Wizard! Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 Μου πρότειναν από μια πολύ γνωστή εταιρία μια θέση στην Στοκχόλμη. Μέχρι να το σκεφτώ, να αποφασίσω, κλπ, είχε κλείσει. Επειδή όμως με θέλουν, μου είπαν ότι υπάρχει άλλη ανοικτή θέση σε Ολλανδία.Για Στοκχόλμη δεν είχα πρόβλημα, ειδικά επειδή έχουν πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο και είναι και εκτός Ευρώ, με ότι συνεπάγεται αυτό. Για Ολλανδία όμως, δεν το έχω ψάξει και γενικά δεν τα πάω καλά με τους Ολλανδούς και τον τελευταίο καιρό δεν τα πάνε καλά κι αυτοί με τους Έλληνες.Πέραν αυτού, ποιά είναι η άποψή σας; Αναφέρομαι περισσότερο σε άτομα που μένουν κι εργάζονται* μόνιμα έξω και σε όσους έχουν γνωστούς, ειδικά σε Ολλανδία. Να αναφέρω μάλιστα ότι σκοπός είναι να έρχομαι μόνο για διακοπές πλέον Ελλάδα κι αν. Η γυναίκα μου είναι 100% οκ για να φύγουμε και κανείς άλλος δε με νοιάζει στο βαθμό του να μου αλλάξει την απόφαση.Επίσης, αν αποφασίσω να φύγω, ποιά είναι η καλύτερη διαδικασία; Πάω μόνος, μένω πόσο και μετά έρχεται πχ η γυναίκα;*[MENTION=129]Chosen[/MENTION], [MENTION=23]DJD[/MENTION], [MENTION=994]trendy[/MENTION], [MENTION=27]RootX[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Δεν θα πω πολλά επειδή δεν έχω την εμπειρία.Καλή αρχή στη νέα σου ζωή!!! Εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 25, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Εχω δουλέψει στο Αμστερνταμ για 14 μήνες Monday->Thursday/Friday σε πρότζεκτ, και έχω και κολλητό Ολλανδό που μένει Roterdam, παλιά Amsterdam.Γενικά μου αρέσει το μέρος, είναι χαλαρό, ξέρεις φαντάζομαι για το ΠΟΣΟ flexible είναι οι Ολλανδοί με τα ωράρια τους, (αν θές δουλεύεις 4 μέρες / βδομάδα κλπ κλπ), το κόστος ζωής ΕΙΝΑΙ ακριβό σχετικά στο Αμστερντάμ, αλλά το καλό είναι πως είναι και ποιοτικό. Συγκοινωνίες είναι μια χαρά, και η χώρα ειναι μικρή.Τώρα δεν λες και σε ποιά πόλη είναι η δουλειά. Αλλά αν ήσουν οκ με Σουηδία, δεν θα έχεις θέμα με τον καιρό στο Αμστερνταμ εικάζω. Εγώ ξέρεις την άποψη μου, φεύγεις νύχτα και εδώ ΜΟΝΟ για διακοπές. Πάρε και την γυναίκα μαζί για να μην τρελαθείς στην αρχή, και να σε βοηθήσει.Στο κάτω κάτω εικάζω πως relocation costs σου καλύπτουν. Αν και ο μισθός είναι καλός, και σε βοηθήσουν με σπίτι, φύγε νύχτα. Και όχι δεν έχω μια γυναίκα εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Δεν θα πω πολλά επειδή δεν έχω την εμπειρία.Καλή αρχή στη νέα σου ζωή!!! Εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Καλά, δεν το αποφάσισα ακόμα... Να υποθέσω ότι το μήνυμα έχει το νόημα "τι το ψάχνεις, φύγε!" ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 25, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Και κάτι τελευταίο ΑΝ μιλάμε για Αμστερνταμ, Ξέχνα τα τουριστικά μέρη με μπάφους και π0υ**νες, σαν πόλη είναι φανταστική με πολλά ωραία μέρη να δεις, πράγματα να κάνεις και περιοχές να ζήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Σεπτέμβριος 25, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 καλα δε νομιζω να παει γι αυτο το παλικαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Ξέχνα τα τουριστικά μέρη με μπάφους και π0υ**νες... καλα δε νομιζω να παει γι αυτο το παλικαρι ...Η γυναίκα μου είναι 100% οκ για να φύγουμε και κανείς άλλος δε με νοιάζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 25, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 καλα δε νομιζω να παει γι αυτο το παλικαρι Δεν ειναι να θεμα να πάει, είναι θέμα να ΜΗΝ πάει νομίζοντας πως το ΜΟΝΟ που έχει η πόλη είναι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolves Σεπτέμβριος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Εχω συγγενικο ζευγαρι με 2 μικρα παιδια που την εκανε εδω και 1μιση χρονο για Ολλανδια...