Jump to content

Αγορά αυτου λαπιτοπιου η αλλου

Merenda

Recommended Posts

Χαιρετώ.:meeting:

Σκέφτομαι να αγοράσω το fujitsu ah532.

Αξίζει ή στα λεφτά του μπορώ να βρω κάτι καλύτερο; Ταβάνι από ατσάλι τα 650.

Εχω δει και αυτό Turbo-X HC II i532-450.

Απλά δεν θέλω σε λίγα χρόνια να πάω για καινούργιο λαπτοπ. Θέλω να κρατήσει τουλάχιστον 6 χρόνια παίζοντας και παιχνίδια, όχι σε βέλτιστη απόδοση, αλλά να τα παίζει.

Απλώς το φουτζίτσου με εχει εντυπωσιάσει σε σχέση χαρ-κων και τιμης. :hmm:

:OT:η nvidia 620M με την 630Μ τί διαφορά έχουν;

ΥΓ.κόλησε το μπολντ...

αποψη μου :

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ TURBO-X

αν θες χρονο ζωης 6 χρονια, πρεπει να σκασει "απειρα" φραγκα, και ειναι κατι που τεχνολογικα δεν ειναι θεμιτο να το κανεις

θα σου πω το εξης. στο desktop μου λειτουργω ακριβως με αυτην την προοπτικη 5-6 ετων, αλλα στα Desktop μπορεις να το κανεις και με 1 χιλιαρικο μιας και τεχνολογικα-οικονομικα ειναι αποτελεσματικο

για τα laptop μιας και τεχνολογικα δεν συμβαδιζουν με τα desktops για τα ιδια τεχνολογικα χαρακτηριστικα το κοστος ξεφευγει.

κι επειτα απο αυτα, με γνωμονα οτι εχεις τα 650 ευρα κοφτη, οτι θελεις παιχνιδια εικαζω οτι χρειαζεσαι ενα λαπτοπ με 4 giga RAM και 15αρα οθονη πανω κατω. θες εννοειται και κανα 500giga σκληρο πιστευω το λιγοτερο (θα βαλεις και ταινιουλες λογικα μεσα)

μετα παμε σε θεμα σκληρου, αν θελεις Solid State ή τον κοινοτυπο σκληρο (δλδ παμε σε θεμα ταχυτητας σκληρου)

αν δεν θες εξηζητημενα γραφικα (κι εννοειτε γραφιστικες δουλειες επεξεργασιας), οι παροντικες καρτες πανω κατω τα ιδια κανουν

λογικα ολο και κατι θα ξεχασα να πω αλλα προς το παρων αυτα μου ηρθαν κατα νου

edit : βαλε και το ζητουμενο τι σοι λειτουργικο θελεις να εχει πανω του, win?linux?ubuntu? κλπ

Αν αγοράσω χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό και του περάσω εγώ το κόστος θα κατέβει; Μπορώ να το ζητήσω στο κατάστημα;

Γουιντοους λεω να του περασω. Με άλλο λειτουργικο δεν εχω ασχοληθει. Τα ΧΡ μου είναι πιο εύκολο όμως. 32 μπιτ. Προσφέρουν κάτι παραπάνω τα 7 64 μπιτ;

Θελω γραφικά απλά δεν με ενδιαφέρει η λεπτομέρεια. απλά να μπορω να παίξω τα παιχνίδια. κανα λαινειτζ κτλ.

οπότε αν κατάλαβα καλά η 620Μ με καλύπτει και ο Ι5 3210Μ είναι υπερ αρκετός.

αρα το ΑΗ532 κομπλέ;

άμα του βάλεις 32μπιτα δεν θα δει το λειτουργικό και τα 4GB μνήμης που έχει το laptop, θα σου δει κάπου στα 3. Βάλτου 7άρια δεν αξίζει σε νέο laptop να του βάλεις XP πλέον, εκτός αν είναι κάνα παλιό με κάνα 1-2 GB μνήμης και παλιό επεξεργαστή.

6 χρόνια και για gaming το ξεχνάς. Ιδιαίτερα σε laptop, με κάρτα γραφικών που τώρα καλά καλά δε τα παίζει τα παιχνίδια.

