Jump to content

Boot με MyBook ανοιχτό και πρόβλημα(?)/κόλλημα(?)/ρύθμιση(?)

AnimaTronic

Recommended Posts

Hello. Μια ερωτησούλα περικαλώ:

Samsung 830 για OS/Apps, WD Caviar Green 2TB για Data, MyBook 2TB USB3.0 για BackUp.

Όταν ο MyBook είναι ανοιχτός μέσα στα Windows και κάνω restart ή κλείσω το PC και το ξανανοίξω (άμεσα ή μετά από ώρα), κολλάει στη Gigabyte Logo Screen (είτε για ~15 δευτερόλεπτα και bootάρει, είτε μόνιμα και θέλει reset).

Όταν ο MyBook δεν είναι συνδεδεμένος στο PC, κανένα πρόβλημα.

Όταν ο MyBook κλείσει από το κουμπάκι του, ενω είμαι στα Windows και κάνω restart ή κλείσω το PC και το ξανανοίξω (άμεσα ή μετά από ώρα), κατά τη διάρκεια της εκκίνησης παραμένει κλειστός (επιθυμητό) και πάλι κανένα πρόβλημα.

Κοινώς το κόλλημα εξαρτάται από το αν θα είναι ανοιχτός ο MyBook κατά την εκκίνηση ή οχι.

Να υποθέσω οτι όταν, κατα την εκκίνηση, ο MyBook είναι ανοιχτός, προσπαθεί να τον διαβάσει και καθυστερεί (τα ~15 δευτερόλεπτα που λέγαμε παραπάνω); Το οτι όμως ορισμένες φορές κολλάει μόνιμα, με βάζει σε σκέψεις.

Παίζει καμιά ρύθμιση στο BIOS να μην διαβάζει τις USB συσκευές κατά την εκκίνηση ή κάτι τέτοιο;

Κατά τα άλλα, μέσα στα Windows δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα drive. Λειτουργούν όλα άψογα.

Tenxxxxx!!!!!

Μου ειχε τυχει σε asus παρομοιο. Βγαλε το Boot Logo απο το BIOS και δες που κολαει. Λογικα καπου (συνηθως κατω-κατω δεξια) εμφανιζει πιο BIOS τεστ τρεχει. Αν κολησει σε ενα, σημαινει πως δεν περναει το συγκεκριμενο. Ψαχνεις google / mobo manual για λυσεις.

Εμενα δεν ηθελε κανενα usb συνδεδεμενο, και ας ειχα κανει Disable οτι σχετικο στο BIOS...

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Γιάννη δε το είχα σκεφτεί αυτό.

Δοκιμές:

Disable Logo Screen. Βγάζει την κλασσική οθόνη American Megatrends (με το κόκκινο τριγωνάκι) και μένει εκεί. Από κάτω κενό. Δε γραφεί cpu, χρονισμό, ποσότητα RAM, drives κλπ.

USB Legacy Support ---> Off. Περνάει το post, κολλάει στην οθόνη "Starting Windows" για ~10 δευτερόλεπτα και μπαίνει στα Windows. Εν τω μεταξύ (οι παππάδες....) όσο είναι στο "Starting Windows", το λαμπάκι του MyBook αναβοσβήνει. Μόλις σταθεροποιηθεί, φορτώνει Windows. Άρα το κολλάει προσωρινά ο δίσκος. Λες και προσπαθεί να τον διαβάσει εκείνη τη στιγμή.

Σύνδεση απο USB3.0 σε USB2.0. Περνάει το post, μένει για λίγο στο "Starting Windows" και μπαίνει κανονικά.

Να πω την αλήθεια δε με χαλάει, μιας και δε θέλω να είναι μόνιμα ανοιχτός ο MyBook. Ανοίγει, BackUp, κλείνει. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτή η συμπεριφορά.

Μου "βρωμάει" και o ETRON USB3.0 Controller (mETRON τα @@ μου).

