Jump to content

OC Asus Maximus Extreme+Q9550+8gb DDR3 (4x2gb)

enialis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Και επιτέλους αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια. Σας παω λιγα χρονια πισω,αλλα ο καθένας...οτι κατέχει.

Το όλο σύστημα έχει ως εξής: Cpu: Intel Q9550 // Cooling: Coolermaster Sphere // Mobo: Asus Maximus Extreme // Ram:4x2gb Corsair XMS3 1600 MHz ( CMX8GX3M4A1600C9 ) // Vga: Ati 4870 // Hdd:2x60 Gb OCZ Vertex 3 Raid0 + 500gb WD Caviar Black + 1Tb Hitachi // Case: Antec 900// PSU: Chieftec 850 W

Λοιποοον...Εχω περάσει άπειρες ώρες να πειράζω σταδιακα τους χρονισμούς απο τα bios προκειμένου να καταφέρω τουλάχιστον να τρέξω τις μνημες μου στην συχνότητα που αναγράφουν και να ανεβασω λιγο το cpu. Ολα καλα,ολα ωραια μεχρι την στιγμη που θα κανω τεστ να δω ποσο σταθερος ειναι ο υπολογιστης μου οπου εκει το συμπαν ειναι εναντιον μου. Παγώματα,BSOD ή παπακια να ακουγονται απο τα ηχεια μολις τρεξω το occt.Οσο για το memtest+ δεν εχω παραπονο, κατω απο 10 λαθη στα τεστ 5 και 7 δεν θα μου δωσει ποτε του,ουτε καν αν ολα τα αφησω στο default και οι μνημες τρέξουν στα 1333.

Σε οσες πηγές και να εχω ψαξει κανενας δεν ειχε φορτωμενα 4 dims στην συγκεκριμενη motherboard. Και εκτος αυτου το 99% αυτων ειχαν την εκδοση με ddr2...

Ερώτηση 1: Μπορει καποιος να με διαφωτίσει για το συγκεκριμενο συστημα και να μου δωσει καποιες τιμες να δοκιμασω? (εικονα με τα bios του ή απλα κειμενο)

Ερωτηση 2: Απο το bios ποιες ειναι οι λειτουργιες που πρεπει να απενεργοποιησω ή να ενεργοποιήσω.

Ερωτηση 3: Ποιες τιμες (AUTO) να μην πειράξω καθόλου?

Ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσατε διαβάζοντας ολο αυτο το κατεβατο μου και θα διπλο-ευχαριστω οσους εχουν την διαθεση να με διαφωτισουν και να μπορεσω και εγω στο τελος αυτης της συζητησης να γραψω ...SOLID ROCK!

Το πρόβλημα ίσως να το βρεις ελεγχοντας τις τάσεις η άλλες ρυθμίσεις που σχετίζονται με NB...Memory controller και όχι memory δλδ...

Επίσης Καλό θα ήταν να τρεξεις το memtest ξεχωριστά για κάθε dimm, ένα-ένα....

..αν τα λέω λάθος ας με συγχωρήσουν οι ιντελάδες...:)

Καλημερα...Αρχισα τα γελια απο χτεσ το βραδυ μεχρι πριν λιγο που τα παρατησα ...Τα σφαλματα που μου εβγαζε το memtest+ v4,2 για τα 2 πρωτα dimακια που δοκιμασα σε καθε μια απο τις θεσεις ξεχωριστα σταματουν καπου στο απειρο(μολις σταματησει το τεστ και αρχισει νεο)....

RMA μηπως ? Κατι αλλες μνημες που ειχα (corsair xms3 2x2gb )στα 1333 που με τα default τις αναγνωριζε 1066 περασαν με 0 σφαλματα καμποσα memtest...

Το NB απο μαμίσιες ρυθμισεις γινεται φριτεζα με 51 βαθμους και 1,44V ταση. Ξεκιναω παλι τα τεστακια με custom Nb χαμηλοτερο ...

Τις μνήμες τις τσέκαρες με Stock επεξεργαατή, σωστά ?

1ο βήμα όλα default

2ο βήμα ανεβάζοντας σταδιακά NB και ίσως και κανα τσίμπημα σε τάση μνημών (οι Blade DDR2 που έχω με 1.82 είναι σταθερές ανα 4GB, με 8GB σύνολο θέλουν 1.86)

Οι μνημες μου, εχω παρατηρησει πως λειτουργουν σε 2 μονο τασεις απο οσες εχς δοκιμασει: 1,56V και 1,78v . Οι τσεκαρισμενες απο την corsair τιμες για τα 1600 ειναι σε XMP, 2Τ , 9-9-9-24 , 1,65V. Ελα ομως που η μητρικη μου εχει 1,64 και 1,66 V επιλογες μονο. Το δοκιμάσα και στις δυο τασεις και σταματαει κατα το boot στο det dram.Με τις τασεις που σου ειπα πως λειτουργουν, βλεπω συνεχως σφαλματα...clr-cmos εχω κανει καμποσες φορες.Μηπως ενα bios update ( δεν υπαρχει νεο,αρα με το υπαρχον ) στρωσει τα πραγματα?

