Jump to content

Αρχάριος ζητάει βοήθεια

savvas144

Recommended Posts

Προσωπικά θα προτιμούσα ubuntu αλλά δοκιμάζοντας το συνειδητοποιήσα οτι ψιλο"σέρνεται".

Πώς το δοκίμασες; Από live cd ή έκανες κανονική εγκατάσταση; Αν έμεινες στο πρώτο, τότε λάβε υπόψη σου ότι με κανονική εγκατάσταση στο μηχάνημά σου θα πηγαίνει πολύ καλύτερα.

Απορία: Αν του έκανες εγκατάσταση, πώς χώρεσες σε 120GB win + games που λες ότι παίζεις + ubuntu

Με 2GB RAM πιστεύω ότι το ubuntu θα σου πηγαίνει αρκετά καλά. Αν όχι, βάλε xubuntu ή αν θες ακόμα πιο ελαφρύ περιβάλλον lubuntu. Όσο πιο ελαφρύ το περιβάλλον, τόσο πιο σπαρτιάτικο το desktop environment, οπότε αν βάλεις xubuntu και πας να του προσθέσεις τα καλούδια του ubuntu, θα το κάνεις εξίσου βαρύ.

Το είχα κάνει εγκατάσταση κανονικά το ubuntu. Aπο τα 120 gb τα 20 χρησιμοποιώ-δεν μου πιάνουν πολύ χώρο τα προγράμματα και τα παιχνίδια. Και είχα δώσει στο ubuntu γύρω στα σαράντα gb. 1,5 gb ram έχω και με dual-boot με xp που το'χα κάνει σερνόταν αρκετά (12.04 έβαλα). Τα παιδιά πιο πάνω μου προτείναν μια παλαιότερη έκδοση ubuntu και κατέβασα την 9.04. Θα το δοκιμάσω με boot απο usb. Έχω iso για fedora 17, ubuntu 12.04, ubuntu 9.04 και τώρα θα κατεβάσω και το xubuntu και θα τα τεστάρω να δώ ποιό θα δουλέψει καλύτερα. Έχω ένα usb 32gb, αν του βάλω μέσα το λειτουργικό για να bootάρω απο κεί μετά θα πάει για πέταμα; θα μπορώ μετά να βάζω-βγάζω αρχεία;

Καλημέρα Σάββα και καλώς ήρθες στο (σκοτεινό) κόσμο του linux :)

Καταρχάς θέλω να πω: Το linux δεν είναι windows.

Πέρα από αυτό για παιχνίδια μάλλον λάθος πλατφόρμα κοιτάς. Τα Linux δεν είχα ποτέ καλή υποστήριξη για παιχνίδια για διάφορους λόγους (γραφικά, marketting DirectX, nVidia, ATI).

Μία καλή και εύκολη λύση είναι τα ubuntu. Αν τα έχεις δοκιμάσει και τα βρίσκεις αργά τότε κοίτα στο internet για διάφορα tricks που μπορεί να βοηθήσουν να πάει πιο γρήγορα το μηχανάκι. Ένα εύκολο πρώτο βήμα θα ήταν να απενεργοποιήσεις το 3D στο unity, και ένα δεύτερο να ξηλώσεις το unity και να βάλεις κάτι πιο ελαφρύ.

Γενικά είμαι κατά του παλιού distribution γιατί δεν είναι υπάρχει υποστήριξη, δεν υπάρχει συντήρηση και αν ζητήσεις βοήθεια για κάποιο πρόβλημα θα σου πούνε, αναβάθμησε (και θα έχουν και δίκιο).

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας για Archlinux αλλά ξέρω ότι δεν είναι για αρχάριους, είναι δύσκολο. Γενικά αν θέλεις να ασχοληθείς πολύ γρήγορα θα δεις ότι τα Ubuntu είναι μιά πολύ ωραία διανομή αλλά όπως είπες είναι βαριά και προσωπικά βρίσκω ότι κάποια πράγματα είναι overkill.

Ένα άλλο εναλλακτικό είναι debian που έχει καλό community.

Με το μηχανακι που έχεις δύσκολα θα σηκώσει 3D unity ή Gnome 3 (Fedora). Θες κάτι ποιό ελαφρύ. Δοκίμασε και LDXE.

Όπου δυσκολευτείς, εδώ είμαστε, καλό διάβασμα.

Καλημέρα Σάββα και καλώς ήρθες στο (σκοτεινό) κόσμο του linux :)

Καταρχάς θέλω να πω: Τα linux δεν είναι windows.

Πέρα από αυτό για παιχνίδια μάλλον λάθος πλατφόρμα κοιτάς. Τα Linux δεν είχα ποτέ καλή υποστήριξη για παιχνίδια για διάφορους λόγους (γραφικά, marketting DirectX, nVidia, ATI).

Μία καλή και εύκολη λύση είναι τα ubuntu. Αν τα έχεις δοκιμάσει και τα βρίσκεις αργά τότε κοίτα στο internet για διάφορα tricks που μπορεί να βοηθήσουν να πάει πιο γρήγορα το μηχανάκι. Ένα εύκολο πρώτο βήμα θα ήταν να απενεργοποιήσεις το 3D στο unity, και ένα δεύτερο να ξηλώσεις το unity και να βάλεις κάτι πιο ελαφρύ.

Γενικά είμαι κατά του παλιού distribution γιατί δεν είναι υπάρχει υποστήριξη, δεν υπάρχει συντήρηση και αν ζητήσεις βοήθεια για κάποιο πρόβλημα θα σου πούνε, αναβάθμησε (και θα έχουν και δίκιο).

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πας για Archlinux αλλά ξέρω ότι δεν είναι για αρχάριους, είναι δύσκολο. Γενικά αν θέλεις να ασχοληθείς πολύ γρήγορα θα δεις ότι τα Ubuntu είναι μιά πολύ ωραία διανομή αλλά όπως είπες είναι βαριά και προσωπικά βρίσκω ότι κάποια πράγματα είναι overkill.

Ένα άλλο εναλλακτικό είναι debian που έχει καλό community.

Με το μηχανακι που έχεις δύσκολα θα σηκώσει 3D unity ή Gnome 3 (Fedora). Θες κάτι ποιό ελαφρύ. Δοκίμασε και LDXE.

Όπου δυσκολευτείς, εδώ είμαστε, καλό διάβασμα.

Καταρχήν είναι TO linux(απο το το GNU/Linux).:-O

Στα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως τα λές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.