Jump to content

Western Digital RE WD4000FYYZ (4TB)

Zarko1

Recommended Posts

Νέος ολόφρεσκος παίκτης από την WD στα 4ΤΒ χωρητικότητα!

Στις 7200 στροφές, 64MB cache, πέντε platters των 800ΜΒ, πιστοποιημένος για χρήση 24/7, και το κυριότερο πέντε ολόκληρα χρόνια εγγύηση! :dance3:

Μπράβο στην WD! Τουλάχιστον στο θέμα της εγγύησης, ο ανταγωνισμός στα 4ΤΒ υστερεί. Nα θυμίσουμε ότι οι Hitachi 5Κ4000 (4ΤΒ, 5400 στροφές) και 7Κ4000 (4ΤΒ, 7200 στροφές) έρχονται με τρία χρόνια εγγύηση, ενώ η Seagate είναι ακόμα ουσιαστικά ανύπαρκτη στα 4ΤΒ, μια και ο ΧΤ4000 ακόμα δεν κυκλοφορεί επίσημα σαν εσωτερικός δίσκος.

Ο WD4000FYYZ είναι βέβαια ακόμα πολύ αλμυρός στην τιμή του, ουσιαστικά απλησίαστος. Κυκλοφορεί ήδη στο αμερικάνικο ebay, δείτε εδώ, με τιμή γύρω στα 450 ευρώ με μεταφορικά, αλλά όπως βλέπετε στέλνεται με Fedex, πράγμα που σημαίνει 100% τελωνείο και άρα τουλάχιστον 200 έως 300 ευρώ δασμούς, εκτελωνισμό κτλ.

Σε κάποια ευρωπαϊκά site υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας σε καλύτερη τιμή, όπως εδώ, στα 430 ευρώ από Γερμανία, αλλά με παράδοση μεγαλύτερη του ενός μήνα, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! :...:

Το περίεργο είναι ότι δεν κατάφερα να βρω ακόμα ούτε ένα review του WD4000FYYZ με μετρητικά τεστ για το transfer rate, seek time κτλ. Όποιος βρει κάποιο link ας το ανεβάσει εδώ.

Πάντως σε αυτές τις τιμές, ο WD4000FYYZ δύσκολα θα βρει τον δρόμο του, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Το αγγλικό ebay είναι γεμάτο από Hitachi 7k4000 σε τιμές από 300 έως 340 ευρώ, με μοναδικό μειονέκτημα τα δύο χρόνια μικρότερη εγγύηση... :unsure:

Νέος ολόφρεσκος παίκτης από την WD στα 4ΤΒ χωρητικότητα!

Στις 7200 στροφές, 64MB cache, πέντε platters των 800ΜΒ, πιστοποιημένος για χρήση 24/7, και το κυριότερο πέντε ολόκληρα χρόνια εγγύηση! :dance3:

μάλλον ο δαίμων του τυπογραφίου μπέρδεψε το GB από το ΜΒ

κατά τα άλλα με αφήνει αδιάφορο γιατί οι απατήσεις μου και κυρίαρχα το price range του είναι απλησίαστο για σκληρό...

μάλλον ο δαίμων του τυπογραφίου μπέρδεψε το GB από το ΜΒ

κατά τα άλλα με αφήνει αδιάφορο γιατί οι απατήσεις μου και κυρίαρχα το price range του είναι απλησίαστο για σκληρό...

Χαχά, όταν γράφεις στις πεντέμισι τα ξημερώματα, με το ένα μάτι κλειστό, αυτά συμβαίνουν! :yawn:

Πάντως πιστεύω ότι η τιμή του θα πέσει γρήγορα τους επόμενους 2-3 μήνες. Ειδικά στην Αμερική, η WD έχει το δικό της φανατικό καταναλωτικό κοινό, που θα τιμήσει τον δίσκο, ακόμα και και σε ελαφρά ακριβότερη τιμή από τους δύο Hitachi των 4ΤΒ. Π.χ., ο Hitachi 7K4000 έχει «πέσει» σε τιμή στο αγγλικό ebay από 40-70 ευρώ τους τελευταίους δύο μήνες, από τα 350-370 ευρώ στα 290-330 σήμερα.

Και μεμονωμένες ευκαιρίες στα 4ΤΒ σε καλύτερη τιμή πάντα θα υπάρχουν στο αγγλικό ebay. Όποιος θέλει σήμερα ντε και καλά 4ΤΒ, μπορεί να χτυπήσει αυτόν. Είναι ο ίδιος Άγγλος πωλητής από τον οποίο αγόρασα τον δικό μου Hitachi 7K4000. Αν του κάνετε προσφορά στις 150 λίρες, θα δεχτεί σίγουρα. Με +20 λίρες μεταφορικά, έχετε 4ΤΒ στα 225 ευρώ κομπλέ, τη στιγμή που τα ελληνικά καταστήματα πουλάνε στα 480 ευρώ! :hehe:

Παρόλο που έχει περάσει αρκετό διάστημα, ακόμα δεν μπόρεσα να βρω ούτε ένα review με μετρήσεις του WD4000FYYZ RE. :hm:

Η ίδια η WD πάντως, δίνει για όλη την σειρά RE με τις χωρητικότητες των 2, 3 και 4ΤΒ το ίδιο μάξιμουμ transfer rate στα 171 MB/s, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Και εάν αληθεύει αυτό το νούμερο για τον WD4000FYYZ, τον φέρνει σε απόλυτη ισοπαλία στο transfer rate με τον Hitachi 7K4000, ο δικός μου τουλάχιστον μετρήθηκε στα 170,4 MB/s.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.