555=635M>630M>620M. Η 555/635Μ θεωρούνται γρήγορες μεν - μεσσαίας κατηγορίας κάρτας γραφικών. Τα βρίσκεις σε μοντέλα κοντά στο χιλιάρικο.

Το 620Μ είναι entry level, και όπως ανέφερα, όχι 6 χρόνια, αλλά ούτε τώρα δε παίζει τα παιχνίδια καλά-καλά. Θα σε συμβούλευα να πας σε 555/635 ή 5670M/6770M από AMD μεριά τουλάχιστον, άμα θες να παίζεις στο laptop.

Fujitsu LifeBook AH532 (i5-3210M/4GB/500GB/Win7) | Skroutz.gr

κοιτα απο χαρακτηριστικα πανω κατω οτι θελεις ειναι αλλα τα 6 χρονια οπως εχουμε πει σιγουρα τα ξεχνας.

γιατι ομως θελεις να παιζεις σε λαπτοπ? παρε κανα desktop για full Gaming experience

τα λαπτοπ στα δικα μου ματια δεν ειναι φτιαγμενα για gaming, γιατι προσωπικα πιστευω οτι θες 20" οθονη για να το ευχαριστηθεις

Fujitsu LifeBook AH532 (i5-3210M/4GB/500GB/Win7) | Skroutz.gr

κοιτα απο χαρακτηριστικα πανω κατω οτι θελεις ειναι αλλα τα 6 χρονια οπως εχουμε πει σιγουρα τα ξεχνας.

γιατι ομως θελεις να παιζεις σε λαπτοπ? παρε κανα desktop για full Gaming experience

τα λαπτοπ στα δικα μου ματια δεν ειναι φτιαγμενα για gaming, γιατι προσωπικα πιστευω οτι θες 20" οθονη για να το ευχαριστηθεις

6 χρόνια και για gaming το ξεχνάς. Ιδιαίτερα σε laptop, με κάρτα γραφικών που τώρα καλά καλά δε τα παίζει τα παιχνίδια.

555=635M>630M>620M. Η 555/635Μ θεωρούνται γρήγορες μεν - μεσσαίας κατηγορίας κάρτας γραφικών. Τα βρίσκεις σε μοντέλα κοντά στο χιλιάρικο.

Το 620Μ είναι entry level, και όπως ανέφερα, όχι 6 χρόνια, αλλά ούτε τώρα δε παίζει τα παιχνίδια καλά-καλά. Θα σε συμβούλευα να πας σε 555/635 ή 5670M/6770M από AMD μεριά τουλάχιστον, άμα θες να παίζεις στο laptop.

άμα του βάλεις 32μπιτα δεν θα δει το λειτουργικό και τα 4GB μνήμης που έχει το laptop, θα σου δει κάπου στα 3. Βάλτου 7άρια δεν αξίζει σε νέο laptop να του βάλεις XP πλέον, εκτός αν είναι κάνα παλιό με κάνα 1-2 GB μνήμης και παλιό επεξεργαστή.

7ρια πειράζει να είναι 32μπιτ; ή αυτό δεν υπάρχει;

Απ ότι έχω δει μέχρι τα 650 ευρά δεν υπάρχει καλή καρτα γραφικών και i5 επεξεργαστής ταυτόχρονα! Εννοώ καλύτερη απο μια 630Μ. Πάντως όταν εννοώ gaming εννοώ βαριά βαριά το aion ή το lineage, άντε και κανα προ. αυτά. ούτε crysis ούτε skyrim και τέτοια. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια τέτοια, μόνο αυτά τα online rpg. Οπότε λέω, αφού αυτά παίζονται ακόμα με Ρ4 και μια agp κάρτα γραφικών, πιστεύετε ότι σε 6 χρόνια δεν θα παίζονται ακόμα; :unsure:

Γιατί ένα χιλιάρικο για λαπιτοπι δεν πάει.

