Jump to content

Οδηγος CG stepping για A64

Mischeif

Recommended Posts

λοιπον βρηκα μονος μου την απαντηση!

κοιταμε την πρωτη γραμμη χαρακτηρων πανω στη CPU

π.χ. ADA3400AEP5AP

ADA = athlon 64 bit desktop

3400 = pr του συγκεκριμενου επεξεργαστη(μοντελο)

Α = 754πιν

Ε = το voltage 1.50v

P = δεν μας απασχολει

5 = L2 cache 1mb

AP = (clawhammer) rev. CO

Τωρα πιο αναλυτικα

AP = Clawhammer(model 4), rev. C0

AR = Clawhammer(model 4), rev. CG

AΧ = Newcastle(model C), rev. CG

L2 Cache

3 = 256kb SONORA

4 = 512kb New Castle,Winchester,Clawhammer

5 = 1024kb Clawhammer

ελπιζω να βοηθησα οποιον θελει να περασει στην 64bit πλατφορμα η θελει να βρει καλυτερη CPU

πηγη: http://fab51.com/cpu/guide/opn-64-e.html

επισης απο οτι διαβασα και σε αλλα site η καλυτερη επιλογη ειναι CG γιατι clockaroun καλυτερα και εχουν καλυτερο mem controller

καλο θα ηταν ολοι οι κατοχοι 64bit επεξεργαστων να ποσταρων εδω το full stepping και το clockarisma τους για να εχουμε μια γενικοτερη εικονα!

ευχαριστω πολυ

H καλητερη αγορα ειναι ενας Claw CG ;)

Κ ανεβαινει κ εχει mem controller καλο κ ειναι 1mb cache :D

Aπλα ειναι καπως δυσευρετοι(μονο 3400+ εχω δει...)

Εγω παλι θα προτεινα newcastle γιατι λογω μικροτερης cache θα εχει λιγοτερο ζορι ο mem contr.Επιπλεον θα υπαρχει κι ενας πολ/στης παραπανω για την αυξημενη συχνοτητα οποτε μαλλον θα οφελειθει αφου μπορει με τον στανταρ πολ/στη του claw που ειναι χαμηλοτερος να ανεβασει μεγαλυτερο fsb.Ασε που απο οτι εχω δει ο newcastle ανεβαινει καλυτερα με λιγοτερο ρευμα (απο 2-3 παραδειγματα γνωστων μου δεν ειμαι απολυτος).

Συνηθως ομως στους AMD εκεινο που μετραει πολυ ειναι η συχνοτητα κι οχι τοσο η cache την οποια θα πρεπει να επιδιωξουμε μονο αν ασχολουμαστε πολυ με εφαρμογες που ευνοουνται απο την υπαρξη της οπως π.χ. Photoshop κι αλλα παρομοια προγραμματα.

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

θελω και εγω να παρω εναν 3400+ ειτε απο πλαισιο ειτε απο mgmanager. Το θεμα ειναι πως θα μαθω τι ειναι?

Eκτος του οτι γραφει στο πλαι του κουτιου το μεγεθος cache γυρνα το αναποδα που φαινεται η cpu και με οδηγο την αρχη του thread βλεπεις το stepping και καταλαβαινεις.;)

ναι οκ αλλα σκοπευω να παραγγειλω pc μαζι με τον επεξεργαστη. Και μιας και θα το φερουν σπιτι τι θα πω? καθιστε να τσεκαρω λιγο το κουτι?!! Καλα θα τους ρωτησω απο το τηλεφωνο!

Stepping δεν μπορεις να παραγγειλεις αλλα εκδοση (newcastle-clawhammer) μπορεις.Και ναι ρωτα τους απο το τηλεφωνο τι θα χασεις την αστικη μοναδα? :p

1ο. αν μπορεις να τους παρεις τηλεφωνο και να τους πεις να σου διαβασουν την πρωτη γραμμη μετα το ΑΜΔ....

2ο. να παρεις επεξεργαστη μονος σου

το τριτο να το κανεις αν εχεις εξαντλησει τις αλλες δυο επιλογες!!!!!

3ο. να μην κανεις τιποτι και οτι κατσει!

Αρχική απάντηση από gfa3 [Σήμερα, στις 17:39]

Stepping δεν μπορεις να παραγγειλεις αλλα εκδοση (newcastle-clawhammer) μπορεις.Και ναι ρωτα τους απο το τηλεφωνο τι θα χασεις την αστικη μοναδα? :p

μην τους ρωτησεις αν ειναι newcastle η clawhammer!!!!! γιατι μπορει να σου πουνε κανενα κουφο! ρωτα αν ειναι 1mb cache η 512kb cache

και απο κει θα καταλαβεις!

η τιμη πανω κατω η ιδια και στους δυο!

απλα του manager ειναι 2400 512cache

και του πλαισιου 2200 1mb cache

Αρχική απάντηση από gfa3

Και ναι ρωτα τους απο το τηλεφωνο τι θα χασεις την αστικη μοναδα? :p

Αγρινιο ειμαι αρα ειναι υπεραστικη:hi: :bigsmile:

Παντως θα ανεβω αθηνα μαλλον γιατι μου βαλατε υποψιες για την τηλεφωνικη παραγγελια!

Να υπερχρονιζεται πιο ευκολα ενας CG?

η cache 1 mb ειναι. Το λεει εδω http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1038&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=176281&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Στο manager ομως λεει πως ειναι με 512 kl.Περιεργο αφου και στα δυο καταστηματα εχουν παρομοια τιμη

Κυκλοφορουν 2 εκδοσεις

1ΜΒ cache 2.2GHz

512KB cache 2.4GHz

Τωρα για το τι γραφει το καθε καταστημα ποτε δεν ξερεις, ισως το ενα η το αλλο να εχουν τυπογραφικο λαθος.

Στην amd που κοιταξα παντως βρηκα μονο τον 3,400+ σε 2,400 με 512kl

Μαλλον εχει σταματησει την παραγωγη τοτε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει stock στην αγορα.

καλυτερα θα ηταν να παρεις με 1mb cache!

γιατι η διαφορα στους μεγακυκλους καλυπτεται αλλα η cache οχι!

Ρε παιδιά θα με τρελάνετε...όχι τπτ άλλο αλλά εγώ παράγγειλα τον Α64 3200+ - ΜΕ - 1MB cache, το αναφέρει

KAI στο κουτί του, όμως είναι ADA3200AEP4AX..τι σημαίνει αυτό;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.