AnimaTronic Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2012 Καλημέρες. Έχω ένα TP-LINK TL-WN721N (καλοκαιρινή αγορά για τις διακοπές). Είπα να το δοκιμάσω χτες, μήπως το χρησιμοποιώ και μεταφέρω το modem/router στο σαλόνι.-Downloading με αυτό: 500 kb/s-Downloading με ethernet: 1,3 mb/s(και στις 2 περιπτώσεις από το ίδιο site, ATi Drivers συγκεκριμένα).Drivers συσκευής κλπ κανονικά.Περιορισμός της συσκευής στην ταχύτητα; Χρειάζεται κάτι καλύτερο για full ταχύτητα; Αν είναι περιορισμός, το παρατάω στην άκρη, αφήνω ethernet και τελειώνω. Απλά για την απορία ρωτάω.Tenxxxx!!!!!EDIT: Αισθάνομαι οτι με κοροϊδεύει το stick. Συνεχόμενες δοκιμές:1η ---> 1200 kb/s2η ---> 800 kb/s3η ---> 400 kb/s4η ---> 1000 kb/s5η ---> 500 kb/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Σεπτέμβριος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Εχω την ιδια καρτα στο pc μου και ειναι κομπλε.Οσο πιανω με το ethernet πιανω και με αυτην.Και μαλιστα επειδη εχουν περασει πολλες ασυρματες απο τα χερια μου ειναι η πιο σταθερη.(ακομα και απο καρτες που εχουν τα 3πλασια λεφτα)Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα εγω δεν εχω εγκαταστησει τους driver που δινει αλλα εκανε update μονο του απο το windows update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 29, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Δοκίμασε με το ρουτερ κοντά στο stick, να βεβαιωθείς ότι δεν παίζει κάποιο hardware problem.Δες ποια channels είναι λιγότερο κατηλημένα, και βάλε το ρουτερ σου να εκπέμπει εκεί.Άμα έχεις Ν ρούτερ, και όλες οι συσκευές που συνδέονται πάνω του είναι Ν, βάλτο σε Wireless mode: N only.Κάνε disable -για λίγο και μόνο για την δοκιμή- το wireless security. Προφανώς να το ενεργοποιήσεις μετά, μη βάλεις wep, (προτίμησε δηλαδή wpa2/wpa, mixed mode ή κάτι τέτοιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Για συμβατότητα σε Ν προτίμησε το WPA2 και καλό θα είναι να τα βάλεις όλα χειροκίνητα στις ρυθμίσεις γιατί τι auto έχει θέμα με τη ανίχνευση ασφαλείας σε N και κάποιες φορές έχεις καθυστερήσεις εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Οκτώβριος 1, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 [MENTION=1199]Volrath[/MENTION] [MENTION=559]vagsk[/MENTION] Guys ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το modem/router είναι το Linksys WAG54G2 Αρχικά άλλαξα WPA ---> WPA2, αλλά δεν είδα βελτίωση. Σχετικά με την απόσταση, οι δοκιμές γίνονται με το router να είναι σε απόσταση 1 μέτρο από το stick. Network mode βλέπω οτι είναι στην επιλογή Mixed. Ν- δεν έχει. Έχει B-only και G-only. Έκλεισα το Wireless Security και κατέβαζε με 800 kb/s εως 1,2 MB/s, με συνεχείς αυξομειώσεις. Θα μπορούσα να το κόψω εντελώς και να χρησιμοποιήσω MAC Address Filter, αλλά θυμάμαι οτι στο Netbook που έχω δε δεχόταν τη MAC Address για κάποιο λόγο (δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά αν παίζει ρόλο, το δοκιμάζω και σας λεω). Τα υπόλοιπα που αναφέρει ο Volrath δυστυχώς δε τα πολυκατέχω. Πάντως, αν εξαιρέσουμε την περιορισμένη ταχύτητα downloading, δεν παρατήρησα άλλα προβλήματα (όπως αποσυνδέσεις, κολλήματα κατά το browsing ή στο Battlefield 3 multiplayer). Σας παραθέτω μερικά screenshots από το tab Wireless του router. Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, ρίξτε μια ματιά και καμιά πρόταση για αλλαγή. Απλά γράψτε τα αναλυτικά γιατί με τα ρουτέρια και τα δίκτυα ΝΤΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 1, 2012 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 Άμα είναι 1m απόσταση το stick με το ρουτερ και πιάνεις ~1MB/s μόνο είναι χάλι. Για να καταλάβεις, σε stick-ακι του κιλού και ρούτερ 5ετίας, εγώ πιάνω 3-4ΜΒ/s στο ίδιο δωμάτιο.Βάλτο g only το network mode. Δε πιστεύω να έχεις κάποια συσκευή τόσο αρχαία που δεν είναι καν g.Τι κινητό έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Οκτώβριος 1, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 Άμα είναι 1m απόσταση το stick με το ρουτερ και πιάνεις ~1MB/s μόνο είναι χάλι. Για να καταλάβεις, σε stick-ακι του κιλού και ρούτερ 5ετίας, εγώ πιάνω 3-4ΜΒ/s στο ίδιο δωμάτιο.Βάλτο g only το network mode. Δε πιστεύω να έχεις κάποια συσκευή τόσο αρχαία που δεν είναι καν g. Τι κινητό έχεις; Μήπως εννοείς 3-4 Mbps? Εγώ εννοώ να κατεβάζει με ταχύτητα 1 ΜΒ/s, οχι 1 Mbps. Κινητό HTC Wildfire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 1, 2012 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 3-4MB/s (MegaBytes/s). Κατέβασε τo wifi analyzer από το market, και τρέχτο. Θα δεις κάτι τέτοιο: Δες ποιο κανάλι είναι το λιγότερο κατηλημένο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις τα κανάλια 1,6,11, και το λιγότερο κατηλημένο είναι το 1. Βάλε το router σου στο λιγότερο κατηλημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Οκτώβριος 1, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 Το έκανα αυτό που λες. Η κάθε καμπύλη, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι ένα WiFi. Όποιο κανάλι και να επιλέξω, η δική μου καμπύλη είναι πάντα πιο ψηλά.BTW, τι γραμμή έχεις και κατεβάζεις με 3-4 MB/s? Εγώ έχω 24άρα wannabe ΟΤΕ και πάνω από 1.4 MB/s δεν έχω δει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 1, 2012 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2012 Το έκανα αυτό που λες. Η κάθε καμπύλη, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι ένα WiFi. Όποιο κανάλι και να επιλέξω, η δική μου καμπύλη είναι πάντα πιο ψηλά.BTW, τι γραμμή έχεις και κατεβάζεις με 3-4 MB/s? Εγώ έχω 24άρα wannabe ΟΤΕ και πάνω από 1.4 MB/s δεν έχω δει ποτέ.Δεν έχω 3-4ΜΒ/s downloads από internet, αλλά από network (file copy π.χ.). Ότι ταχύτητες από internet έχω στο pc που είναι συνδεδεμένο με lan, τις ίδιες ταχύτητες έχει και το wifi πάνω κάτω. Για δοκίμασε να αντιγράψεις κάνενα αρχείο από το 1 pc στο άλλο, άμα αντιγράφει με 3-4 ΜΒ/s σταθερά δεν έχεις πρόβλημα. Αυτό με τις καμπύλες: Να επιλέξεις κανάλι που να έχει τις λιγότερες καμπύλες μέσα, ασχέτου άμα η δικιά σου είναι η μεγαλύτερη. Όσο λιγότερες "καμπύλες" έχει => τόσα λιγότερα wifi εκπέμπουν σε αυτό το κανάλι, τόσο λιγότερο θόρυβο/καλύτερη σύνδεση έχεις στο δικό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balboagr Οκτώβριος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2012 Καλησπέρα. Εγώ έχω το TP-LINK TL-WN821N. Με 2 μπάρες, απόσταση 1 διαμέρισμα και με τοίχους μπροστά κατεβάζω από 112Kbps-700Kbps από browsers και με torrents 150Kbps-1.5Mbps αναλόγος βέβαια και τα seeds. Το σήμα που πιάνει εμένα τουλάχιστον είναι χάλια... Όταν παίζω LoL το ping κυμαίνεται από 65-175 max. Το ping test στο cmd μου λέει ότι έχω 65ms αλλά δεν καταλαβαίνω την διαφορά όταν μπαίνω στο game. Πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. 21ευρώπουλα έδωσα στο Πλαίσιο αλλά τ'άξιζε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.