Ναι,πριν με stock επεξεργαστη τσεκαρα.

Και σημερα ελπιζω να σταματησουν τα BSOD!!! Οι μνημες μου ειχαν προβλημα και μολις γυρισα απο την αντικατασταση λογω εγγυησης ,με ενα σετ 4χ2gb corsair vengeance 1600mhz ...το τεστ των windows (memory diagnostic) περασε επιτυχως και τις 5 φορες που το ετρεξα σε extended mode. Θα δοκιμασω σε 1600 τωρα με memtest86+ και θα ποσταρω αργοτερα ξανα...Wish me good luck....

Αψογα...στα default ετρεχε ολο το βραδυ το memtest86+ κ δεν βρεθηκε λαθος...Υποθετω ειναι το πρωτο σταδιο για να χαιρομαι μετα την γκαντεμια που με επιασε αυτες τις μερες...

Καμια προταση για το OC που θα κανω οσο αφορα χρονισμους μνημης και ρευματα cpu,nb,sb, sb 1.5v?, ram? Στοχος ειναι τα 4Gb και οι πιο πολλοι που εχουν τον επεξεργαστη μου τοχουν παει ως εκει...Δεν εχω σκοπο να το καψω το μηχανημα παντως,και πιο κατω να παει σε μια σταθερη κατασταση δεν με χαλαει καθολου...

Ουτε τα 1600 mhz δεν γινεται να σταθεροποιησω....Αν βαλω fsb πανω απο 345 με οποιοδηποτε fsb strap to nb, κανω save and exit και μετα κολλαει στο det dram. Any ideas?

Με τα 4 ντιμακια μνημης ειναι δυσκολο να ειναι σταθερο το συστημα γι αυτο ή βγαζεις τα 2 και κανεις για λιγο το κεφι σου ή αν θες και τα 4 μενεις οπως εισαι.

Το ξερω πως ειναι πιο δυσκολο,αλλα μου κανει εντυπωση που με τα παλια μου dims xms3 στα 1600 και αυτα και επισης 4dims,ανετα εκανα oc τον επεξεργαστη ως τα 3,6 και παρολο που οι μνημες αποδειχτηκε πως ειχαν προβλημα, το μηχανημα boot-αρε και λειτουργουσε κανονικα κ σε παιχνιδια κ σε εφαρμογες τυπου cad-photoshop.Tωρα με προβληματιζει μονο γιατι δεν μπορω να oc εστω λιγο το συστημα...

Εδω ειναι οι ρυθμισεις που ειχα στην rampage I exteme με εναν Ε8600 επανω:

Ai Overclock Tuner: Manual

OC from CPU level up: Auto

FSB frequency - 400

CPU ratio setting: 10.0

CPU configuration

-cpu clock skew - Auto

-nb clock skew - Auto

FSB Strap to North Bridge - Auto

PCI frequency - 100

DRAM FREQUENCY - 1600

DRAM Command Rate - Auto

DRAM Timing Control - Manual

Timings : 7-7-7-18

DRAM Static Read Control - Auto

DRAM Dynamic Write Control - Auto

-DRAM Skew Control

Ai Clock Twister - Auto

Ai Transaction Booster - Auto

EPU II Phase Control - Auto

CPU Voltage - 1.27500

Load-Line Calibration - Enabled

CPU PLL Voltage - 1.55081

FSB Termination Voltage - 1.25916

CPU GTLVref (o) - Auto

CPU GTLVref (1) - Auto

CPU GTLVref (2) - Auto

CPU GTLVref (3) - Auto

NB GTLVref - Auto

North Bridge Voltage - 1.37847

DRAM Voltage - 1.80256

NB DDRVref - Auto

DDR3 ChannelA Vref - Auto

DDR3 ChannelB Vref - Auto

South Bridge 1.5 Voltage - Auto

South Bridge 1.05 Voltage - Auto

CPU Spread Spectrum - Disable

PCIE Spread Spectrum - Disable

Η φιλοσοφια ειναι σχεδον η ιδια.

Το ρευμα του επεξεργαστη καθως και των μνημων στο δικο σου θα ειναι διαφορετικα καθως και τα timings των μνημων,

Ξεκινα πρωτα με 2 ντιμακια μνημης επανω, στα ασπρα σλοτ.

Θα το τσεκαρω αυριο ,ευχαριστω πολυ.Τωρα ανεβαζω πολυ σταδιακα τα νουμερα να δω που θα σταματησει να ανταποκρινεται...

Το multiplier εμενα σταματαει στο 8.5 , οποτε δεν ευελπιστω να σε πιασω :p

Καλο βραδυ για την ωρα.

Καλος,χρυσος ο υπολογιστης αλλα σαν τα τσιπουρα δεν ειναι...

Καλησπέρα...

