astrolabos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2012 Καλησπέρα. Έχω ένα Dell xps L702x και πρόσφατα του "φόρεσα" έναν samsung 830. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν έκανα το restore απο την εργοστασιακή εικόνα, μου δημιούργησε 2 partitions από τα οποία το ένα που έχει την εικόνα ανάκτησης του συστήματος, δεν την χρειάζομαι. Αρχικά δοκίμασα να σβήσω το recovery partition και να το ενώσω με το C χρησιμοποιώντας το Acronis, αλλά δυστυχώς τον ήπια, μιας και από ότι φαίνεται ο bootmanager είναι στο recovery partition και όταν το σβήνω δε μου Μπουτάρη στα windows μετά. Έχετε καμία ιδέα ή κάποιον οδηγό για το πως μπορώ να ξεφορτωθώ το recovery partition και να το ενσωματώσω σε αυτό του λειτουργικού; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 23, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Γιατί πολύ απλά δέν μένεις όπως είσαι με αυτό που έκανες ήδη και να επαναφέρεις τον boot manager από ένα δισκάκι των 7/xp (δέν γνωρίζω σε ποιό λειτουργικό αναφέρεσαι)* Offtopic: Λολ για τον κύριο μπουτάρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Windows 7 έχω, όντως δε το ανέφερα. Πως μπορώ να επαναφέρω τον Boot Manager, μιας και δεν έχω καθαρόαιμο δισκάκι, αλλά dvd επαναφοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Σεπτέμβριος 23, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Από control panel -> backup & restore φτιάξε ένα system repair disc και κάνε ότι είπε από πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Σύμφωνα με αυτό που διάβασα, θα τρέξω το Startup Repair και θα φτιάξει τον bootmanager?Άλλος τρόπος υπάρχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Σεπτέμβριος 23, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Μπορείς (με το ίδιο δισκάκι) να επιλέξεις Command Prompt και να δώσεις:bootrec /fixmbrbootrec /fixbootΑν έχεις και πάλι πρόβλημα: Recovering the Windows Bootloader from the DVD - EasyBCD - NeoSmart Technologies Wiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 23, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2012 Δεν μπορώ να αλλάξω τον bootmanager από εδώ; Από ό,τι βλέπω στον disk manager, σαν ενεργό σύστημα έχει το recovery. Αν το αλλάξω, δεν μπορώ να μπω στα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 24, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Έχω κάνει το ίδιο πράγμα όχι με το ACRONIS, αλλά απο την διαχείριση δίσκων των windows.Απο την διαχείριση των δίσκων κάνε διαγραφή το recovery partition (θα στο βγάλει σαν μη κατανεμημένο χώρο). Μετά στον χώρο του C πάλι στην διαχείριση άμα κάνεις δεξί κλικ πάνω του κάπου λέει επέκταση ή κάπως έτσι, το πατάς και του ορίζεις την full χωρητικότητα του δίσκου. Άμα δεν σε bootάρει το σύστημα απλά τρέξε το repair mode των windows 7 κατά την εκκίνηση και θα σου φτάξει το MBR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 24, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Αν ήμουν στη θέση σου θα έσβηνα όλα τα partitions, θα έκανα ένα ή 2 καινούρια (ανάλογα με τις ανάγκες σου, ένα για λειτουργικό, ένα για τα αρχεία) και θα έκανα καθαρή εγκατάσταση να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Δεν ξέρω αν στην περίπτωσή σου είναι αυτό εφικτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 24, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Τα recovery dvd της Dell, σου δημιουργούν δύο partitions δυστυχώς. Αυτό προσπαθώ να "διορθώσω" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Σεπτέμβριος 24, 2012 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Έχεις δοκιμάσει με το EasyBCD να φέρεις τον bootloader στα μέτρα σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 24, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2012 Θα το δοκιμάσω το βραδάκι και θα σου πω. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Να ενημερώσω ότι η δουλειά έγινε γρήγορα και καθαρά με το συνδιασμό δύο προγραμμάτων. Αρχικά, ακολούθησα την συμβουλή του τραγικού να αλλάξω θέση στο bootloader από το recovery partition στο C, χρησιμοποιώντας το EasyBCD (BCD Backup/Repair -> Change Boot Drive) και μετά με το βοήθεια του προγράμματος EaseUS Partition Master 9.1.1 Home Edition κατάφερα και ένωσα τα δύο partitions σε ένα, δίνοντάς μου πλέον μέγεθος C στα 120 Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Σεπτέμβριος 26, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Ωραία, γιατί θα μου έρθει ένα τέτοιο laptop να του κάνω κάτι αντίστοιχο. Τα Recovery DVDs έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το Recovery Partition; Δηλαδή ότι και να έχεις κάνει στο δίσκο μετά θα σου φτιάξουν 2 partitions στον πρώτο δίσκο που θα βρουν και άρα αν γίνει ποτέ θα πρέπει να ξανακάνουμε τη διαδικασία;Το δεύτερο εργαλείο γιατί το χρειάστηκες; Δεν γίνεται extend του partition μέσα από τα Windows 7; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Σεπτέμβριος 26, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2012 Την εγκατάσταση του λειτουργικού την έκανα από τα recovery dvds που είχα φτιάξει όταν πήρα το λάπτοπ και η εγκατάσταση έγινε σε κενό δίσκο (samsung 830:p). Ό,τι και να κάνεις, θα σου φτιάξει recovery partition, δε μπορείς να το αποφύγεις. Τώρα δε ξέρω αν θα πάρω backup τώρα, αν θα φτιάξει ένα ή δύο διαμερίσματα. Για κάποιο λόγο μου είχε απενεργοποιημένη την επιλογή να κάνω επέκταση τόμου. Μήπως λόγω έκδοσης windows; Δε ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Σεπτέμβριος 27, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2012 Τα recovery θα στήσουν το μηχάνημα όπως ήταν μαμά.Αν πάρεις backup τώρα (είτε μέσω Windows είτε με το Data Safe της Dell) θα έχεις image του PC όπως είναι τώρα (χωρίς recovery partition). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.