Jump to content

Βιβλίο για windows server

gokuthelegend

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ,

Καταρχήν αν το θέμα μου δεν αρμόζει σε αυτή την κατηγορία τότες οι mods εννοείται ότι μπορούν να το μετακινήσουν. Λοιπόν έχουμε και λέμε, βασικά επειδής από διάβασμα σε προγραμματισμό δεν βλέπω και πολύ προκοπή σκέφτομαι παράληλα να κάνω και λίγο μελέτη πάνω στα δίκτυα. Προς το παρόν έχω βρει κάποιες θεωρητικές σημειώσεις στα Ελληνικά πάνω στα δίκτυα από μαθήματα που διδάσκονται σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, μια ματιά που τις έριξα έμεινα ικανοποιημένος. Βασικά θα ήθελα να μου προτείνετε αν υπάρχει κάποιο βιβλίο, στα Ελληνικά κατά προτίμηση που να ασχολείται με windows server. Με ενδιαφέρει όμως ποιό πολύ η παραμετροποίηση, δηλαδή πως θα παραμετροποιήσω για να ανεβάσω file server; πως θα παραμετροποιήσω το active directory; Και τα λοιπά. Δηλαδή με ενδιαφέρει να έχει οδηγείες βήμα-βήμα και όχι μπλα-μπλα. Φυσικά θα μου πείτε ότι αυτά μπορώ να τα βρω και στο ίντερνετ, γιατί να αγοράσω βιβλίο;

1) Γενικά δεν μου αρέσει να διαβάσω στην οθόνη του υπολογιστή μεγάλα κείμενα, μου αρέσει ο πατροπαράδοτος τρόπος του βιβλίου. Επιπλέον ακόμη και τις σημειώσεις που βρήκα θα τις εκτυπώσω για προσωπική χρήση.

2) Δεν έχω πρόβλημα με τα Αγγλικά αλλά για αρχή θα προτημούσα Ελληνικά για να πάρω τις βάσεις και μετά συνεχίζω και με υλικό στα Αγγλικά.

3) Λογικά το βιβλίο θα τα έχει κάπως ποιό οργανωμένα. Τονίζω ότι θέλω τα βασικά για αρχή άντε ναι είναι και λίγο προχωρημένα. Όταν πάω σε μεγαλύτερο βάθος θα αρχίσω να ψάχνω και στο ίντερνετ.

Λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, έχετε να μου προτείνετε κανα βιβλίο; Από ελληνικό κατάστημα και χρήματα κατά προτίμηση το πολύ μέχρι 45 ευρώ εκτός αν υπάρχει κάποιο που αξίζει και κοστίζει παραπάνω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ενδιαφέρον, και είναι δωρεάν; Δηλαδή μπορώ να τα κατεβάσω και να τα εκτυπώσω;

Μεγαλη...Εχω στησει 2 μηχανηματα με 2012 μεχρι τωρα και για να περασω 2-3 ρυθμισεις που στα 2008 ηταν ευκολα, στα 2012, μου εφυγε ο κ@λος στο google να ψαξω να βρω πως σκ@τα τα εχουν κανει !

Μεγαλη...Εχω στησει 2 μηχανηματα με 2012 μεχρι τωρα και για να περασω 2-3 ρυθμισεις που στα 2008 ηταν ευκολα, στα 2012, μου εφυγε ο κ@λος στο google να ψαξω να βρω πως σκ@τα τα εχουν κανει !

Μάλιστα κατάλαβα, κοίτα εγώ δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, βασικά εγώ θα ξεκινήσω από το 0, οπότε όποια έκδοση και να προτιμήσω το ίδιο είναι. Όμως σκέφτομαι το εξής, για την έκδοση 2008 θα υπάρχουν αρκετά βιβλία και ψηφιακό υλικό, αλλά τα 2012 που είναι καινούρια μπορούμε να βρούμε κάτι; Ας ξεκινήσω με τα 2008, εντάξει δεν είναι και άσχετος, αν πάρω τον μπούσουλα μετά προχωράω άνετα.

