Jump to content

Samsung 840 ssd

Recommended Posts

Μην κάνει κανείς το λάθος. Ο απλός 840 απ'ότι δείχνουν τα νούμερα είναι πιο αργός από τον 830.

Σε λίγες μέρες με το καλό θα ξέρω και από πρώτο χέρι.

Εγω δεν αντεξα και τσιμπησα εναν 500αρη 840 απλό, οχι Pro, για το laptop.

Βασικα τον προτιμησα ως πιο φρεσκο (από τον 830) και με χαμηλότερη καταναλωση.

Διαφορες στην ταχυτητα, από τα λιγα συγκριτικα που ειδα 840 - 840 PRO, αμφιβάλλω αν θα φαινονται στην πραξη.

Κι εγω εκει πονταρω

Αλλα τωρα χαζεψα το review του Anand AnandTech - Samsung SSD 840 (250GB) Review και προβληματιστηκα λιγο με τα writes..

Και κυριως, τωρα ειδα, οτι η διαφορα με τον Crucial M4 ειναι πολυ μικρή τη στιγμή που ο πρωτος παίζει ~100 Ευρω (δλδ ~30%) φθηνότερα...

Το screenshot που δεν κοίταξες (τεμπελχανά) λέει, 250GB.

Το κοιταξα αλλα ο sab ειπε 256 (οποτε θεωρησα οτι το προγραμματακι μπορει να μη διαχωριζει απλο / pro - 250/256)

Για τις παραπανω σκεψεις μου, εχεις κανα σχολιο;

Το κοιταξα αλλα ο sab ειπε 256 (οποτε θεωρησα οτι το προγραμματακι μπορει να μη διαχωριζει απλο / pro - 250/256)

Για τις παραπανω σκεψεις μου, εχεις κανα σχολιο;

Να μην πιστεύεις ότι σου λένε...χαχαχαχαχα

Το HD Tune Pro δεν διαχωρίζει τον Pro από τον απλό, απλά αναφέρει την διαφορετική χωρητικότητα (250GB vs 256GB).

thanks!! Θελω να αναβαθμιστώ σε χωρητικότητα κυρίως. Θα καταλάβω καμιά διαφορά στην απόκριση ή μπα;;;

Εξαρτάται το πόσο καλά μπορείς να καταλάβεις την διαφορά στην απόκριση.

Ξέρω πως θα φανώ υπερβολικός σε αυτό που θα πω, αλλά εγώ κατάλαβα την διαφορά από 840Pro 256GB σε 830 256GB.

Ρε παιδια εχω 2 χ samsung 840 250gb = 500gb και λεω να τους κανω raid....

1. Πειτε μου τι ρυθμισεις να κανω για να αποδιδουν αψογα!

2. Να τους κανω partition ? Για widows 100gb και τα υπολοιπα 400gb για GAMES partition ?

Για να αποδίδουν άψογα, δυστυχώς πρέπει να κάνεις πολλές δοκιμές για να δεις τι είναι καλύτερο.

Λογικά το stripe size να είναι 16Κ ή 32Κ.

Να κάνεις enable το write back cache.

Και να έχεις την τελευταία OROM μαζί με τους τελευταίους IRST για να παίζει το TRIM.

Με το partitioning δεν θα κερδίσεις κάτι. Δεν είναι μηχανικοί δίσκοι.

Υ.Γ. Βιάστηκες με τους 840 τους απλούς.