Jump to content

2 νεες (μαλλον) καρτες γραφικων!

dark_ds

Recommended Posts

Καλημερα! εχω μια geforce gtx 260. την ειχα παρει παλια ειναι πολυ καλη,δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα. αλλα επειδη θελω να την αλλαξω και να φτιαξω ακομα ενα pc με τις ιδιες επιδοσεις οσο γινεται, θελω μια καρτα ιση η καλυτερη απο αυτην. επειδη δεν ασχολουμαι δεν εχω ιδεα πια μπορει να ειναι καλη... θελω να ειναι οσο γινεται φθηνοτερη και ησυχη!

τα δυο pc (το ενα που εχει ηδη την 260 πανω) εχει phenom II X4 955 και το αλλο ενα athlon II X2 250. αν παρω δυο καρτες γραφικων θα εχουν στο περιπου ισοδυναμες επιδοσεις οι υπολογιστες? η να αλλαξω και κανενα cpu?

εχω και ενα phenom X3 8650 να καθεται!

Στα games , αν το παιχνιδι ειναι εξαρτωμενο απο gpu , θα εχεις παρομοιες επιδοσεις.(περιπου 10% χειροτερες σε σχεση με τον 4πυρηνο)

Αν ειναι εξαρτωμενο και απο cpu , θα υπαρχει χασμα.

O 8650 ίσως να είναι καλύτερος σε κάποια games που βλέπουν 3ο πυρήνα και ίσως να είναι καλύτερος στα minimum frames. Θέλει όμως ψάξιμο μιας και η ποιο σύγχρονη αρχιτεκτονική του Athlon και τα 3GHz ίσως να βοηθάνε αλλού.

NVIDIA Chips Comparison Table | Hardware Secrets

Με βάση αυτή τη λίστα πας σε 470/560/650 minimum. Σε AMD νομίζω από 6870/7850 και πάνω.

Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών και να πάρεις, που κοστίζει πάνω από €120 καινούρια θα είναι τουλάχιστον ίδια ή ανώτερη από την 260. 7770 είναι μία λογική αγορά. 6850 είναι μία καλύτερη, άμα την βρεις στα €130. Από nvidia από 550ti και πάνω, αν και είναι λίγο χειρότερη από την 7770.

Όταν λες ισοδύναμες επιδόσεις, εννοείς στα παιχνίδια; Άμα ναι, εξαρτάται ιδιαιτέρως από το παιχνίδι. Μερικά έχουν καλή υποστήριξη για πολλούς πυρήνες, άλλα θέλουν μόνο 2. Γενικά, ο phenom θα τον πατάει τον Athlon πάντως στα περισσότερα.

Άμα θες να έχουν "ίδιες επιδόσεις", απλά την καινούρια κάρτα βάλτην στο athlon. Αν και θα είναι κρίμα, γιατί στον phenom θα έπαιζες τα παιχνίδια άνετα με την νέα κάρτα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας παιδια!

πιστευα οτι μετα απο τοσα χρονια θα ειχε πεσει η τιμη μιας ισαξιας με την 260 (ετσι οπως προχωραει και η τεχνολογια!) οποτε παω αν ειναι για μια καρτα!

το pc με το 955 θα ειναι περισσοτερο για τα παιχνιδια ενω ο δευτερος και παιχνιδια,κυριως για αλλα πραγματα αλλα να παιζει οσα και ο πρωτος για να υπαρχει ανεση

αυτο με τα παιχνιδια που βλεπουν 2 και 3 πυρηνες δεν το καταλαβα! δηλαδη στον δευτερο pc να προτιμησω τον athlon η τον phenom X3 8650?

για καρτα μαλλον σε amd για φαινονται φθηνοτερες...

μια μεταχειρισμενη αξιζει δηλαδη? θα ηθελα ομως οσο το δυνατον πιο ησυχη..γιατι ωρες ωρες ειναι εκνευριστικο!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας παιδια!

πιστευα οτι μετα απο τοσα χρονια θα ειχε πεσει η τιμη μιας ισαξιας με την 260 (ετσι οπως προχωραει και η τεχνολογια!) οποτε παω αν ειναι για μια καρτα!

το pc με το 955 θα ειναι περισσοτερο για τα παιχνιδια ενω ο δευτερος και παιχνιδια,κυριως για αλλα πραγματα αλλα να παιζει οσα και ο πρωτος για να υπαρχει ανεση

αυτο με τα παιχνιδια που βλεπουν 2 και 3 πυρηνες δεν το καταλαβα! δηλαδη στον δευτερο pc να προτιμησω τον athlon η τον phenom X3 8650?

