jomousou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 Γειά σας και καλώς σας βρήκα, το όνομα μου είναι Γιάννης, 33 ετών και μένω στην Αθήνα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αγοράσω καινούργιο σταθερό υπολογιστή, από το πλαίσιο λέω να κάνω την αγορά και θα ήθελα να σας ρωτήσω τί να βάλω πάνω. το budget μου είναι 1000 με 1200€ και η μόνη μου απαίτηση από τον υπολογιστή μου είναι να σηκώνει αξιοπρεπώς με σταθερότητα (χωρίς fatal errors κτλ) το αγαπημένο μου χόμπυ το fsx (flight simulator X) της microsoft με τα διάφορα add-onns που χρησιμοποιώ. Σκέφτομαι επεξεργαστή intel i7, motherboard gigabyte, για κάρτα γραφικών λέω Nvidia αν και δεν ξέρω αν υπάρχουν πιο αξιοπρεπείς εταιρίες από αυτήν και απο σκληρούς οπωσδήποτε έναν σκληρό SSD γύρω στα 120Gb με λειτουργικό μέσα για το fsx αποκλειστικά, έναν ακόμα γύρω στα 300 με 500Gb με λειτουργικό και αυτός μέσα για να εγκαθιστώ τις άλλες εφαρμογές μου (νομίζω και από όσο μου έχουν πεί φίλοι και γνωστοί που έχουν καλύτερες γνώσεις από μένα είναι εφικτό κάτι τέτοιο) , ώστε να bootάρω ή τον ένα ή τον άλλο κάθε φορά που θα ανοίγω τον υπολογιστή μου και έναν τρίτο σκληρό 1Τb για καθαρά αποθηκευτικό ρόλο. Εσείς τι θα μου προτείνατε να βάλω πάνω και αν είναι όντως εφικτή μια τέτοια λύση. Κάθε βοήθειά σας θα μου ήταν πολύτιμη, προκαταβολικά σας ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 το καλάθι μουΓια μενα αυτη ειναι μια καλη εως πολυ καλη συνθεση που θα σε καλυψει πληρως!Με την προυποθεση οτι εχεις Keyboard,Mouse,Monitor,Ηχεια,Case επειδη δεν τα ανεφερες!ΑΝ δεν φαινεται πες μου να τα βαλω ενα ενα τα λινκς!Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Low Profile Vengeance Blue - Μνήμες - plaisio.grPalit GTX 670 (PCI Express 16 x 3 ,2 GB GDDR5) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.grSeagate Barracuda 1TB HDD 3.5" (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.grSamsung 830 Series 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.grIntel Core i5 3570K (s 1155 , 3.4 GHz , 6 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.grGigabyte Z77X-UD3H (s 1155, Z77, DDR3) - Μητρικές - plaisio.grToshiba DT01ACA050 500GB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s) - Σκληροί Δίσκοι - plaisio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Την κάρτα palit δεν την ξέρω, αλλά απο τον σύνδεσμο φαίνεται δυνατή. Από επεξεργαστή δεν θέλω να πέσω κάτω απο i7. Μάλλον θα ανέβει λίγο παραπάνω το κόστος... Τα έχω όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ο πύργος στην ουσία και ένα πολυμηχάνημα εκτυπωτής-σκάνερ-φαξ, αλλά αυτό δεν είναι το ουσιαστικό. Η σύνθεση του καινούργιου υπολογιστή είναι που με καίει στην κυριολεξία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Κομπλε τοτε πιστευω η συνθεση που σου εκανα να σε υπερκαλυπτει!Εβαλα 8GB Ram,GPU(overkill για το fsx),CPU(επισης overkill για το fsx),Mid range MOBO με Sata III,Top SSD,Και random HDDs!Υ.Γ Τωρα ειδα οτι αλλαξες το ποστ σου!Εφοσον θες ι7 πας εδω: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i7-3770K-s-1155-3-5-GHz-8-MB-BX80637I73770K.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Σε ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ, για την γρήγορη απάντηση! Θα ακολουθήσω την πρότασή σου. Η κάρτα γραφικών είδα όμως δεν είναι διαθέσιμη ακόμα... Κάποια άλλη αντίστοιχη που να είναι διαθέσιμη, μήπως γνωρίζεις να μου προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Αμα θες την αποψη μου skoutz και αγιος ο θεος!Ισως γλυτωσεις καποια € και τα χαλασεις καπου αλλου!Επισης περιπου στα ιδια λεφτα ειναι η :Palit GTX 670 Jestream (PCI Express 16 ,2 GB GDDR5) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.grΕπειδη εγω εχω μια Α(μικρη) γνωση οσον αναφορα τα HW περιμενε αν θες ενα 24ωρο να σου απαντησουν και αλλα παιδιαπου εχουν ασχοληθει πολυ παραπανω με setup και hW!Ισως σου δωσουν καποιες καλυτερες λυσεις ή ακομα και πιο φτηνες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Θα περιμένω και άλλες βοήθειες. Αν και ενώ ακούγεται καλή η λύση του skroutz, το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει κάποιος να στήσει μετά τον υπολογιστή, κάτι που μόνος μου δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω, οπότε θα πρέπει να το πάρω απο κατάστημα υποχρεωτικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Σε ποια περιοχη μενεις?