(δεν ειναι Αμστερνταμ, αλλα σε καποια αλλη πολη η οποια μου διαφευγει τωρα)Πηγαν και οι 2 ξεμπαρκοι χωρις καποια δουλεια να τους περιμενει...Δεν νομιζω να τους ξαναδουμε ποτε συμφωνα με τα λεγομενα τους...Η μονη πραγματικη δυσκολια που αντιμετωπισαν ειναι το θεμα της γλωσσας (ειδικα με το 1 παιδακι που ηταν σε ηλικια παιδικου σταθμου)...Κατα τα αλλλα οι συνθηκες διαβιωσης και η ποιοτητα ζωης ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με την Ελλαδα...Πιο φτηνη ζωη (διατροφη, εξοδα σπιτιου), τρελλες παροχες απο το κρατος (ειδικα οταν εχεις παιδια) και γενικως οι Ολλανδοι (οσο και αν ακουγεται περιεργο σε σχεση με εμας τους "φιλοξενους" ελληνες) τους αντιμετωπισαν με τον καλυτερο τροπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kexas1 Σεπτέμβριος 25, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Mην εχεις στον νου σου οτι οι Ολλανδοι δεν μας πανε παντως.Χειροτερη ζωη απο αυτο που ζουμε εδω περα αποκλειεται να εχεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 ...Πιο φτηνη ζωη (διατροφη, εξοδα σπιτιου)...Αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω πως το έβγαλαν... Τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία δείχνουν άλλα:Cost of Living Comparison Between Athens, Greece And Amsterdam, Netherlands Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Βοηθάει πολύ να μετακομίσετε μαζί, ειδικά από την στιγμή που εσύ θα ξεκινήσεις στη νέα δουλειά με το "καλημέρα", το να έχετε την δυνατότητα να τρέχετε για να βλέπετε σπίτια, να ανοίξετε λογαριασμούς κλπ είναι priceless. Αν όμως η σύζυγός σου έχει δουλειά εδώ και ανάλογα με την οικονομική σας άνεση, ίσως βοηθήσει περισσότερο να μείνει κανα δυο μήνες για αυτά τα έξτρα λεφτά. Και φυσικά για να πας για καμιά ενημερωτική βόλτα από τα coffee shops και τα μπουτάδικα πριν έρθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolves Σεπτέμβριος 25, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω πως το έβγαλαν... Τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία δείχνουν άλλα:Cost of Living Comparison Between Athens, Greece And Amsterdam, NetherlandsΘα σου πω λεπτομερειες αργοτερα...Ασε να μιλησω πρωτα μαζι τους (που θα γινει σημερα-αυριο)...Οταν μιλαω για φτηνη διαβιωση εννοω ψωνια για το σπιτι. Μηπως εχει να κανει και η πολη για αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Σεπτέμβριος 25, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω πως το έβγαλαν... Τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία δείχνουν άλλα:Cost of Living Comparison Between Athens, Greece And Amsterdam, NetherlandsEh, μη κοιτας μονο τις πρωτευουσες. Οταν Αθηνα το γαλα εχει το λιγοτερο ~1.3€ και στην "επαρχια" το βρισκεις (ιδια μαρκα) με κατω απο 1€. Το ιδιο στα κρεατα/πουλερικα και σε ορισμενα λαχανικα/φρουτα. Ετσι οι διαφορες δεν φαινονται, αλλα σε προυπολογισμο για τετραμελη οικογενεια στο τελος του μηνα κανει μπαμ. Λογικα κατι αντιστοιχο πρεπει να ισχυει και στην Ολλανδια (και οπουδηποτε αλλου)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Αν όμως η σύζυγός σου έχει δουλειά εδώ ... Eh, μη κοιτας μονο τις πρωτευουσες. Οταν Αθηνα το γαλα εχει το λιγοτερο ~1.3€ και στην "επαρχια" το βρισκεις (ιδια μαρκα) με κατω απο 1€. Το ιδιο στα κρεατα/πουλερικα και σε ορισμενα λαχανικα/φρουτα. Ετσι οι διαφορες δεν φαινονται, αλλα σε προυπολογισμο για τετραμελη οικογενεια στο τελος του μηνα κανει μπαμ. Λογικα κατι αντιστοιχο πρεπει να ισχυει και στην Ολλανδια (και οπουδηποτε αλλου)... Δεν κοιτάω μόνο τις πρωτεύουσες, αλλά αν είναι να μείνω εκεί, αυτή με ενδιαφέρει. Από την άλλη, συγκρίνω τα δεδομένα που ξέρω (Αθήνα) με τα καινούρια. Edit: Η θέση είναι Χάγη, όχι Άμστερνταμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolves Σεπτέμβριος 25, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Ή ενα αλλο παραδειγμα ειναι οτι φαινεται οτι η συγκοινωνιες ειναι πιο ακριβες.