχο του παλιου coolermaster stacker?Να εχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ηχομονωση γιατι το stacker τοσα χρονια μου εχει παρει τα αυτια. 1) Κουτί με καλό airflow και ηχομόνωση δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο από τι στιγμή που θα έχεις πολλές τρύπες για εξαερισμό. Το stacker που έχεις είναι καταπληκτικό. Αν ακούς πολύ θόρυβο δε σου φταίει το κουτί, αλλά κάποιος/κάποιοι ανεμιστήρες που έχουν δουλέψεις πολλές χιλιάδες ώρες και κάνουν θόρυβο. Μπορείς είτε να τους συντηρήσεις είτε να τους αλλάξεις και εννοείται ότι κρατάς το κουτί!!! Γιατί να ακουμπήσεις 100-xxx ευρώ για ένα καλό κουτί, όταν έχεις το CM stacker;;; CPU:Ποια?Εχω χασει λιγο τη μπαλα.i5 Η i7? i5 3570Κ, εκτός και αν τα προγράμματα που χρησιμοποιείς δουλεύουν με παραλληλία 8 threads. Δε νομίζω. M/B:Θελω μια ΣΤΑΘΕΡΗ μητρικη.Χωρις ρυθμισεις για Overclocking γιατι θα μπω στον πειρασμο Οι καλές μητρικές θα έχουν και ρυθμίσεις για oc. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες. Εγώ θα πρότεινα Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155 που είναι τούμπανο και future proof λόγω thunderbolt. Ram: Λεω να βαλω 32 GB. Παιζουν 8GB μνημες χ 4? Ναι υπάρχουν - αν πραγματικά τις χρειάζεσαι-. Διαφορετικά με 16GB θα είσαι ΣΟΥΠΕΡ καλυμμένος και αν χρειάζεσαι παραπάνω στο μέλλον, αγοράζεις πιο οικονομικά. HDD:Λεω να παρω εναν 64αρη SSD για το λειτουργικο και τα προγραμματα και εναν 1ΤΒ για αρχεια Στα 64 GB θα σου χωρέσει το λειτουργικό. Δεν έχει νόημα όμως αν δεν βάλεις στο SSD και τα προγράμματά σου, διαφορετικά θα μπουτάρεις γρήγορα, αλλά τα προγράμματα θα τρέχουν από τον μηχανικό (στις γνωστές ταχύτητες). Οι SSD έχουν πέσει πολύ. Πάρε ένα 128GB (προτείνω samsung 830) ή ακόμα καλύτερα 256GB. GPU:Να παιζει τα τελευταια games ικανοποιητικα.Δε με απασχολει να ειναι ολα στο τερμα αλλα να ειναι και λιγο eye-candy ρε αδερφε (παιζουν καρτες με hdmi εξοδο?) Ό,τι γράφει ο από πάνω. τροφοδοτικο:κανα 800αρι pcpower&cooling? Ναι, γιατί όχι... οθονη:Καμια 24αρα full hd παιζει? Όλες οι 24άρες full HD είναι. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη επιλογή για all around χρήση και καθόλου tearing ή ghosting στα παιχνίδια είναι η BENQ XL2420T Budget δε με απασχολει (οκ μη ξεφυγουμε υπερβολικα!!!) Όλα τα παραπάνω θα σε φτάσουν περίπου στα 1500€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.