Lector_Teo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 Καλησπέρα παίδες ...Ψάχνομαι οπωσδήποτε για καινούργιο πληκτρολόγιο, μιας και το παλιό μου (keysonic) είναι στο τσακ να παραδώσει πνεύμα (μετά από 3-4 χρόνια περίπου). Γενικά σαν πληκτρολόγιο καλά τα πήγε τα 2 περίπου πρώτα χρόνια ... μετά δε δε δε ...Έχω (κατά 90%) καταλήξει στο Logitech k750 ... Ξέρουμε τίποτα παραπάνω; Το έχει κανένας; Παίζει τελικά πρόβλημα με τη μπαταρία του;Γενικά ψάχνω ένα πληκτρολόγιο με τα παρακάτω : ασύρματοκαλή μπαταρίαάνετο στη πληκτρολόγησημικρό μέγεθος (όχι bulky , σαν το keysonic που έχω τώρα δλδ)σχετικά ήσυχο (εάν δεν είναι δεν θα πεθάνουμε κι όλας)Το logitech Illuminated k800 έχω διαβάσει ότι διαρκεί 10 μέρες η μπαταρία!!! που σίγουρα δε μου αρκούν. Το ότι φορτίζει μέσω usb βολεύει; Όσο φορτίζει, θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω;By the way μου αρέσει το backlight που έχει στα κουμπιά!Το Logitech MK710 που πάει πακέτο με το ποντίκι marathon μου άρεσε συνολικά αλλά το ποντίκι ήταν κάπως μικρό για τα δεδομένα μου! Βέβαια έχουν και 20€ διαφορά με το k750.Έχετε κάτι λοιπόν να μου προτείνετε που σίγουρα να μην ξεπερνάει τα 100€;Thanks in advanceΦιλικάΘοδωρής Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Για μηχανικό το έχεις σκεφτεί καθόλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector_Teo Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα μηχανικά. Καθόλου όμως ... Μπορείς να μου προτείνεις κάποια αλλά και γιατί να επιλέξω μηχανικό; Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 23, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα μηχανικά. Καθόλου όμως ...Μπορείς να μου προτείνεις κάποια αλλά και γιατί να επιλέξω μηχανικό; Thanks Ρίξε μία ματιά εδώ Mechanical Keyboards: Should You Switch? | PCWorld και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Συνοπτικά, τα θετικά και τα αρνητικά που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή: Θετικά: - Ανώτερη κατασκευαστική ποιότητα - έως και 10 φορές μεγαλύτερη αντοχή, τα απλά keyboards αντέχουν κατά μέσο όρο μέχρι 5 εκατομμύρια presses, ενώ τα μηχανικά 50. - Πολύ καλύτερο feedback στην πληκτρολόγηση, πράγμα που την καθιστά πιο άνετη και πιο γρήγορη - Έχουν anti-ghosting protection, έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να πατήσεις πολλά κουμπιά μαζί(gaming) να γίνονται όλα register. - Σε περίπτωση που ο διακόπτης κάποιου key χαλάσει(πράγμα δύσκολο), υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης. Αρνητικά: - Θόρυβος (ο οποίος όμως ποικίλλει ανάλογα το είδος των switches που θα επιλέξεις - υπάρχουν 4 είδη switches, το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά) - Υψηλότερο κόστος - Δύσκολα θα βρεις ασύρματο mechanical keyboard, απ' όσο το έχω ψάξει υπάρχουν ελάχιστα και δεν συνίστανται διότι η κατασκευαστική τους ποιότητα δεν είναι τόσο καλή, λόγω του ότι χάριν της ασυρματότητας θυσιάζεται η ποιότητα κατασκευής, ειδάλλως το κόστος τους θα ήταν τεράστιο. Όσο για την περίπτωσή σου, με budget έως 100€ βρίσκεις κάποια πολύ καλά μηχανικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 23, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Τα μηχανικά είναι πιο τσιμπημένα σε τιμή. Αντί να έχει μεμβράνη κάτω από το κουμπί έχει μηχανικό διακόπτη και δίνει ανώτερη αίσθηση όταν πατάς. Φυσικά και τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα μεμβράνης. Υπάρχουν και 4 κατηγορίες με μηχανικούς διακόπτες για να καλύπτουν όλα τα