def Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 καλησπερα εχω την εξης απορια μπορω να κανω raid 0 Με 2 διαφορετικους 60αρηδες ssd?πρπει να εχουν τις ιδιες ταχυτητες για διαβασμα και γραψιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Σεπτέμβριος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 EEEEEeeeeεεεεεμμμμ !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 26, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Ναι μπορείς. Ο πιο αργός θα είναι αυτός που θα καθορίζει και την ταχύτητα του RAID 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 ο συνδιασμος ειναι ενας OCZ AGILITY 3 60GBκαι ενας INTEL της σειρας 330 δεν ξερω τι αποτελεσματα θα εχω περιμενω και εναν raid controler απο αμερικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 26, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 τι εννοεις Πετρο γιατι?:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Σεπτέμβριος 26, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Μάλλον ρωτάει γιατί περιμένεις raid controller από Αμερική και -λέω εγώ- δεν κάνεις raid με τον on board controller της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 η μητρικη ειναι σατα2 και ο κοντρολερ θα δωσει πολυ πιο μεγαλη ταχυτητα που την χρειαζομαι για την δουλεια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 η μητρικη ειναι σατα2 και ο κοντρολερ θα δωσει πολυ πιο μεγαλη ταχυτητα που την χρειαζομαι για την δουλεια μου.H μητρική είναι SATA2 μεν και θα σου φρενάρει τα sequential read/write, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ο onboard controller θα σου δώσει καλύτερες ταχύτητες.Αν είχες να συνδέσεις 8 SSD θα σου έλεγα πως ο raid controller είναι μονόδρομος.Με 2 όμως μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με τον onboard controller της μητρικής σου.Μην πετάς τα λεφτά σου. Διαφορές δεν θα δεις, ΠΟΥΘΕΝΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Επίσης κράτα κατά νου ότι ο OCZ agility 3 είναι value λύση και είναι SATA3 μόνο στα χαρτιά. Πολύ σπάνια όσο τον δουλεύεις ή σε benchmark θσ έχει ταχύτητες πάνω από SATA2. Ρίξε μια ματιά στο internet να το επιβεβαιώσεις. Για μένα ακύρωσε την παραγγελία του raid controller γιατί είναι πεταμένα λεφτά όσο δουλεύεις raid με τον agility 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 27, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 seq read 391.46 write 126.354k 19.60 48.804k 64bit 149.45 127.19acc.time 0.156 0.265score 208 189 497πως το βλεπετε το σκορ στο AS SSD?raid o 2x60gb controler mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Def, έχεις μπλέξει τα drives.O ένας φοράει asynchronous NAND και ο άλλος synchronous. Τα νούμερα είναι σχετικά χαμηλά για Raid0.Επίσης για να τελειώνεις με το συγκεκριμένο θέμα και αν μπορείς, δώσε τα drives και πάρε ένα 128αρη από τους καλούς (Samsung 830, Vertex 4, Corsair Neutron GTX).Καλύτερες επιδόσεις θα έχεις, ακόμα και σε SΑΤΑ2 που είναι η μητρική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 single SSD σε SATA3 Οι επιδόσεις των agility 3 δεν είναι και τόσο καλές. Σίγουρα δεν αξίζει να αγοράσεις extra controller και σίγουρα δεν βλέπω την αναγκαιότητα για RAID-0 ώστε να ανεβάσεις την ταχύτητα αφού αυτοί οι δίσκοι δεν απευθύνονται σε τέτοιο κοινό. Αν ήθελες μια φθηνή αναβάθμιση για τον υπολογιστή σου και ειδικά με SATA2 υποδοχές θα πήγαινες σε single agility 3. Βέβαια με τις πτώσεις των τιμών σε high end μοντέλλα και χωρίς κάποια επιπλέον μείωση τιμών στον agility αυτή τη στιγμή θα πήγαινα σε 120GB Samsung 830 (υπήρχε κάπου μια προσφορά στα 90€) ή σε intel 330 (τρέχει προσφορά από m-systems νομίζω και είναι γύρω στα 80€). Αν θες επιδόσεις βάζεις RAID-0 με τέτοια drives και έχεις κατά νου ότι δεν θα πηγαίνουν πάνω από 250MB/sec λόγω SATA2 αλλά λόγω RAID-0 θα έχεις αξιοπρεπείς επιδόσεις, σχεδόν 2x250 ΜΒ/sec δηλαδη ταχύτητες SATA3 αλλά δις καλύτερες επιδόσεις σε τυχαίες αναγνώσεις/εγγραφές σε σύστημα από ότι ο SATA3. Ο intel 330 σε benchmark καταστάσεις τα πάει λίγο καλύτερα σε νούμερα ειδικά σε εγγραφές σε σχέση με Samsung αλλά δεν είμαι σίγουρος για το access time. Τέσπα επειδή υπάρχει και intel 330 αλλά είναι πάνω σε SATA2 σύστημα στο οποίο δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ποστάρω screenshot. Όπως και να έχει low end SSD και RAID-0 = FAIL αφού θα χάσεις και trim support στο λειτουργικό και θα έχεις και προβλήματα να κρατήσεις σταθερές και σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις των δίσκων μετά από πρόσφατες αλλαγές αρχείων (εκτός και αν κουνήσει τον κ0λο της η intel και φτιάξει και κάνα σωστό driver και για τις παλιότερες μητρικές και όχι μόνο για τις z77 για raid-0, ssd και trim support) Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 27, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 καλησπερα και συγνωμη που αργω να απαντησω αμεσα λογο δουλειας,η αληθεια ειναι οτι απογοητευτικα αρκετα και με αυτα που ακουω απο τον ΖΑΧΟ,μαλλον εδωσα αερα ενα σεβαστο ποσο για controler(Megaraid Sas 9260-16I Single). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 27, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Πήρες και το παλιό μοντέλο. Το καινούριο είναι το 9266 και 9270.Επίσης γιατί το πήρες με 16 θύρες. Έβγαινε και με 4 και με 8.Αν μπορείς ακύρωσε την παραγγελία.Αν όχι, τουλάχιστον καλώδια πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Σεπτέμβριος 27, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Ζαχο καλοδια πηρα ακομα δεν ηρθε το θελω γιατι χρησοιμοποιω ενα πολυ βαρυ προγραμμα για τους εκπαιδευομενους και ελεγα να μην παρω και αλλον SSD γιατι εχω 4,διαφορετικους και ηθελα να εχω 2 60ρηδες στο Pc,αλλα την πατησα...πως το βλεπεις θα υπαρχει αυξηση στις επιδοσεις με τον κοντρολερ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 27, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Λογικά ναι, για όσο χρησιμοποιεί την cache. Μετά όχι ιδιαίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.