Jump to content

Πρόβλημα με τροφοδοτικο ?

gatonini

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, το μηχάνημα της υπογραφής μου αν και δούλευε μέχρι χτες κανονικότατα, σήμερα το πρωί πατώ το κουμπί να ανοίξει, αλλά τίποτα . Εκανε ενα τσαφ το φωτάκι του ανεμιστηρα, και άρχισε να βαράει 2 φορές συνεχόμενα το τροφοδοτικό. Εβγαλα τον ανεμιστήρα μπας και ηταν η αιτία , αλλα τσαφ άλλος ανεμιστήρας και πάλι 2 μπιπ συνεχόμενα από το τροφοδοτικό.

Γνωρίζει κάποιος να μου πει πιθανές αιτίες και τι να κάνω πριν το πάω για σερβις?

Ευχαριστώ Γιάννης.

Καλησπέρα.

Αρχικά, αποσύνδεσε τις περιφερειακές συσκευές (δίσκους,drives) και άνοιξε να δείς τι κάνει. Άν δέν το επόμενο βήμα είναι , αφού αποσυνδέσεις το καλώδιο ρέυματος (να μήν είναι στην πρίζα τίποτα) να βγάλεις 2 από τις 3 μνήμες που έχεις πάνω. Βγάλε την 2,3 και άσε την πρώτη πάνω. Πόσταρε αποτέλεσμα.

Αμα σου μυριζει τιποτα απο το τροφοδοτικο μη το ψαξεις παραπανω, αυτο ειναι το προβλημα.

(και να μη μυριζει εμενα αυτο μου φενεται)

Έβγαλα τις μνήμες... τίποτα....και πάλι

Μετά έβγαλα το μολεξ της κάρτας γραφικών τίποτα

Στη συνέχεια έβγαλα όλα τα τα υπόλοιπα μολεξ πλην τροφοδοσίας μητρικής και πάλι νιετ.....

Επισκευάζονται τα τροφοδοτικά η τα πετάμε κατευθείαν? 4 χρόνια κιχ δεν έκανε τώρα πάνω στην κρίση θα αποδημήσουν όλα....:suicide2:

Επισκευάζονται είναι η αλήθεια αλλά μόνο από άτομο που του πιάνει το χέρι του στα ηλεκτρονικά. Αρχικά και εφόσον είναι εκτός εγγύησης απότι καταλαβαίνω, δοκίμασε να το ανοίξεις και δές άν βλέπεις κάποιον φουσκωμένο πυκνωτή.

* Τί τροφοδοτικό είναι ? Μοντέλο...δέν αναφέρεις.

* Έχεις δοκιμάσει να το τεστάρεις μόνο του (ενώνοντας πράσινο/μαύρο από το 24πινο) δουλεύει ο ανεμιστήρας του φυσιολογικά?

Τι λέει το manual του τροφοδοτικού για τα 2 μπιπ ? Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τροφοδοτικά με ηχητικές ενδείξεις. Νόμιζα ότι μόνο η mobo κάνει μπιπ.

* Τί τροφοδοτικό είναι ? Μοντέλο...δέν αναφέρεις.

Το γράφει στην υπογραφή του.

edit : To έψαξα λίγο. 2 μπιπ (και το κόκκινο λαμπάκι πρέπει να είναι αναμμένο), σημαίνει ότι το psu μπαίνει σε protection mode και ότι έχεις πρόβλημα με την παροχή σου (ή τουλάχιστον το psu αυτό πιστεύει). Τσέκαρε μπρίζα, ups (αν έχεις), καλώδιο τροφοδοσίας κτλ. Δοκίμασε να βάλεις το psu πάνω σε άλλη μπρίζα μόνο του και με άλλο καλώδιο τροφοδοσίας.

Tελικα μου ήρθε μια επιφώτηση και έβγαλα τη μπαταρία της μητρικής και όλα εντάξει.....το γλυτώσαμε προς το παρόν το 100ρικο....

Ευχαριστώ παίδες για της συμβουλές σας....:lock:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.