Λοιπον,δοκιμασα ακομα και με ενα dim-ακι μονο πανω στην mb και παλι δεν μπορω να ξεπερασω τα 348 FSB. Μετα σταματαει το boot στο det-dram..Επισης παρατηρησα το εξης,οι μνημες μου ειναι 1.5v και η mb μου τις τρεχει με 1,78 απο τα bios,αυτοματα ρυθμισμένα.Με χαμηλότερη τάση δεν τις αναγνωρίζει καν. Και μεσω του Everest βλεπω πως οι μνημες τρεχουν με 1,872V ...Τι παιζει εδω γιατι εχω μπερδεψει τα μπουτια μου...?

οι μνημες μου ειναι 1.5v και η mb μου τις τρεχει με 1,78 απο τα bios,αυτοματα ρυθμισμένα.Με χαμηλότερη τάση δεν τις αναγνωρίζει καν. Και μεσω του Everest βλεπω πως οι μνημες τρεχουν με 1,872V ...Τι παιζει εδω γιατι εχω μπερδεψει τα μπουτια μου...?

Μην αφηνεις στο auto αυτα τα ρευματα! ! ! Βαλε τα χειροκινητα ξεκινοντας απο τα χαμηλοτερα της μητρικης σου και ανεβαινοντας λιγο-λιγο καθε φορα μεχρι να μπουταρει.

Αν δεν το κανει ποτέ τοτε θα μιλαμε οτι υπαρχει ασυμβατοτητα μνμων και μητρικης.

Κοιτα, η αληθεια ειναι πως στα sites της asus και της corsair, δεν υπαρχει συνδεση της mb με τις ram μου. Ουτε και στις προηγουμενες ομως υπηρχε και μια χαρα ειχα φτασει στο 450 το FSB.Μετα οι μνημες αποδειχτηκαν ελατωματικες και γι'αυτο τις αλλαξα.Πραγματικα πιστευω εχει να κανει με το ρευμα...Οι XMS3 που ειχα ηταν στα 1.65V και τωρα οι Vengeance στα 1.5V . Το ωραιο ειναι πως ενημερωσα το καταστημα και μου ειπαν,αλλαγη δεν μπορει να γινει εφοσον λειτουργουν στα defaults αψογα ,αλλα μπορεις να αλλαξεισ mb...χαχα,ωραιος ο τυπος!Οταν τις πηρα ομως και τον ενημέρωσα για το συστημα μου και του ζητησα επιβεβαιωση σωστης λειτουργιας μου ειπε πως ολα κομπλε θα ειναι...κατσαβιδακιας φαινεται και οχι τεχνικος! Καλος βλακας και γω....Ισως τις κρατησω για μελλοντικη χρηση παντως και τωρα μολις βγαλω κανα φραγκακι να τσιμπησω καποιες που ειναι standar τσεκαρισμενες για την mb μου (CORSAIR CMP4GX3M2A1600C9 DOMINATOR DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT) ...

Η γνωμη σας λοιπον ποια ειναι(?):

1)Μνήμες 8gb απο 1600 στα 1333 και q9550 στα defaults 2.83g Ή

2)Μνήμες 4gb >1600 και q9550 οσο φτασει

Οχι οτι δεν μου αρκουν τα defaults αλλα ολοι εδω μεσα το ξερετε το μικροβιο του "θελω παραπάνω"...

Η χρήση του pc μου ειναι για εφαρμογες office-cad-photoshop κυριως και skyrim-crysis-pro εντελως χοντρικα και συνοπτικα :)

Για μενα κουρτινα 2 asap.

Μιας και εισαι και βορειος αυτες ειναι οι ιδανικες για την μητρικη σου.

MEMORY :: Corsair Dominator 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMP4GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 2048) - Visionstudio.gr

edit:Μολις τωρα ειδα οτι εχεις τσεκαρει τις ιδιες μνημες.

:p "Καταυλακιωτης" ειμαι, σαλονικη σπουδασα κ μενω μπας κ κατσει καμια δουλεια,γτ την Αθηνα δεν την παω σαν πολη... :p

Αν κοτσαρω 2 σετακια απο αυτες που βρηκαμε,λες να το καταφερω το μηχανημα ή παλι θαχω θεμα λογω 4 dims? Δεν θαναι και απο την ιδια παρτιδα γμτ κ ανεβαινουν οι πιθανοτητες να την ξαναπατησω...

Εγω οσο ειχα το X38 με 4 ντιμακια και overclock δεν πηγαινε καλα, οποτε ξεκινας με 2 να κανεις το κεφι σου και αν δεν σε καλυψουν βαζεις αλλα 2.

Μην ριχνεις χρηματα σ αυτο το σοκετ δεν τ αξιζει πλεον.Τα 2 ντιμακια σε πακετο με το υπολοιπο συστημα θα φυγουν πιο ευκολα.

Καμια ιδεα που να βαλω αγγελια μπας κ τις πουλησω τις Vengeance? Οχι τπταλλο,μην χαλασουν με τοση ταση που δινει το pc και ειναι και αχρηστες μετα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.