Jump to content

Αγορά καινούργιου υπολογιστή απο 1000 εως 1200€

jomousou

Recommended Posts

Γειά σας και καλώς σας βρήκα, το όνομα μου είναι Γιάννης, 33 ετών και μένω στην Αθήνα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αγοράσω καινούργιο σταθερό υπολογιστή, από το πλαίσιο λέω να κάνω την αγορά και θα ήθελα να σας ρωτήσω τί να βάλω πάνω. το budget μου είναι 1000 με 1200€ και η μόνη μου απαίτηση από τον υπολογιστή μου είναι να σηκώνει αξιοπρεπώς με σταθερότητα (χωρίς fatal errors κτλ) το αγαπημένο μου χόμπυ το fsx (flight simulator X) της microsoft με τα διάφορα add-onns που χρησιμοποιώ. Σκέφτομαι επεξεργαστή intel i7, motherboard gigabyte, για κάρτα γραφικών λέω Nvidia αν και δεν ξέρω αν υπάρχουν πιο αξιοπρεπείς εταιρίες από αυτήν και απο σκληρούς οπωσδήποτε έναν σκληρό SSD γύρω στα 120Gb με λειτουργικό μέσα για το fsx αποκλειστικά, έναν ακόμα γύρω στα 300 με 500Gb με λειτουργικό και αυτός μέσα για να εγκαθιστώ τις άλλες εφαρμογές μου (νομίζω και από όσο μου έχουν πεί φίλοι και γνωστοί που έχουν καλύτερες γνώσεις από μένα είναι εφικτό κάτι τέτοιο) , ώστε να bootάρω ή τον ένα ή τον άλλο κάθε φορά που θα ανοίγω τον υπολογιστή μου και έναν τρίτο σκληρό 1Τb για καθαρά αποθηκευτικό ρόλο. Εσείς τι θα μου προτείνατε να βάλω πάνω και αν είναι όντως εφικτή μια τέτοια λύση. Κάθε βοήθειά σας θα μου ήταν πολύτιμη, προκαταβολικά σας ευχαριστώ πολύ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Την κάρτα palit δεν την ξέρω, αλλά απο τον σύνδεσμο φαίνεται δυνατή. Από επεξεργαστή δεν θέλω να πέσω κάτω απο i7. Μάλλον θα ανέβει λίγο παραπάνω το κόστος... Τα έχω όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ο πύργος στην ουσία και ένα πολυμηχάνημα εκτυπωτής-σκάνερ-φαξ, αλλά αυτό δεν είναι το ουσιαστικό. Η σύνθεση του καινούργιου υπολογιστή είναι που με καίει στην κυριολεξία!

Κομπλε τοτε πιστευω η συνθεση που σου εκανα να σε υπερκαλυπτει!

Εβαλα 8GB Ram,GPU(overkill για το fsx),CPU(επισης overkill για το fsx),Mid range MOBO με

Sata III,Top SSD,Και random HDDs!

Υ.Γ Τωρα ειδα οτι αλλαξες το ποστ σου!

Εφοσον θες ι7 πας εδω: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i7-3770K-s-1155-3-5-GHz-8-MB-BX80637I73770K.htm

Σε ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ, για την γρήγορη απάντηση! Θα ακολουθήσω την πρότασή σου. Η κάρτα γραφικών είδα όμως δεν είναι διαθέσιμη ακόμα... Κάποια άλλη αντίστοιχη που να είναι διαθέσιμη, μήπως γνωρίζεις να μου προτείνεις?

Αμα θες την αποψη μου skoutz και αγιος ο θεος!

Ισως γλυτωσεις καποια € και τα χαλασεις καπου αλλου!

Επισης περιπου στα ιδια λεφτα ειναι η :Palit GTX 670 Jestream (PCI Express 16 ,2 GB GDDR5) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Επειδη εγω εχω μια Α(μικρη) γνωση οσον αναφορα τα HW περιμενε αν θες ενα 24ωρο να σου απαντησουν και αλλα παιδια

που εχουν ασχοληθει πολυ παραπανω με setup και hW!