για καρτα μαλλον σε amd για φαινονται φθηνοτερες...

μια μεταχειρισμενη αξιζει δηλαδη? θα ηθελα ομως οσο το δυνατον πιο ησυχη..γιατι ωρες ωρες ειναι εκνευριστικο!

Ο athlon έχει 2 πυρήνες. Ο phenom x3 έχει 3. Ο athlon έχει πολύ πιο ψηλά χρονισμένους τους πυρήνες αυτούς από του phenom, οπότε ο ένας πυρήνας του athlon > από τον ένα πυρήνα αυτού του phenom.

Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία χρειάζονται πολλούς πυρήνες. Ο phenom x3 σε αυτά τα παιχνίδια θα είναι καλύτερος.

Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία υποστηρίζουν μεν πολλούς πυρήνες, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο το κέρδος. Σε αυτή την περίπτωση είναι πάνω-κάτω ισάξιοι, σε μερικά παιχνίδια θα κερδίζει ο ένας, στα άλλα ο άλλος.

Τέλος υπάρχουν παιχνίδια τα οποία δε χρησιμοποιούν πάνω από 2 πυρήνες. Σε αυτά ο athlon θα είναι καλύτερος.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει standar απάντηση, εξαρτάται τι παιχνίδι(α) παίζεις.

Μεταχειρισμένη αξίζει ναι, γιατί με ένα κατοστάρικο μπορείς να πάρεις καλή κάρτα (460+/6850). Αλλά και καινούρια να πάρεις, πάλι καλύτερα θα πάει από την 260. Τώρα για "ήσυχες" κάρτες, επειδή υπάρχουν πολλά μοντέλα, πρέπει να κάνεις λίγο έρευνα. Αν και ότι και να πάρεις από τις νέες σε γενικά πλαίσια πάντως, θα είναι πιο αθόρυβες από την 260.

η δικη μου προταση λεει.

1 βαλε τον Phenom II X4 955 με την καινουρια καρτα -κατα προτιμηση 6850..!!- ,

2 και για το δευτερο PC (αφου θες να ειναι περιπου ισοδυναμο), πουλα και τους 2 επεξεργαστες που εχεις, και παρε εναν Athlon II X3 455 ή, αν βρεις, εναν Phenom II x3 720BE!!!

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας παιδια!

το μπατζετ ειναι απο οτι φαινεται 100 ευρω(πανω/κατω). βασικα οσα χρειαζονται για να ειμαστε ενταξει. εξαλλου θα τα δωσω μια φορα τωρα να κανω και την δουλεια μου με ανεση να τελειωνουμε..

δεν μπορω να πουλησω επεξεργαστη,εχω ενα pc και στην τηλεοραση(ταινιες, pes :p) συγκεκριμενα τον phenom x3 με μια 8600gt. θα παρω μια καρτα αν ειναι και θα δω με ποιον επεξεργαστη απο τους δυο(phenom x3 και athlon x2) θα ειμαι καλυτερα και θα γινουν οι αντιστοιχες αλλαγες..

μεταχειρισμενη η καινουργια δεν εχω προβλημα,αν αξιζει δεν εχω προβλημα.

δυο τελευταιες ερωτησουλες παιδια μονο!

1.πως να καθαρισω καλα τις ψυκτρες cpu-gpu? τα πολλα φευγουν με ενα πινελλο που τα κανω αλλα οσο γινεται να γυαλισουν,σαν καινουργιες δηλαδη ενα πραγμα!

2. τελικα προς ποιες καρτες να κινηθω? αυτοι οι αριθμοι 6850-7700 κλπ που δεν ξερεις πια ειναι η καλυτερη με μπερδευουν!

επειδη -οπως βλεπεις στην υπογραφη μου- εχω παρομοια συστηματα με σενα, καταλαβαινω περιπου τι θελεις!!

ομως πρεπει να μας πεις και σε τι οθονες- αναλυσεις παιζουν τα συστηματα σου!

στο HTPC μου, πριν βαλω τον Χ3 425, ειχα τον Χ2 250, με καρτα γραφικων οπως βλεπεις την 6670. ο 250 σε καποια παιχνιδια, δεν πουσαριζε καλα την 6670, και την εβλεπα να λειτουργει στο 70% των δυνατοτητων της!!! τωρα με τον 425, φουλαρει..!!