Εγώ θα κάνω άλλη ερώτηση.

Απο προγραμματισμό δεν είδες φώς γιατί δε σου αρέσει είτε θέμα δουλειάς;

Γιατί απο δουλειά όλο προγραμματιστές ζητάνε ενώ πολύ λίγο IT.

Εγώ θα κάνω άλλη ερώτηση.

Απο προγραμματισμό δεν είδες φώς γιατί δε σου αρέσει είτε θέμα δουλειάς;

Γιατί απο δουλειά όλο προγραμματιστές ζητάνε ενώ πολύ λίγο IT.

Μου αρέσει και μαθαίνω ακόμη, αλλά θέλω να ασχοληθώ και με κάτι άλλο παράλληλα. Δυστηχώς από προγραμματισμό σε κάθε επειχήρηση ζητάνε άλλα, πχ σε μια επειχήρηση ζητάνε C/C++, αλλού ζητάνε Java, αλλού MySQL, αλλού Oracle, αλλού PHP και πάει λέγοντας, ειπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες επιλογές που χάνεσαι, εγώ φυσικά έχω ξεκινήσει και μαθαίνω C/C++. Ενώ στους servers είναι 2-3 πραγματάκια Windows Servers και Linux Servers και τέλος.

Αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι ?

Είμαι 26, τελείωσα ΤΕΙ Πληροφορικής στα 22 αλλά λόγω διάφορων περιστάσεων που άμα θες σου εξηγώ, κάναμε ότι νάναι με αποτέλεσμα να μην πάρουμε σωστές βάσεις. Δυστηχώς τα ψιλοπαράτησα και εγώ και έμεινα πίσω.

Μου αρέσει και μαθαίνω ακόμη, αλλά θέλω να ασχοληθώ και με κάτι άλλο παράλληλα. Δυστηχώς από προγραμματισμό σε κάθε επειχήρηση ζητάνε άλλα, πχ σε μια επειχήρηση ζητάνε C/C++, αλλού ζητάνε Java, αλλού MySQL, αλλού Oracle, αλλού PHP και πάει λέγοντας, ειπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες επιλογές που χάνεσαι, εγώ φυσικά έχω ξεκινήσει και μαθαίνω C/C++. Ενώ στους servers είναι 2-3 πραγματάκια Windows Servers και Linux Servers και τέλος.

Μακάρι να ήταν ένα δύο πραγματάκια.

Για δές όπου ζητάνε ΙΤ αν ζητάνε μόνο MS Win, Active Directory, Domain....

Θα σου πρότεινα μείνε στον προγραμματισμό. Ζητάνε πιο πολλά άτομα παρά support.

Δεν χρειαζεται φιλε μου. :)

Εγω θα προτεινα ενα αγγλοφωνο παντως βιβλιο για Windows 2012. Απο την στιγμη που βγηκε το νεο λειτουργικο, να βασιστεις σε αυτο. Βιβλια αν δεν εχουν βγει, περιμενε. Παρε κατι για Linux να μαθεις τα βασικα του. Πειραματισου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Μην ξεχνας οτι τον μεγαλυτερο χρονο στο θεμα ΙΤ ειναι το troubleshooting και οχι το στησιμο ενος pc/server/laptop !

Μακάρι να ήταν ένα δύο πραγματάκια.

Για δές όπου ζητάνε ΙΤ αν ζητάνε μόνο MS Win, Active Directory, Domain....

Θα σου πρότεινα μείνε στον προγραμματισμό. Ζητάνε πιο πολλά άτομα παρά support.

Κοίτα ο προγραμματισμός με ενδιαφέρει, και πάρα πολύ μάλιστα, αλλά παράληλα θέλω να ασχοληθώ και με κάτι άλλο, πότε δεν ξέρεις. Τέλος πάντων, έχω λάβει υπόψην μου όλες τις απαντήσεις σε αυτό το θέμα που έφτιαξα και ευχαριστώ για αυτές αλλά το αρχικό ερώτημα για το οποίο άνοιξα θέμα δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Προτείνει κάποιος κάποιο βιβλίο για ανάγνωση; Ας πούμε για Server 2008 για το οποίο υποθέτω ότι θα υπάρχει ποιό πολύ υλικό.

