savvas144 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με linux και κάποια χαρακτηριστικά τους. Καταρχήν ακόμα δεν ξέρω ποιό είναι το κατάλληλο distro για τον υπολογιστή μου. Προσωπικά θα προτιμούσα ubuntu αλλά δοκιμάζοντας το συνειδητοποιήσα οτι ψιλο"σέρνεται". Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι : 120gb hdd ide,mobo asus p4800, κάρτα γραφικών ΝVIDEA 7600GT (Παίζει καλό gaming) και 2 gb μνήμης ram. Έχω απογοητευτεί αρκετά με τα windows... και το μόνο που με προβληματίζει πριν περάσω κάποιο distro ubuntu είναι αν θα παίζω όπως και στα windows (αρκετές εταιρίες παιχνιδιών βγάζουν linux clients για τα παιχνίδια τους, άλλα παιχνίδια τα τρέχεις με wine ή και κάποια άλλα προγράμματα που σου επιτρέπουν να παίζεις παιχνίδια των windows σε linux.) αλλά η ερώτηση ειναι : θα παίζουν τα παιχνίδια καλά με το wine ή θα κολλάνε;Ευχαριστώ προκαταβολικά,Σάββας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2012 Το αν θα κολλάνε και το τι μπορείς να παίξεις,μπαίνοντας στην σελίδα του wine,έχει database με βαθμολογία σχετικά με ποιά είναι playable. Δοκιμάσε xubuntu,που είναι με xfce αντί για unity,και είναι ελαφρύτερο de.Βέβαια καλύτερα θα ήταν να έχεις dual boot εγκατάσταση για να είσαι σίγουρος ότι αν θές να παίξεις κάτι μπορείς ανα πάσα στιγμή να το βάλεις σε windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 απο ελαφρια distros ποια μου προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Σεπτέμβριος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 απο ελαφρια distros ποια μου προτεινετε?Δεν είναι θέμα distro όσο θέμα Desktop environment.Δοκίμασε xubuntu(xfce) ή lubuntu(lxde). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 29, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Με τόσο παλιό h/w λογικό είναι το ubuntu να έχει κάποια θέματα απόδοσης και όσον αφορά τα win φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε ΧΡ αφού και τα 7άρια θα τραβάνε τα ίδια ζόρια.Φτιάξε μια καθαρή εγκατάσταση με ΧΡ μόνο για τα παιχνίδια και τον υπόλοιπο χώρο άφησε τον για κάποια linux distro.Το Lubuntu είναι αρκετά ελαφρύ και μπορείς να δοκιμάσεις αν θες και Mint linux αλλά xfce ή maya... Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 απο εμφανιση ομως μονο τα ubuntu μ'αρεσουν χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Σεπτέμβριος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Το hardware που έχεις θα τρέχει καλύτερα τα παιχνίδια στα xp αποτι μέσω του wine. Δοκίμασε κάποια lite έκδοση των xp αλλά μην περιμένεις και να παίζεις τα καινούργια παιχνίδια που βγαίνουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Αν αντί για την έκδοση 12.04 περάσω μια παλαιότερη έκδοση ubuntu θα τρέχει πιο γρήγορα με 1,5gb ram και 3.00ghz επεξεργαστή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 29, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Η 12.04 είναι βαριά!! δοκίμασε την σειρά 9 ή 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 29, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 ναι όντως η 12αρα ασχέτως ότι είναι βαριά είναι και απαίσια και πρέπει να κάνεις αποκωδικοποίηση για να βρεις αυτό που θες που το έχουνε κρύψειεγώ παίζω πολύ καιρό τώρα με τα 10.04 σε atom και πάνε τζάμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Δηλαδή αν βάλω 9-10 έκδοση θα κάνει μεγάλη διαφορά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 29, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 έπρεπε είδη να τα έχεις βάλει μην το συζητάς μια δοκιμή θα σε πείσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 χεχε βρε εσυ εφκολο το λες ... μεχρι να κατεβασω και να κανω και burn... Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 εμενα μου αρεσει το 12 γιατι έχει μονο την πάνω γραμη εργασιών. Αν έχει και κάτω δε μ' αρέσει. Μου θυμίζει τα windows... Ιδιότροπος:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 29, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 εμενα μου αρεσει το 12 γιατι έχει μονο την πάνω γραμη εργασιών. Αν έχει και κάτω δε μ' αρέσει. Μου θυμίζει τα windows... Ιδιότροπος:whistling Δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα, διαφορετικά θα ήξερες πως εσύ μπορείς να φτιάξεις τις μπάρες όπως, όπου και όσες θέλεις... Επίσης, ΜΗΝ καις σιντί/ντιβιντί, πέρασε το iso σε ένα usb stick και τρέξε τα από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Αλήθεια? Δηλαδή όπως θέλω το φτιάχνω; μμμμμ ωραία τότε αλλα πρέπει να βρώ κάποιο που να το τρέχει χωρίς κολλήματα το pc μου. Τη βοήθειά σας κύριοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 29, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 Αν πας σε Linux με το σκεπτικό να σου τρέχουν πιο γρήγορα τα (win ΑΑΑ) games, ξέχνα το. Κοίτα να αναβαθμίσεις το hardware σου για να παίζεις πιο γρήγορα τα games.Αν θες πιο ελαφρύ περιβάλλον για γενική χρήση (πιο σταθερό, virus free κτλ) τότε ok.Όσο για native linux games α) δεν είναι ΑΑΑ β) κυκλοφορούν μόνο από indies. γ) ο native steam client ακόμα δεν έχει έρθει και όταν θα έρθει θα τρέχει μόνο το l4d. Μέχρι να κυκλοφορήσουν σε native linux πιο πολλοί ΑΑΑ τίτλοι μέσω του steam έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας.Απλά μην πας σε linux για τους λάθος λόγους γιατί θα απογοητευτείς και δε θα φταίει το Linux (ή το όποιο ubuntu) γι' αυτό. Linux is not windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 gaming μπορώ να κάνω και με τα xp. (θα έχω dual-boot έτσι κι αλλιώς) απλά υπάρχουν και εταιρίες που βγάζουν τα παιχνίδια τους και σε Linux clients. Εγώ θέλω να βάλω και κάποιο distro linux και θέλω να είναι "γρήγορο" με αυτό το παλιό pc και να κάνω τη δουλειά μου. Έχετε να προτείνετε κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 29, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 xubuntu (xfce περιβαλλον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas144 Σεπτέμβριος 29, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2012 θα μπορώ να το κάνω να φαίνεται σαν ubuntu? να κάνω ένα ενιαίο taskbar επάνω και ίσος εναν launcher? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.