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Γιώργο, σε μένα, ακόμα και αν βγάλω το καλώδιο USB, παραμένει κολλημένο. Δε συνεχίζει.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Γιώργο, σε μένα, ακόμα και αν βγάλω το καλώδιο USB, παραμένει κολλημένο. Δε συνεχίζει.

Καλά, δεν παίζει ρόλο, αυτό έχει να κάνει με το bios.

Ο δίσκος δεν έχει διακόπτη on/off ;

Αν ναι, δοκίμασε να τον έχεις απάνω με το διακόπτη στο off, να δεις αν μπαίνει κανονικά.

Εγώ έτσι κάνω, τον ανοίγω, κάνω backup, τον κάνω "safe remove" και μετά τον κλείνω πάλι.

Καλά, δεν παίζει ρόλο, αυτό έχει να κάνει με το bios.

Ο δίσκος δεν έχει διακόπτη on/off ;

Αν ναι, δοκίμασε να τον έχεις απάνω με το διακόπτη στο off, να δεις αν μπαίνει κανονικά.

Εγώ έτσι κάνω, τον ανοίγω, κάνω backup, τον κάνω "safe remove" και μετά τον κλείνω πάλι.

Όταν είναι πάνω στο PC, αλλά απενεργοποιημένος, δεν έχει θέμα. Bootάρει κανονικά. Οπότε αυτό θα κάνω. Μάζεμα, turn off και τέλος.

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Γιάννη δε το είχα σκεφτεί αυτό.

Δοκιμές:

Disable Logo Screen. Βγάζει την κλασσική οθόνη American Megatrends (με το κόκκινο τριγωνάκι) και μένει εκεί. Από κάτω κενό. Δε γραφεί cpu, χρονισμό, ποσότητα RAM, drives κλπ.

USB Legacy Support ---> Off. Περνάει το post, κολλάει στην οθόνη "Starting Windows" για ~10 δευτερόλεπτα και μπαίνει στα Windows. Εν τω μεταξύ (οι παππάδες....) όσο είναι στο "Starting Windows", το λαμπάκι του MyBook αναβοσβήνει. Μόλις σταθεροποιηθεί, φορτώνει Windows. Άρα το κολλάει προσωρινά ο δίσκος. Λες και προσπαθεί να τον διαβάσει εκείνη τη στιγμή.

Σύνδεση απο USB3.0 σε USB2.0. Περνάει το post, μένει για λίγο στο "Starting Windows" και μπαίνει κανονικά.

Να πω την αλήθεια δε με χαλάει, μιας και δε θέλω να είναι μόνιμα ανοιχτός ο MyBook. Ανοίγει, BackUp, κλείνει. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτή η συμπεριφορά.

Μου "βρωμάει" και o ETRON USB3.0 Controller (mETRON τα @@ μου).

A καλά!! Αυτόν έχω και εγώ στη gigabyte και πολλές φορές χάθηκε ο driver και δεν έβλεπα τον usb3 σκληρό στα win. Έπρεπε να περάσω ξανά τους οδηγούς του κοντρόλερ.:crazy:

Και σε μενα καθυστερει οταν εχω συνδεδεμενο εξωτερικο σκληρο(το εκανε σε x58, το κανει και τωρα)...απλά δεν τα εχω ανοιχτα οταν ανοιγω τον υπολογιστη ή στα restart :beer:

Κι εδώ μια απ' τα ίδια. Έχω τον ίδιο δίσκο και τα ίδια προβλήματα. Όταν ξεκινάει το pc και ο δίσκος είναι standby (αναβοσβήνει το λαμπάκι), καθυστερεί το boot των windows καμιά 10αριά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσει ο WD. Οπότε τον κλείνεις από το πολύμπριζο και τον ανάβεις μόνο όταν τον χρειάζεσαι. Το backup σου δουλεύει καλά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.