Jump to content

Overclock A64

gfa3

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από dohc16 [Χθες, στις 23:55]

O διαιρέτης ατυχώς δεν μεταβάλεται(9), οι μνήμες στο bios τρέχουν στο auto(210,5), αυτό που ρωτάω είναι σε τι ταχύτητα να βάλω το LDT, το οποίο μου δίνει 400, 600, 800 και auto.

Δεν υπαρχει στο βιος ενδειξη να θετεις τις μνημες στα 200 ΜΗΖ?Εχεις ενεργοποιησει το συνηθες κρυφο μενου της Gigabyte στο βιος?(Ctrl+F1 στην κεντρικη οθονη)

Ο διαιρετης μεταβαλλεται απο οτι εχω δει με την αλλαγη πολ/στη (ακεραιο αριθμο οχι *.5) στον ιδιο αριθμο με το μουλτι αρκει οι μνημες ναναι σιγουρα στα 200 ΜΗΖ αν ειναι χαμηλοτερα (πχ 166) τοτε μπαινει αλλος διαιρετης διορθωστε με αν κανω λαθος.

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από gfa3 [Σήμερα, στις 10:31]

Δεν υπαρχει στο βιος ενδειξη να θετεις τις μνημες στα 200 ΜΗΖ?Εχεις ενεργοποιησει το συνηθες κρυφο μενου της Gigabyte στο βιος?(Ctrl+F1 στην κεντρικη οθονη)

Ο διαιρετης μεταβαλλεται απο οτι εχω δει με την αλλαγη πολ/στη (ακεραιο αριθμο οχι *.5) στον ιδιο αριθμο με το μουλτι αρκει οι μνημες ναναι σιγουρα στα 200 ΜΗΖ αν ειναι χαμηλοτερα (πχ 166) τοτε μπαινει αλλος διαιρετης διορθωστε με αν κανω λαθος.

Ναι εννοείται αυτό, αφού η συχνότητα της μνήμης επί του πολλαπλασιαστή μας κάνει πάντα τοcore speed. Μέσω του κρυφού μενού πείραξα τις μνήμες, οι οποίες έχουν μέγιστο 200, αν και όπως είπα και auto να τις βάλω πάλι στο Cpuid το ίδιο νούμερο θα μου βγάλει(210,5). Ο πλλαπλασιαστής (ή διαιρέτης) δεν φαίνεται να αλλάζει από πουθενά στο BIOs,ούτε καν και από το easy tune.

Aν όμως κατεβάσω τις μνήμες π.χ. στο 180 λογικά ο πολλαπλασιαστής θα ανεβεί για να έχω συχνότητα μνήμης επί πλ/στη = συχνότητα λειτουργίας, σωστά;

post-1277-1416071195,4374_thumb.jpg

Και πάλι δεν έβγαλα κάτι. ¨εβαλα τις μνήμες από το ΒΙΟς να τρέχουν στα 166 και ανέβασα το ΗΤ από τα 210,5 στα 215(αστεία νούμερα) ΄και έτσι έχω 1939 core speed αλλά ο πολ/στης παραμένει στο 9, στις δε μνήμες έχει πάει στο 11 αν και όπως βλέπετε και εσείς έχουν αλλάξει τα timings(πιο σφιχτά). Ως παοτέλεσμα ανέβηκε το AGP από το 70 στο 71(PCI σταθερό στο 35). ’ραγε να το άφήσω έτσι ή να πάω πάλι πίσω(ίδιος πλλαπλασιαστής για μνήμες και ΗΤ;)

post-1277-1416071195,5107_thumb.jpg

Βασικά δεν έγιναν και πολλά πράγματα. Στο σούπερ PI με ΗΤ 215 και core speed 1938, μνήμες στα 172 έβγαλα 49 δλ, ένα περισσότερο δηλαδή από όταν είχα 210,1894, 200 αντιστοίχως. Τώρα έχω 215,1938 και 200 πάλι και κατέβηκα στα 47 δλ, κλάιν μάιν δηλαδή :( , παρόλο που έβαλα και το LDT στο 800.

Η μόνη διαφορά ωστόσο που είδα μετο πείραγματου LDT ήταν στις ενδείξεις του Sandra. ¨οταν το είχα στο 600, η Sandra μου έδειχνε front Side Bus 2 x 640( 1720 mhz data rate). Tώρα που το έβαλα στο 800 μου δείχνει 2 χ 860( 1720).

Bαλε τις μνημες στα 200 ετσι δεν κερδιζεις κατι εκτος απο το να βρεις τα ορια cpu αλλα με απωλεια λογω διαφορας στα ρολογια ΗΤ και μνημης.Οσο για το pci ενταξει φαινεται αν ανεβει κι αλλο ομως το πρωτο που θα σε σταματησει θαναι το sata.

¨εκανα όπως είπε ο φίλος gfa3 kαι κατέβασα το ΗΤ στα 210,5 , ούτως ή άλλως τα +5 ήταν μικρή διαφορά...Τελικά το agp/pci lock είναι μεγάλη δουλειά......

Μπορω να ρωτησω κατι?

γιατι ενω και ο Dag και ο gfa3 εχουν ιδιο σι-πι-γιου εχουν τοση διαφορα στα Mhz?? ειναι διαφορετικη η ψυξη, η μητρηκη? η απλα ο Dag δεν πιεζει τοσο το σι-πι-γιου?

• 3 weeks later...

Update:

Μετα την τελευταια αναβαθμιση βιος καταφερα να ανεβω μεχρι 260 ΗΤΤ με 2.75ν στις μνημες!

Απο τα sandra mem που εκανα δειτε τη σταδιακη αυξηση του bandwidth ανα 5ΜΗΖ:

post-1047-1416071268,0233_thumb.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.