Ισως σου δωσουν καποιες καλυτερες λυσεις ή ακομα και πιο φτηνες!

Θα περιμένω και άλλες βοήθειες. Αν και ενώ ακούγεται καλή η λύση του skroutz, το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει κάποιος να στήσει μετά τον υπολογιστή, κάτι που μόνος μου δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω, οπότε θα πρέπει να το πάρω απο κατάστημα υποχρεωτικά...:weep:

PSU είναι το σύστημα ψύξης και από την υπογραφή σου προτείνεις coolermaster? Θα κοιτάξω να δώ πόσο φθηνότερα θα μου έρθει μέσω του skroutz σε σχέση με το πλαίσιο και θα δώ τι θα κάνω. Το θέμα είναι να βρώ τί πρέπει να βάλω πάνω, για να μην πάω στο κατάστημα (αν πάω τελικά εκεί) και μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες... Πάντως σε ευχαριστώ μόνο και μόνο για την προθυμία σου, να με βοηθήσεις, μένω υπόχρεος πραγματικά.

PSU ειναι το τροφοδοτικο!

Συστημα ψυξης δεν νομιζω να χρειαστεις εφοσον δεν θα κανεις OC αν παλι ζεστενεται πολυ

κοιτας και για μια καλη αεροψυκτρα!

Οσον αναφορα το τελευταιο, ορεξη ειχα και ειπα να βοηθησω!

Μπορει τελικα να σου προτεινουν καποιο πολυ καλυτερο build και να αλλαξεις γνωμη!

Θεωρώ πως δε θα ασχοληθείς με overclocking:

Με οθόνη:

mg1-7774.jpg

Χωρίς οθόνη:

mg2-7775.jpg

Άμα θες και λειτουργικό, τα win7 πάνε 1 κατοστάρικο, οπότε βγάζεις από την πρώτη σύνθεση την 7950 και βάζεις την 7870. Από την 2ρη σύνθεση, ειτε πας από ι7 στον ι5 της πρώτης σύνθεσης, είτε βάζεις φτηνότερο κουτί κ τροφοδοτικό. Άμα θες να κόψεις και άλλο πήγαινε σε vertex3 αντί για τον 830.

Μη πάρεις από το πλαίσιο, είναι φαρμακείο σε κάμποσα πράγματα. Η σύνθεση που σου εβαλα είναι από το mgmanager. Θα σου έβγαινε φτηνότερα και με ποιοτικότερα κομμάτια άμα τα παράγγελνες ξεχωριστά από αριστερά/δεξιά.

Ακόμα υπάρχουν καταστήματα στα Εξάρχεια εκτός από το Cosmodata? Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και εκεί. Πιτσιρικάς πήγαινα στα μαγαζάκια αυτά εκεί και τρέχαν τα σάλια μου βλέποντας τις λατρεμένες μου Amiga 500, θεϊκό μηχάνημα που δυστυχώς δεν κατάφερα να αποκτήσω ποτέ... Ό,τι pc και να βγεί δεν θα καταφέρει ποτέ να φτάσει το απίστευτο κατόρθωμα της Amiga, για τα δεδομένα της εποχής της ήταν ό,τι καλύτερο δημιούργησε η πληροφορική...

Θα βάλω λειτουργικό οπωσδήποτε. Οπότε θα ρίξω την τιμή του πύργου το πιο πιθανό. Σε ευχαριστώ!

δεν έχω yoke, με Joystick είμαι, αλλά δεν με απασχολεί προς το παρόν το yoke. Να βάλω ATI για οικονομία? Η nvidia είχα την εντύπωση ότι είναι ανώτερη...φυσικά μπορεί να είναι και μύθος. Σε σχέση με το fsx ποια είναι καλύτερη για το σκοπό αυτό?

Το fsx ειναι μια ειδικη περιπτωση.Πρωτα θελει καλο cpu με ανεβασμενα ρολογια οσο πανε..και μετα μια δυνατη καρτα..

Ακομα και την 7950/670gtx που ειπαν τα παιδια να βαλεις ειναι υπεραρκετη για αυτο το παιχνιδι..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.