γούστα. Πολύ συγκρίνουν την αναβάθμιση από πληκτρολόγιο μεμβράνης σε μηχανικό πληκτρολόγιο όπως την αναβάθμιση από μηχανικό δίσκο σε SSD δεν θα σταματάς να πληκτρολογείς λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector_Teo Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Χμ ... θα τα κοιτάξω τώρα. Σε Ελλάδα υπάρχουν μηχανικά ή μόνο από εξωτερικό; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν θα μου βγάλει κι άλλη μέρα το πληκτρολόγιό μου :dance3: By the way είδα το παρακάτω βίντεο [ame] [/ame]και διάβασα ότι δεν μπορείς να αφήσεις τα κουμπιά μόνιμα ανοιχτά!!! Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα! Πάω να διαβάσω για τα μηχανικά τώρα :dance3: Thanks για τις απαντήσεις σας παιδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiKa Σεπτέμβριος 23, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Δεν ξερω για τα μηχανικά.. Αλλα εχω το logitech mk 710 εδω και μια εβδομαδα και ειναι μια χαρααα .. Για δουλεια γραφειου και ελαφρυ gaming... Ειναι και αθορυβο το πληκτρολογιο.... Και απο οτι γραφει η μπαταρια διαρκει καποια χρονια... ( θα δειξει φυσικα) ...Εχει τον μικρο δεκτη της logitech και πολυ καλη εμβελεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 23, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Χμ ... θα τα κοιτάξω τώρα. Σε Ελλάδα υπάρχουν μηχανικά ή μόνο από εξωτερικό; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν θα μου βγάλει κι άλλη μέρα το πληκτρολόγιό μου :dance3:Εν Ελλάδι θα βρεις μόνο το Razer Blackwidow(blue switches) και το Steelseries 6gv2(black switches).Για τα λεφτά τους(γύρω στο 90αρι) είναι πολύ καλά keyboards και τα δύο.Προσωπικά θα συνιστούσα το 6gv2, το οποίο και έχω.Από τις 01/10 θα μπορείς να το βρεις εδώ STEELSERIES 6Gv2.Το blackwidow υπάρχει σε κάμποσα ελληνικά shops, online και μη, ρίξε ένα search στο skroutz για να δεις τι και πως.Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά(έως 100€) για keyboard, τότε 1000 φορές να πάρεις μηχανικό !Επίσης, αν δε βαριέσαι μπορείς να ρίξεις και μια ματιά σε αυτό το thread που έχει γίνει σχετικά με τα mechanical keyboards http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/mechanical-keyboards-gnwmes-kai-agora-apo-eshops-95636.html ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 23, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 απλά τα blue switches είναι λίγο θορυβώδη. Τα black είναι καλύτερα για gaming καταστάσεις.Τώρα αν μπορείς να παραγγείλεις από εξωτερικό θα πρότεινα κάτι σε brown switches. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewk Σεπτέμβριος 23, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Παιδια το απλο razer blackwindow εχει φωτειζομενα πληκτρα ή μονο το ultimate?Στάλθηκε από το Optimus 2X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Th3Beh0ldeR Σεπτέμβριος 23, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Παιδια το απλο razer blackwindow εχει φωτειζομενα πληκτρα ή μονο το ultimate?