αυτο βεβαια ειναι σχετικο και με την αναλυση που παιζεις! αλλο να παιζεις σε 1280χ1024 και αλλο σε 1920χ1080!!

γι αυτο σε ρωτησα, να μας πεις και σε τι οθονες ειναι συνδεδεμενα τα PC σου.

οσον αφορα τις 2 ερωτησεις σου..

1. για να καθαρισεις, πραγματικα καλα τις ψυκτρες, χωρις να κανεις καποια ζημια στην καρτα, πρεπει να τις αποσυναρμολογησεις απο πανω, και επειτα την καθαριζεις οπως θελεις. με αερα, με πινελα, με σαπουναδα, ....ακομα και στο πλυντηριο βαλτην...!!!!

βεβαια, μετα θα πρπει να βαλεις και καινουρια θερμοαγωγιμη παστα..!!

αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο! με ενα πινελακι και αερα, κανεις καλο καθαρισμα. το γυαλισμα το βρισκω περιττο, τη στιγμη που μεσα απο το κουτι δεν φαινεται...!

2. οι καρτες της ΑΤΙ-AMD μην σε μπερδευουν, ειναι απλη η κατηγοριοποιηση! το πρωτο νουμερο δειχνει τη σειρα που βγαινει -συνηθως- καθε χρονο. 6***= περσινη σειρα, 7*** = φετινη σειρα.

το 2 νουμερο δειχνει την κατηγορια που παιζει το καθε μοντελο. το *4** ειναι η μικροτερη, το *5** η μικρομεσαια, το *6** η μεσαια, το *7** η μεγαλομεσαια, το *8** η μεγαλη και το *9** η High End σειρα. τα υπολοιπα νουμερα ειναι τα μοντελα της καθε κατηγοριας!!

δυο τελευταιες ερωτησουλες παιδια μονο!

2. τελικα προς ποιες καρτες να κινηθω? αυτοι οι αριθμοι 6850-7700 κλπ που δεν ξερεις πια ειναι η καλυτερη με μπερδευουν!

AnandTech - Bench - GPU12

Choose first product π.χ. 6850

Choose second product π.χ. 7770

View comparison και πιστεύω είσαι εντάξει

Για να καθαρισεις περαιτέρω αγόρασε πεπιεσμένο αέρα. Εχουν όλα τα μαγαζιά με Η/Υ, ακόμα και τα συνοικιακά. Για κάρτα θα σου πρότεινα 7770 αν πάρεις καινούργια. Εχει γύρω στα 120 πλέον.

επισης, πολυ καλα παιζει ακομα, η 5850, αλλα σε μεταχειρισμενη βεβαια, που θα την βρεις και κατω απο 100€!! ειναι πιο δυνατη και απο 7770 και απο 6850, αλλα μειονεκτει στο tessellation μονο..!

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION]

στην 260 με τον 955 εχω μια 22αρα οθονη (1920χ1080). αν λες για την αναλυση στα παιχνιδια αναλογως την βαζω καθε φορα για να παιζω χωρις να κολλαει αλλα και χωρις να βγαζω τα ματια μου!

ο 8650 με την 8600gt ειναι σε μια 32αρα τηλεοραση. με αυτον δεν εχω καποιο προβλημα,μαλλον θα μεινει ως εχει. εκτος αν ειναι καλυτερος ο 8650 σε επιδοσεις απο τον 250 και τους αλλαξω.

και μενει και ο 250 σε μια 19αρα οθονη με την onboard.

για να καταλαβεις, το pc που θα ειναι περισσοτερο για παιχνιδια(955 με 260 μαλλον) θα ειναι στην 19αρα ενω ο 250/8650 με την νεα καρτα γραφικων θα ειναι στην 22αρα!

ευχαριστω για την αναλυση με τις καρτες! πραγματικα χανομουν! να'σαι καλα. τουλαχιστον τωρα εχω μια εικονα για τις "υποψηφιες" για αγορα.

[MENTION=21298]Makam[/MENTION]

ευχαριστω για το site θα το κοιταξω! αν και λιγο που εψαξα μερικες(αυτες γυρω στα 120ευρω) vs 260 η 260 εβγαινε καλυτερη!(τοσο καλη ειναι ακομα μετα απο τοσα χρονια? μπραβο της!:p)

[MENTION=21799]virus777[/MENTION]

εχω το μηχανημα που λες,καθαριζει καλα αλλα καπου διαβασα οτι επειδη φυσαει τα ανεμιστηρακια προς αντιθετη φορα κλπ χαλανε και αρχιζουν να κανουν θορυβο! κατι παρατηρησα ειναι η αληθεια..μιας και το κουτι εχει πολλους 12αρηδες μεσα(lianli pc-a71) αρχιζω και το φοβαμαι. μην καταληξω και τους αλλαζω ολους μετα!