Υπαρχουν πολλα παιδια στο φορουμ που θα μπορουσαν να σε βοηθησουν κατοπιν συννενοησης και ειναι αριστοι στο ειδος τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Στα Άνω Πατήσια Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Ακομα και εγω αν θες μπορω να σου σεταρω το PC ειμαστε και διπλα!Υ.Γ Μολις τωρα ειδα οτι δεν σου εχω βαλει PSU! :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 PSU είναι το σύστημα ψύξης και από την υπογραφή σου προτείνεις coolermaster? Θα κοιτάξω να δώ πόσο φθηνότερα θα μου έρθει μέσω του skroutz σε σχέση με το πλαίσιο και θα δώ τι θα κάνω. Το θέμα είναι να βρώ τί πρέπει να βάλω πάνω, για να μην πάω στο κατάστημα (αν πάω τελικά εκεί) και μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Πάντως σε ευχαριστώ μόνο και μόνο για την προθυμία σου, να με βοηθήσεις, μένω υπόχρεος πραγματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 PSU ειναι το τροφοδοτικο!Συστημα ψυξης δεν νομιζω να χρειαστεις εφοσον δεν θα κανεις OC αν παλι ζεστενεται πολυκοιτας και για μια καλη αεροψυκτρα!Οσον αναφορα το τελευταιο, ορεξη ειχα και ειπα να βοηθησω!Μπορει τελικα να σου προτεινουν καποιο πολυ καλυτερο build και να αλλαξεις γνωμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 23, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Θεωρώ πως δε θα ασχοληθείς με overclocking: Με οθόνη: Χωρίς οθόνη: Άμα θες και λειτουργικό, τα win7 πάνε 1 κατοστάρικο, οπότε βγάζεις από την πρώτη σύνθεση την 7950 και βάζεις την 7870. Από την 2ρη σύνθεση, ειτε πας από ι7 στον ι5 της πρώτης σύνθεσης, είτε βάζεις φτηνότερο κουτί κ τροφοδοτικό. Άμα θες να κόψεις και άλλο πήγαινε σε vertex3 αντί για τον 830. Μη πάρεις από το πλαίσιο, είναι φαρμακείο σε κάμποσα πράγματα. Η σύνθεση που σου εβαλα είναι από το mgmanager. Θα σου έβγαινε φτηνότερα και με ποιοτικότερα κομμάτια άμα τα παράγγελνες ξεχωριστά από αριστερά/δεξιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitsiR21 Σεπτέμβριος 23, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Εγω του εβαλα αυτα συμφωνα με αυτα που ζητησε δλδ Nvidia καρτα και i7!Αμα πας σε ΑΤΙ οπως εκανε ο Volrath θα γλυτωσεις λεφτα τα οποια ισως τα ριξεις αλλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 23, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Το fsx με τα addons απαιτεί i7 και δευτερευόντως nvidia. Καλά θα ήταν να βρεις και κάποιον γνωστό να στον κλοκάρει κιόλας. Θεωρώ δεδομένο ότι έχεις yoke. Δες το παρακάτω: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Ακόμα υπάρχουν καταστήματα στα Εξάρχεια εκτός από το Cosmodata? Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και εκεί. Πιτσιρικάς πήγαινα στα μαγαζάκια αυτά εκεί και τρέχαν τα σάλια μου βλέποντας τις λατρεμένες μου Amiga 500, θεϊκό μηχάνημα που δυστυχώς δεν κατάφερα να αποκτήσω ποτέ... Ό,τι pc και να βγεί δεν θα καταφέρει ποτέ να φτάσει το απίστευτο κατόρθωμα της Amiga, για τα δεδομένα της εποχής της ήταν ό,τι καλύτερο δημιούργησε η πληροφορική... Θα βάλω λειτουργικό οπωσδήποτε. Οπότε θα ρίξω την τιμή του πύργου το πιο πιθανό. Σε ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 δεν έχω yoke, με Joystick είμαι, αλλά δεν με απασχολεί προς το παρόν το yoke. Να βάλω ATI για οικονομία? Η nvidia είχα την εντύπωση ότι είναι ανώτερη...φυσικά μπορεί να είναι και μύθος. Σε σχέση με το fsx ποια είναι καλύτερη για το σκοπό αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomousou Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη, σχημάτισα μια πολύ καλή εικόνα για το τί θα βάλω πάνω. Θα δώ τώρα και απο που θα το αγοράσω... Σας ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Σεπτέμβριος 23, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Η nvidia. Αν μου λες ότι δεν έχεις yoke φαντάζομαι ότι δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις, οπότε και με τον i5 δεν θα έχεις θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Σεπτέμβριος 23, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Το fsx ειναι μια ειδικη περιπτωση.Πρωτα θελει καλο cpu με ανεβασμενα ρολογια οσο πανε..και μετα μια δυνατη καρτα..Ακομα και την 7950/670gtx που ειπαν τα παιδια να βαλεις ειναι υπεραρκετη για αυτο το παιχνιδι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.