Kostas_Sky Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2012 Γεια σας.Είμαι φοιτητής και φέτος μετακόμισα στις εστίες. Για να πάρω λοιπόν ιντερνετ σύνδεσα τον υπολογιστή μου στο δίκτυο των εστιών. Εδώ υπάρχει δίκτυο έτσι ώστε να επικοινωνούν οι υπολογιστές και να ανταλλάσουν αρχεία. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από δίκτυα. Βλέπωντας λοιπόν ότι ο καθένας μπορουσε να δει τι έχω στον υπολογιστή μου και μη ξέροντας πως να το αποτρέψω το έκανα μη ορατό και τώρα δεν έχω ούτε εγώ πρόσβαση ούτε αυτοί.Έχω μόνο ίντερνετ. Πως μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο με ασφάλεια? να μπορώ να επιλέξω μόνο κάποιους φακέλους για κοινή χρήση και για περαιτέρω χρήση να χρειάζεται κωδικός για να προχωρήσει κάποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 25, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 τι windows εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 μόλις θυμήθηκα οτι δεν έγραψα windows και μπήκα να τσεκάρω..σωστός, ξέχασα να γράψω.Windows 7 έχω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 25, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Μολις σεταρεις το θεμα με το file sharing, βαλε μια στατικη διεύθυνση arp ARPFreeze: A tool for Windows to protect against ARP poisoning by setting up static ARP entriesΚατεβασε το πρόγραμμα αυτο και βαλε τη διεύθυνση Ip-mac στατικη του router απο οπου εισαι συνδεμένος.Για να τη βρεις γραψε cmd στο start menu και οταν ανοιξεις κονσολα γραψε την εντολη ipconfig, υστερα βρες τo Default Gateway να δεις ποια ειναι (τυπου 192.168.χ.χ).Αυτο ειναι για να μην υποκλεψουν τα δεδομενα που λαμβανεις και στελνεις απο το πισι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 οκ ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε ακόμα συμβουλη είναι χρήσιμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Σεπτέμβριος 25, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Απλά μη κάνεις share τα πάντα όλα. Εγώ είμαι εδώ και χίλια χρόνια σε δικτυο εστίας και πότε δεν είχα πρόβλημα. Τυπικές ρυθμίσεις ασφάλειας και google dns γιατί το default δε στροφάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 ναι δεν θα κάνω. το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τις τυπικές ρυθμίσεις ασφαλείας ουτε και για dns καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με δίκτυα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.