[MENTION=4092] αν και λιγο που εψαξα μερικες(αυτες γυρω στα 120ευρω) vs 260 η 260 εβγαινε καλυτερη!(τοσο καλη ειναι ακομα μετα απο τοσα χρονια? μπραβο της!:p)

Στην περιπτωση σου θεωρω πως η καλυτερη κινηση ειναι μια 5850 μεταχειρισμενη, που πλεον πωλουνται κατω απο 100ρικο...

Αν βαλεις και το κλοκι μεσα που παιρνει μπολικο η 5850, ουσιστικα με λιγοτερα απο 100 ευρω αν την βρεις μετεχειρη παιρνεις καρτα που ειναι σχεδον 2 φορες ταχυτερη της gtx260.

στην 260 με τον 955 εχω μια 22αρα οθονη (1920χ1080). αν λες για την αναλυση στα παιχνιδια αναλογως την βαζω καθε φορα για να παιζω χωρις να κολλαει αλλα και χωρις να βγαζω τα ματια μου!

ο 8650 με την 8600gt ειναι σε μια 32αρα τηλεοραση. με αυτον δεν εχω καποιο προβλημα,μαλλον θα μεινει ως εχει. εκτος αν ειναι καλυτερος ο 8650 σε επιδοσεις απο τον 250 και τους αλλαξω.

και μενει και ο 250 σε μια 19αρα οθονη με την onboard.

για να καταλαβεις, το pc που θα ειναι περισσοτερο για παιχνιδια(955 με 260 μαλλον) θα ειναι στην 19αρα ενω ο 250/8650 με την νεα καρτα γραφικων θα ειναι στην 22αρα!

ευχαριστω για την αναλυση με τις καρτες! πραγματικα χανομουν! να'σαι καλα. τουλαχιστον τωρα εχω μια εικονα για τις "υποψηφιες"

ωραια. αλλα το μονο σοβαρο λαθος που βρισκω σε ολο αυτο το Set up, οθονων και PC, ειναι να βαλεις το πιο δυνατο σου μηχανημα στην πιο μικρη οθονη!!!! κριμα ειναι!! αστο στην 22αρα!! και βαλε το αλλο PC στην 19αρα (η οποια πιστευω να ειναι χαμηλοτερης αναλυσης απο 1080P)....!!!

Μηχάνημα? Ποιό μηχάνημα? Εγώ εννούσα φιαλίδιο πεπιεσμένου αέρα. Η αντλία αέρα πολλές φορές βγάζει παραπάνω υγρασία -ειδικά όταν είναι κακοδιατηρημένη- και αυτό δεν είναι ποτέ καλό για τα ηλεκτρονικά. Τώρα για τα ανεμηστηράκια όταν τα φυσάς βάλε ένα μολύβι κάθετα στα πτερϋγια να τα ακινητοποιήσεις.

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION]

τουμπανο ειναι η 5850! αλλα απο οτι ειδα θελει πολλα watts..(τα τροφοδοτικα ειναι ενα 650 και 2x 450. μην αλλαξω κανενα,εφαγα τον κοσμο να βρω αθορυβα!:p) σκευτομουν μια hd7770! αξιζει?

εκτος αν παρω καμια φθηνοτερη αλλα παρω και κανενα επεξεργαστη. θα μετρηση καθολου αυτο?

ναι το ξερω οτι ειναι κριμα..αλλα το δευτερο pc για τα παιχνιδια,ειναι για τον αδελφο μου που σπουδαζει αλλου και οταν ερχεται μονο θα χρησιμοποιειται! ε αμαρτια να καθεται η 22αρα,ενω ο bro βολευεται με την 19αρα!

[MENTION=21799]virus777[/MENTION]

ενα τετοιο εχω. αυτο με το μολυβι δεν το σκεφτηκα,θα το δοκιμασω,ευχαριστω!

αν τα τροφοδοτικα σου ειναι καλα κι επωνυμα, τοτε πιστευω οτι δεν θα εχεις θεμα!

η μεγιστη καταναλωση που εχω δει, με wattομετρο, στο δικο μου πισι με την 5850, ειναι στα 385W!!

αν ειναι ετσι, με τον brother, τοτε παω πασο!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.