Τα desktop, τουλάχιστον έτοιμα, είναι πιο ακριβά! Δεύτερον, χρειάζομαι τη φορητότητα μιας και θα μετακινούμαι σε 2 πόλεις λόγω σχολής και η επόμενη επιλογή μου που χρησιμοποιώ τώρα είναι ένα compaq presario 2500.

Τί λέτε να το τσιμπήσω το φουτζιτσου;:jester:

desktop ΠΟΤΕ ετοιμα, αλλα ΠΑΝΤΑ τα φτιαχνεις κομματι κομματι αναλογα με τις απαιτησεις σου

αν περιοριστεις αποκλειστικα σε Gaming που δεν εχει γραφικες απαιτησεις τοτε οκ παω πασο!

αλλα εισαι σιγουρος οτι, αφου εισαι gamer, δεν θα θελησεις να χτηπησεις κανενα -μελλοντικο- παιχνιδι με βαρβατα γραφικα?

οπως ειπε κι ο HellHammer για 4αρα γιγα ραμ, θα πρεπει να βαλεις 64x

desktop ΠΟΤΕ ετοιμα, αλλα ΠΑΝΤΑ τα φτιαχνεις κομματι κομματι αναλογα με τις απαιτησεις σου

αν περιοριστεις αποκλειστικα σε Gaming που δεν εχει γραφικες απαιτησεις τοτε οκ παω πασο!

αλλα εισαι σιγουρος οτι, αφου εισαι gamer, δεν θα θελησεις να χτηπησεις κανενα -μελλοντικο- παιχνιδι με βαρβατα γραφικα?

οπως ειπε κι ο HellHammer για 4αρα γιγα ραμ, θα πρεπει να βαλεις 64x

ναι όμως υπάρχει λαπτοπ στα χρήματα που θέλω και με αυτά τα χαρακτηριστικά; Γιατί αν όχι, απαντώ στην ερώτηση ότι και να μην είμαι σίγουρος, με σιγουρεύει το πορτοφόλι μου :o

Αλλά σκέφτομαι και το άλλο για να μην με φοβίζει η αγορά. Αν δεν μου προτείνετε κάτι καλύτερο μέχρι 650(τραγικά καλύτερο κι όχι να κρατήσει κανα 6μηνο παραπάνω!), παίρνω το λαπιτόπι αυτό και παίζω και μελλοντικά καινουργια παιχνίδια κτλ σε πολύ χαμηλή ανάλυση.Κι αν μετά τις σπουδές θέλω κάτι καλύτερο δίνω τα 400 που θα χω γλυτώσει τώρα και λίγα ακόμα και φτιάχνω desktop τούμπανο.:to_pick_ones_nose3:

νθέλω κάτι καλύτερο δίνω τα 400 που θα χω γλυτώσει τώρα

αρα εχεις τωρα στην διαθεση σου οχι 650 αλλα 650+400 ευρα? σορρυ αλλα μπερδευτηκα.

παντως απ οτι βλεπεις με 650 ευρα λαπτοπ, με μακροχρονια προοπτικη 6 ετων δεν γινεται. εκτος κι αν το εχεις για browsing και γενικα ελαφρια πραγματα. αν θελεις να εχεις , οχι κατι τουμπανο, αλλα ικανοποιητικο σε ολους τους τομεις σε βαθος χρονου 6 ετων , σε λαπτοπ, απλα δεν παιζει φαση.

δλδ πρεπει να παμε σε εξωφρενικες τιμες.

αρα εχεις τωρα στην διαθεση σου οχι 650 αλλα 650+400 ευρα? σορρυ αλλα μπερδευτηκα.

παντως απ οτι βλεπεις με 650 ευρα λαπτοπ, με μακροχρονια προοπτικη 6 ετων δεν γινεται. εκτος κι αν το εχεις για browsing και γενικα ελαφρια πραγματα. αν θελεις να εχεις , οχι κατι τουμπανο, αλλα ικανοποιητικο σε ολους τους τομεις σε βαθος χρονου 6 ετων , σε λαπτοπ, απλα δεν παιζει φαση.

δλδ πρεπει να παμε σε εξωφρενικες τιμες.

