Jump to content

Οι Micron μου so far

darkCount

Recommended Posts

Είμαι πολύ χαρούμενος. Από τη μια ήρθε ο νέος mobile μου με Ixxx stepping και χάρηκα....και από την άλλη βρήκα αυτές τις μνημούλες Micron 1γίγα που φαίνεται ότι ανεβαίνουν....

Μέχρι στιγμής ακολουθώ τη μέθοδο Enduracell-Hipro για κάψιμο και είμαι ακόμα στο 2.7v και ψήνω!

Πάρτε ενα screenshot να μου πείτε τη γνώμη σας....

post-694-1416071158,6737_thumb.jpg

αυτές οι μνήμες πρέπει να είναι πραγματικά κελεπούρια, αλλά έχεις βλέπω ακόμα CMD2T αυτό ρίχνει πολύ τις επιδόσεις (ας δείχνει άλλα το Sandra, λες και πότε τα δείχνει σωστά?) και αν δεις ότι κολλάς γύρω στα 242-243 είναι θέμα BIOS οπότε προτίμησε να τις παίξεις 3-2-2-11 ή 2.5-2-2-11 με CPC (CMD) 1T.

δεν έχω βγάλει καμιά μέθοδο, του Hipro είναι, απλά την εφαρμόζω και την προτείνω :)

Σχετικά με τη μέθοδο....Hipro-Soki ήθελα να πω....sorry.

Το Sandra δεν ξέρω τι λέει, εγώ πάντως έβαλα το τελευταίο DE8_16 που patchαρες με το 1Τ. Αυτό δεν αρκει για να παίζει 1Τ το chipset που λέγαμε χθες? Πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση αλλου?

Με το Nforce Tweaker μπορώ να αλλάξω το 1Τ και 2Τ στο Sandra αλλά δεν αλλάζει τπτ στο σκορ.

Τι εννοείς θέμα βιος γύρω στα 242-243 γιατί ένα τοίχος σαν να βλέπω κάπου εδώ. Τι βιος να βάλω δηλαδή?

Όσο για 3-2-2-11 δεν παίζει προς το παρόν, μάλλον θέλουν δουλεια ακόμα. Όταν ανέβω βολτ θα δούμε. Ούτε 2.5 cas φαίνεται να γουστάρουν. Νομίζω όμως ότι το cas3 τους είναι εξίσου καλό με το 2.5

ΟΚ τελικά εφόσον μου λες ότι μπορείς και το αλλάζεις με το ΝF2tweaker σημαίνει ότι το Sandra δε διαβάζει το CMD για CMD αλλά άλλο χρονισμό γι αυτό και δε βλέπεις κάποια διαφορά. Έχεις βάλει το σωστό BIOS oπότε άστο έτσι πως είναι απλα να ξες ότι το CMD το δείχνει λάθος. Σχετικά με το τοίχο των 240-243 έχει να κάνει με το BIOS και προς το παρών δεν έχει βρεθεί λύση. Mετά από αυτά τα FSB σου βγάζει τρελά error?, τι ακριβώς αντιμετωπίζεις? Με τι volt είσαι εκεί? Μια χαρά πάντως είναι οι μνήμες σου ακόμα και έτσι, ίσως θέλουν ψήσιμο για τα 2.5-2-2 έχε υπόψιν σου ότι κάτι EB που δοκίμασα δε postάραν με CAS3 αλλά μόνο με 2.5 μπορεί σε εσένα να συμβαίνει το αντίθετο.

Λοιπόν τοίχος αδιαπέραστος στα 243!

Δεν βγαζει errors το memtest, απλά κολλάει. Στα 244 κολλάει στο 2ο pass test 5 ενώ στα 245 κολλάει στο 4% του 1ου pass test 5. Παραπάνω κολλάει το pc στο αρχικό post.

Εδώ που κόλλησα είμαι με 2.7v

Σχετικά με τα timmings τώρα...με cas2.5 σε fsb από 215 ως 225 βγάζει τρελλά errors το memtest. Τα ίδια με το trp2 στο ιδιο fsb. Ras-to-cas2 απλά δεν μπουτάρει.

Αυτα τα είχα δοκιμάσει προχθές που ήταν και άκαυτες.

Πάντως με 3-3-3-11 δεν μασάνε πουθενά....και μέχρι τα 3.2v που δίνει η μητρική έχουμε πολυυυυυ δρόμο, Αλλά αυτος ο τοίχος στα 243 με χάλασε.

Για στρώσε τον tictac να βρεθεί μια λύση γιατί είναι κρίμα....

Έβαλα 1.75 τέρμα volt στο chipset και κάαααααατι πήγε να γίνει αλλά απλά κολλάει αργότερα στο memtest. Κατάφερα να βάλω μέχρι 246 αλλά το μόνο απόλυτα σταθερό είναι το 243:wall:

Κρίμα γιατί την έχω συμπαθήσει απίστευτα αυτή τη μητρική! Αλλά μην είμαστε και αχάριστοι...και μέχρι εδώ καλά είναι:nerd:

και παλι πολυ καλα πηγε με 3 cas. εχει βελτιοθει παρα πολυ το βιος απο οτι ηταν αρχικα. εγω τις eb που τις δοκιμασαμε παλια στο an7 του endu αν και δεν ασχοληθηκαμε και ιδιαιτερα. δεν μπορεσαν να πανε σχεδον καθολου απο οτι ειχαν παει στο dfi(nf2) και στο shuttle (nf3).

Ειμαι στο τσακ να χώσω το 226watt TEC πάνω στο chipset και να το παγώσω μέχρι αηδίας!!!!

Να δούμε θα ανέβει καθόλου...:whip:

θα το γλυτώσει η Ti4200 το TEC και θα το φάει το chipset μου φαίνεται!

Μια τελευταια δοκιμή θα κάνω το απόγευμα με το χαμηλότερο vdd όμως έτσι για την πλάκα, μήπως τελικά δεν γουστάρει ρευμα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.