Jump to content

Συνδεση σε δίκτυο εστιών

Kostas_Sky

Recommended Posts

Γεια σας.

Είμαι φοιτητής και φέτος μετακόμισα στις εστίες. Για να πάρω λοιπόν ιντερνετ σύνδεσα τον υπολογιστή μου στο δίκτυο των εστιών. Εδώ υπάρχει δίκτυο έτσι ώστε να επικοινωνούν οι υπολογιστές και να ανταλλάσουν αρχεία. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από δίκτυα. Βλέπωντας λοιπόν ότι ο καθένας μπορουσε να δει τι έχω στον υπολογιστή μου και μη ξέροντας πως να το αποτρέψω το έκανα μη ορατό και τώρα δεν έχω ούτε εγώ πρόσβαση ούτε αυτοί.Έχω μόνο ίντερνετ. Πως μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο με ασφάλεια? να μπορώ να επιλέξω μόνο κάποιους φακέλους για κοινή χρήση και για περαιτέρω χρήση να χρειάζεται κωδικός για να προχωρήσει κάποιος?

Μολις σεταρεις το θεμα με το file sharing, βαλε μια στατικη διεύθυνση arp

ARPFreeze: A tool for Windows to protect against ARP poisoning by setting up static ARP entries

Κατεβασε το πρόγραμμα αυτο και βαλε τη διεύθυνση Ip-mac στατικη του router απο οπου εισαι συνδεμένος.

Για να τη βρεις γραψε cmd στο start menu και οταν ανοιξεις κονσολα γραψε την εντολη ipconfig, υστερα βρες τo Default Gateway να δεις ποια ειναι (τυπου 192.168.χ.χ).

Αυτο ειναι για να μην υποκλεψουν τα δεδομενα που λαμβανεις και στελνεις απο το πισι.

Απλά μη κάνεις share τα πάντα όλα. Εγώ είμαι εδώ και χίλια χρόνια σε δικτυο εστίας και πότε δεν είχα πρόβλημα.

Τυπικές ρυθμίσεις ασφάλειας και google dns γιατί το default δε στροφάρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.