Οχι! Μέχρι 650 τώρα και θεωρητικά γλυτώνω 400 ευρώ απ το να πήγαινα σε κάτι καλύτερο! πρακτικά δεν μπορώ να τα δώσω :p Ετσι, θεωρητικά πάντα, τα 400 που θα πρεπε να δωσω για κάτι καλύτερο τα κρατάω για το μέλλον!do you feel me?:dirol::hehe:

οπότε αφού δεν μπορώ να πάω σε κάτι πιο ακριβό το φουτζιτσου μονόδρομος;

το θελεις αμεσα το λαπτοπ? δλδ μεσα στις επομενες μερες? η εχεις την δυνατοτητα αναμονης?

Δεν έχω!Δευτέρα φεύγω και όπου πάω προσωρινά δεν θα χω ιντερνετ ώστε να ψάξω κάτι. Το πολύ μέχρι παρασκευή θα το αγοράσω ώστε να χω το χρόνο να του περάσω τα απαραίτητα κτλ. Μετά αθήνα Χριστούγεννα!

ωπ, τοτε τα περιθωρια ειναι στενα... αν δεν βαριεσε πηγαινε καμια τσαρκα απο τιποτα Media Markt, Plaisio κλπ κλπ να ριξεις μια καλη ματια πριν αποφασισεις... μιας και θα σκας και 650 (με ολα αυτα που θελεις) που δεν ειναι και λιγα καλο θα ειναι να εχεις ευρυ επιλογες.

ωπ, τοτε τα περιθωρια ειναι στενα... αν δεν βαριεσε πηγαινε καμια τσαρκα απο τιποτα Media Markt, Plaisio κλπ κλπ να ριξεις μια καλη ματια πριν αποφασισεις... μιας και θα σκας και 650 (με ολα αυτα που θελεις) που δεν ειναι και λιγα καλο θα ειναι να εχεις ευρυ επιλογες.

Εχω πάει 2 φορές :p το πλαίσιο μου πρότεινε τον παραπάνω και τα μίντια και εναν λενοβο του οποίου η καρτα γραφικών είχε 2 γιγα μνημη αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο!

ΕΔΙΤ! όμως είχε Ι5 δεύτερης γενιάς....

Απο σπέκς μπορεί να είναι καλό(στα λεφτά του) αλλά απο κατασκευή είναι σκουπίδι.

Θα ντρέπεσαι να το βγάλεις μετα απο κανα εξάμηνο απ την τσάντα.

το λενόβο που αναφέρω είναι ομορφούλι αλλά με 150 παραπάνω να πάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη!

ΥΓ.θα το ψάξω μπας και βρω ποιο είναι.

EDIT! Δεν το βρίσκω. Μάλλον τα μίντια δεν το χουν στην ιστοσελίδα. Πάντως έχει μάλλον μια 630Μ στα 2 γιγα και λίγο παραπάνω σκληρό. Δεν νομίζω ότι αξίζει τόσα παραπάνω....

θα λεγα μέτριο αφού το πληκτρολόγιο ψιλολυγίζει, όμως εγώ το θεωρώ ‘‘παράπτωμα‘‘. Επίσης, γράφει πως η οθόνη δεν είναι και πολύ φωτεινή, επιτυγχάνει όμως καλά επίπεδα μαύρου. Δεν έχει τα τέλεια χρώματα, όμως λέει ότι λαπτοπ σε αυτή την τιμή δεν έχουν καλύτερα χρώματα! Εξω έχει θέμα, όμως έξω δεν θα το χρησιμοποιώ! Γενικά ένα μέτριο λαπτοπ, όμως μην ξεχνάμε την τιμή! Ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο, όμως τα καλά πάνε 800+!!! :)

Για την μπαταρία μιας και δεν γνωρίζω 3 ώρες είναι λίγο;

ΥΓ.Δεν επιμένω συγκεκριμένα για αυτό το λαπιτόπι. Απλά τα υλικά κατασκευής δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω...με νοιάζουν τα χαρακτηριστικά και ως προς αυτά περιμένω προτάσεις!!:thank_you2:

EDIT! όπως και να χει ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.