Αυτο ισχυει... Το θεμα ειναι οτι εκει εχουν ομως συγκοινωνιες της προκοπης και οχι αυτο το χαλι της Αθηνας.Οποτε αφαιρεσε σε πρωτη φαση τα εξοδα αυτοκινητου ή μηχανης που ενω στην Αθηνα ειναι απαραιτητα εκει ειναι περιττα.Edit: Η θέση είναι Χάγη, όχι Άμστερνταμ...Αυτο που θυμαμαι σιγουρα για τη Χαγη ειναι οτι μου ειχαν αναφερει οτι ειχαν παει βολτα για καφεδακι.Θεωρειται περιοχη ακριβη και χλιδατη (κατι σαν τα νοτια και βορεια προαστια της Αθηνας, καταλαβαινεις τι εννοω...) και ειχαν πληρωσει τον καφε πολυ φτηνα σε σχεση με την Αθηνα σε καλο cafe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Αυτο που θυμαμαι σιγουρα για τη Χαγη ειναι οτι μου ειχαν αναφερει οτι ειχαν παει βολτα για καφεδακι.Θεωρειται περιοχη ακριβη και χλιδατη (κατι σαν τα νοτια και βορεια προαστια της Αθηνας, καταλαβαινεις τι εννοω...) και ειχαν πληρωσει τον καφε πολυ φτηνα σε σχεση με την Αθηνα σε καλο cafe... Κι επίσης, ενώ έχει χαμηλότερα ενοίκια από το Άμστερνταμ, έχει και υψηλότερο μέσο όρο μισθών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolves Σεπτέμβριος 26, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Κι επίσης, ενώ έχει χαμηλότερα ενοίκια από το Άμστερνταμ, έχει και υψηλότερο μέσο όρο μισθών... Καλα και αυτο παιζει σιγουρα και ειναι κατι που δεν αναφερεται στον πινακα που εβαλες με τη συγκριση στις τιμες αναμεσα στις 2 πολεις... Δηλαδη μπορει να φαινεται πιο ακριβη ισως η Ολλανδια αλλα στην ουσια ειναι αρκετα πιο φτηνη σε σχεση με τους μισθους αναμεσα στις 2 χωρες. Επισης κατι αλλο που ξερω και ειναι αξιο αναφορας (αχρειαστο να ειναι βεβαια) ειναι οι παροχες του κρατους στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Μικροτερο το κοστος απο τις εδω "κρατησεις" αλλα σε πραγματικα αλλο επιπεδο. Γενικως ειναι ενα κρατος φτιαγμενο για τον πολιτη και τις αναγκες του και οχι το αντιστροφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Καλα και αυτο παιζει σιγουρα και ειναι κατι που δεν αναφερεται στον πινακα που εβαλες με τη συγκριση στις τιμες αναμεσα στις 2 πολεις...Μια χαρά αναφέρεται:Median Monthly Disposable Salary (After Tax) Athens 894.00 €, Amsterdam 2,176.89 €, The Hague 3,000.00 €Μιλάει για μέσο μισθό, καθαρές αποδοχές...Επισης κατι αλλο που ξερω και ειναι αξιο αναφορας (αχρειαστο να ειναι βεβαια) ειναι οι παροχες του κρατους στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Μικροτερο το κοστος απο τις εδω "κρατησεις" αλλα σε πραγματικα αλλο επιπεδο.Αχρείαστο δε θα είναι. Και δεν αναφέρομαι σε κάτι κακό. Μια, δυό εγκυμοσύνες να βάλεις...Γενικως ειναι ενα κρατος φτιαγμενο για τον πολιτη και τις αναγκες του και οχι το αντιστροφο.Αυτό μας είπε και το αφεντικό μας που το καλοκαίρι πήγε Ελβετία, Αυστρία. Πόλεις φτιαγμένες για ανθρώπους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Σεπτέμβριος 26, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Αχρείαστο δε θα είναι. Και δεν αναφέρομαι σε κάτι κακό. Μια, δυό εγκυμοσύνες να βάλεις... Καταλαβα,εσυ πας για να περασεις καλα :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.