Στάλθηκε από το Optimus 2X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Μόνο το Ultimate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector_Teo Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Λοιπόν τα τσέκαρα τα μηχανικά και φαίνονται τούμπανα! Όμως νομίζω ότι δεν είναι το στυλ μου + ότι δεν είμαι gamer (δε ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό, αλλά μου φάνηκαν πιο πολύ για gamers) + ότι κάνουν θόρυβο (στο μισό μέτρο υπάρχει κι άλλο pc που το χρησιμοποιεί άλλο άτομο οπότε δε δε δε ). Όχι ακόμα τουλάχιστον. Θα παραμείνω σε ένα designάτο ασύρματο για την ώρα Είμαι έτοιμος να πάω να πάρω το K750 αλλά κάτι με κρατάει ... Καμία πρόταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 24, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Για μηχανικά κοίτα σε brown και όχι απαραίτητα από razer. Tα brown είναι η μέση λύση που θα σε καλύψουν σε θέμα θορύβου. Είναι εξίσου καλά και για gaming και για δουλειά γραφείου. Κοίτα σε εξωτερικό. Υπάρχουν αρκετα site. Ρίξε και καμιά ματιά στο thread που έχουμε στο forum για μηχανικά πληκτρολόγια. Από κει και πέρα να ξέρεις για το θέμα θορύβου κυκλοφορούν o-ring που τα βάζεις μεταξύ keycap και switch και μειώνει αισθητά τον θόρυβο από το bottom-out. Υ.Γ. Όπως φαίνεται και στην υπόγραφη αν δοκιμάσεις μηχανικό keyboard δεν υπάρχει επιστροφή. Ευτυχής κάτοχος 2 πλεόν και σύντομα άμα δεν γίνει καμιά στραβή με τα οικονομικά ίσως και τρίτου μηχανικού keyb Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 24, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 απο Ελλάδα ποιό εύκολο το blackwidow να βρεί πάντως.. Μιά χαρά είναι το keyboard αλλά κάνουν πολλύ θόρυβο τα blue switches. Δες κάνα youtube review για να τα ακούσεις. Άμα σε ενοχλεί αυτό μην το πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 24, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Λογικά στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχουν ακόμη σε έκθεση το απλό black widow. Αλλά και στη συσκευασία του το Black Widow έχει επίτυδες ανοιχτό το χώρο στα arrow keys ώστε να μπορείς να τα δοκιμάσεις. Κάνε μια βόλτα και δέστο από κοντά είτε ως εκθεσιακό προϊόν είτε στη συσκευασία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector_Teo Σεπτέμβριος 24, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Παίδες για να μη σας κουράζω άλλο ... Σήμερα λογικά θα πάω από το πλαίσιο να πάρω το k750 ... Το ξέρω ... είμαι αδύναμος ... Θα επιστρέψω, λογικά σήμερα, με τις εντυπώσεις ... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :thank_you2: Φιλικά Θοδωρής Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Σεπτέμβριος 24, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Ωραίο είναι το k750, απλά η γνώμη μου είναι πως τα χρήματα είναι πολλά για απλό keyboard.Αυτό που πληρώνεις είναι τα φρου-φρου και τα αρώματα.Όπως και να 'χει όμως, αφού αρέσει σε σένα η γνώμη μας περιττεύει...Άντε με 'γειες λοιπόν ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
el nino Σεπτέμβριος 25, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Παίδες για να μη σας κουράζω άλλο ... Σήμερα λογικά θα πάω από το πλαίσιο να πάρω το k750 ...Το ξέρω ... είμαι αδύναμος ... Θα επιστρέψω, λογικά σήμερα, με τις εντυπώσεις ... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :thank_you2: Φιλικά Θοδωρής Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα ή το έχεις ήδη αγοράσει, αλλά παρ'όλα αυτά θα γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου. Το Κ750 είναι ένα εξαιρετικό για την κατηγορία του πληκτρολόγιο, το οποίο δε θα σε απασχολήσει ποτέ σε θέματα -αυτονομίας (φορτίζει ακόμη και με το τεχνητό φως της λάμπας), -αισθητικής (όσοι γνωστοί μου το είδαν, η αλήθεια είναι πως ψάρωσαν λίγο) ή -θορύβου (ακούγεται ελάχιστα όπως στα laptop). Απλά είναι αρκετά λεπτό και "ντελικάτο" (εάν δείς τα ποδαράκια του θα καταλάβεις), αλλά όσο του φέρεσαι φυσιολογικά δε θα σε προβληματίσει ούτε εκεί. Ακόμη ένα βασικό μειονέκτημά του είναι πως είναι