Jump to content

Βοήθεια με μνήμη ραμ

savvas144

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους σας. Έχω 3 διαφορετικές μνήμες ram (ddr1) 2 απο 512 και μία 1gb (δεν τις αγόρασα εγώ διαφορετικές βέβαια, απλά τις βρήκα απο κάποιος παλιούς υπολογιστές που θα πετιούνταν...) και με τα windows xp μπορ'ω να βάλω μέχρι 2 διαφορετικές μνήμες μαζί πχ τις 2 512 ή μια 512 και 1gb κλπ γιατί αν τις βάλω όλες μαζί μου πετάει Blue screen σε μερικά λεπτά μετα το Boot. Υπάρχει τρόπος να τις βάλω όλες μαζί; Μήπως αν έχω linux θα τις παίρνει;

Το πιο πιθανο ειναι οτι δεν φταινε τα παραθυρα αλλα μαλλον ασυμβατοτητα των μνημων μεταξυ τους ή ο mc δεν αντεχει και τα τρια dimm μαζι!

Ότι είπε ο φίλος επάνω ... ή θέμα ασυμβατότητας της ίδιας της μητρικής (κάποιες θέλουν single side και όχι double side μνημούλες όταν βάζεις πάνω από 2 modules ή πάνω από 2gb. Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί).

Καλό θα ήταν να αναφέρεις μοντέλο μητρικής και μοντέλα των μνημών στις οποίες αναφέρεσαι.

Βάλε πρώτα μία μία και τρέχα memtest.

Μετά κάνε συνδυασμούς και τρέχα memtest.

Τέλος ρίχτα όλα και τρέχα memtest.

Υπάρχει και η περίπτωση να μην παίζουν κάποια modulaκια σε όλα τα banks σωστά.

Είναι λίγο βάσανο αλλά πρέπει να το κάνεις πιστεύω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.