Κοίτα ο προγραμματισμός με ενδιαφέρει, και πάρα πολύ μάλιστα, αλλά παράληλα θέλω να ασχοληθώ και με κάτι άλλο, πότε δεν ξέρεις. Τέλος πάντων, έχω λάβει υπόψην μου όλες τις απαντήσεις σε αυτό το θέμα που έφτιαξα και ευχαριστώ για αυτές αλλά το αρχικό ερώτημα για το οποίο άνοιξα θέμα δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Προτείνει κάποιος κάποιο βιβλίο για ανάγνωση; Ας πούμε για Server 2008 για το οποίο υποθέτω ότι θα υπάρχει ποιό πολύ υλικό.

Για ελληνικά δεν ξέρω να σου πώ. Ψάξου για αγγλικά κυρίως γιατί τα ελληνικά είναι κυρίως μεταφράσεις απο αγγλικά και τίποτε άλλο...

Ξεκίνα πχ με κάτι τέτοιο...

[ame=http://www.amazon.com/Exam-Ref-70-410-Installing-Configuring/dp/0735673160/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1348666872&sr=1-3&keywords=MCSA+server+2012]Exam Ref 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012: Craig Zacker: 9780735673168: Amazon.com: Books[/ame]

Για ελληνικά δεν ξέρω να σου πώ. Ψάξου για αγγλικά κυρίως γιατί τα ελληνικά είναι κυρίως μεταφράσεις απο αγγλικά και τίποτε άλλο...

Ξεκίνα πχ με κάτι τέτοιο...

Exam Ref 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012: Craig Zacker: 9780735673168: Amazon.com: Books

Δυστηχώς την κάρτα visa που έχω δεν την δέχεται το ο αμαζόνιος για άγνωστους λόγους και δεν σκοπεύω να βγάλω άλλη. Αν θες πάμε σε Play.com που την δέχεται την κάρτα μου (έχω κάνει αγορές από εκεί), δυστηχώς έχει όριο στα χρήματα (μέχρι 35 λίρες αν θυμάμαι καλά). Από Ελλάδα δεν παίζει κάτι; Και ας είναι αγγλόφωνο το βιβλίο.

Να σημειώσω ότι αν διαλέγεις βιβλία στην τύχη αυτό το κάνω και μόνος μου, απλώς άνοιξα το θέμα μήπως κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό από προσωπική εμπειρία. Οπότε μόνο βιβλία που ξέρεις ότι είναι καλά.

Δεν μιλάω για τύχη. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανένα βιβλίο. Εγώ διάβαζα βιβλία για Win2000 απο τότε δεν έτυχε να διαβάσω άλλο.

Επειδή όμως ως IT το certificate μετράει πρέπει να πας με σκεπτικό το Exam που θα σου δώσει το certificate.

Άρα ψάχνεσαι για βιβλία για MSCA

Δεν μιλάω για τύχη. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανένα βιβλίο. Εγώ διάβαζα βιβλία για Win2000 απο τότε δεν έτυχε να διαβάσω άλλο.

Επειδή όμως ως IT το certificate μετράει πρέπει να πας με σκεπτικό το Exam που θα σου δώσει το certificate.

Άρα ψάχνεσαι για βιβλία για MSCA

Μάλιστα κατάλαβα, θα έχω υπόψην μου το λινκ που μου έδωσες στο προηγούμενο μύνημα καθώς και την αναφορά για το MSCA σε αυτό το μύνημα.

Δες κι εδώ: http://www.thelab.gr/windows-platform/dwrean-microsoft-ebooks-112071.html Έχει δυο λίστες με δωρεάν ms ebooks για πολλά πράγματα. Μπορεί να βρεις και τίποτε άλλο που να σε ενδιαφέρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.