σχεδόν ερμητικά κλειστό και το καθάρισμα θα είναι κάπως.... Για υγρά δε... ούτε να το συζητάμε. Γενικά μου έχει αφήσει σχεδόν άριστες εντυπώσεις, αλλά θέλει λίγο πιο ντελικάτη συμπεριφορά. Επειδή τυγχάνει να έχω και το Κ800 θα σου πώ πως είναι αρκετά πιο στιβαρό σαν κατασκευή, αλλά η αυτονομία του είναι φυσικά πολύ μικρότερη απο το K750 (σε χρήση γραφείου με βγάζει 3-4 ημέρες). Ο φωτισμός των πλήκτρων ενεργοποιείται αυτόματα με το που θα πλησιάσεις το χέρι σου ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια, αλλά ακριβώς αυτό για κάποιους είναι μειονέκτημα.... Για κάποιον που θέλει τα πλήκτρα μονίμως φωτισμένα δεν κάνει, αλλά για χρήση γραφείου είναι ότι πρέπει. Γενικά μου αφήνει την αίσθηση πως είναι ένα ποιοτικότερο από το Κ750 πληκτρολόγιο, με πιο στιβαρή αίσθηση των πλήκτρων διατηρώντας όμως την ήσυχη λειτουργία. Επιπρόσθετα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ώς ασύρματο και ενσύρματο στην περίπτωση που θέλουμε συνεχή παροχή ενέργειας και ίσως να ελαχιστοποιηθεί το lag. Συνοψίζοντας σε τομείς : Ποιότητα : Κ800 Εργονομία : Κ800 Ησυχία : Κ750 (μικρή διαφορά) Design : Κ750 (υποκειμενικό) Αυτονομία : Κ750 Εάν λάβεις υπ'όψιν και το άριστο after sale service της logitech, τότε νομίζω πως θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος όποιο και αν επιλέξεις... Για τα μηχανικά πληκτρολόγια δεν έχω άποψη, αλλά με την πρώτη ευκαιρία σκέφτομαι και εγώ να κάνω την μετάβαση σε αυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Σεπτέμβριος 25, 2012 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Κοίτα και για τα Logi DiNovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector_Teo Σεπτέμβριος 25, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2012 Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα ή το έχεις ήδη αγοράσει, αλλά παρ'όλα αυτά θα γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου...... Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου ... αλλά δε με πρόλαβες Στο 800 δε μου άρεσε καθόλου αυτό με το φωτισμό. Νομίζω ούτε στη πράξη θα μου άρεσε. Μου άρεσε πάντως που στη συσκευασία του 750 είχε και πανάκι! Είναι σίγουρο πάντως ότι θα βρομίζει εύκολα, και ναι έχεις δίκιο για το "ντελικάτο". Σίγουρα θέλει προσοχή Λοιπόν με τις λίγες ώρες που το έχω στα χέρια μου μπορώ να πω τα παρακάτω : Θετικά πανέμορφο αθόρυβο (σαν laptop) εύκολο και άνετο στη πληκτρολόγηση (το χρησιμοποιώ ήδη κανά 2ωρο γράφοντας και review άνετα) μου αρέσει τρελά το app για να τσεκάρεις τη μπαταρία (άσχετο αλλά ήθελα να το γράψω) για αυτονομία δεν ξέρω ακόμα αλλά 2-3 ώρες που το έχω πάνω η μπαταρία λέει 100% και φορτίζει μόνιμα! Αρνητικά δεν υπάρχει λαμπάκι ούτε ηχητικό μνμ για τα caps/num lock (αλλά υπάρχει εφαρμογούλα που σου το εμφανίζει στην οθόνη!!! ... δείτε εδώ, οπότε για μένα δεν είναι και τόσο μειονέκτημα) το αριστερό shift είναι αντικειμενικά μικρό με αποτέλεσμα να πατάς πολλές φορές το διπλανό κουμπί (συνηθίζεται όμως) στη θέση του κουμπιού "δεξί κλικ" δίπλα (αριστερά) από το δεξί Ctrl, υπάρχει το κουμπί FN για τις διάφορες λειτουργίες του keyboard (είχα συνηθίσει τόσα χρόνια να διορθώνω τα ορθογραφικά έτσι, dammit) Συνολικά τα σπάει κατ' εμέ το πληκτρολόγιο. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Θα επιστρέψω με περισσότερες λεπτομέρειες, αφού μεγαλώσει λίγο ο χρόνος συμβίωσης μας :happy2: Σας ευχαριστώ όλους για μία ακόμα φορά για τις απαντήσεις σας :banging: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.