Jump to content

Σκληρός δίσκος. Ποια μάρκα?

kekropas

Recommended Posts

Εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα εξαρτήματα μπορώ να πω ότι ξέρω τι θέλω. Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να αγοράσω ένα νεό σκληρό(ευτυχώς που πετυχαίνω σε καλά κομμάτια και δε χαλάνε εύκολα) δε μπορώ να αποφασίσω. Σκέφτομαι για Hitachi-IBM ή για Maxtor? Οι Seagate ξέρω ότι είναι καλοί αλλά είναι πιο αργοί ή είναι η ιδέα μου?

Εσείς τι λέτε?

Μιλάω για IDE σκληρό στα 120-160GB.

Εχω εναν 160αρι Seagate που τον χρησημοποιω σαν εξωτερικο. Ειναι αθορυβος, αρκετα ταχυς, αλλα ζεστενεται ευκολα (ισως να φταιει το κουτι που δεν εχει εξαερισμο σωστο...)

Επισης ειχα 2 120αρηδες WD. Τους ειχα 6 μηνες σαν raid στο συστημα μου. Απλα αψογοι.....

Ντουγρου Seagate, ετσι και αλλιως πανω κατω ολα εχουν τις ιδιες επιδοσεις (εκτος αν πας για raptor), αλλα 5 χρονια :blink: ειναι πολλα! Ειχα παρει εναν 200αρι προ μηνος, και τα παμε μια χαρα, δεν παρατηρησα καμια διαφορα με τον αντιστοιχο WD.

Εγω εχω δυο western digital sata ο ενας 120 και ο αλλος 80 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος οι τελευταιοι που περασαν αλλοι τρεις ηταν παλι western δεν ειχα κανενα προβλημα και ειναι και αρκετα αθορυβοι και νομιζω πλεον ειναι και σε που καλη τιμη.Επισης καλα λογια εχω να πω για ενα maxtor ata 133 που τον εδωσα πριν λιγο καιρο και ηταν κι αυτος αψογος.Για τους seagate εχω ακουσει κι εγω τα καλυτερα και σιγουρα η εγγυηση των 5 χρονων ειναι ενα καλο κινητρο.Πεντε χρονια αν δεν κανω λαθος εχουν και οι raptor της western οι οποιοι πρεπει να ειναι κι αυτοι κορυφαιοι.

Εγώ δουλεύω τους Maxtor.... Δεν ζεσταίνονται, έχουνε ATA133 που φαίνετε η διαφορά με το ATA100 και αν τον πάρεις από σοβαρό μαγαζί έχει σίγουρη εγγύηση 3 χρόνια....

’ρα Maxtor....

Με αλλα λογια ο καθεανς σου προτεινει αυτον που εχει στο κουτι του!!!

κ το χειροτερο ειναι οτι κ αυτοι που εχουν δυο δισκους εχουν δυο ιδιους αρα δεν υπαρχει ιχνος συγκρισης!!!

Αρχική απάντηση από fantacid [Σήμερα, στις 22:15]

Με αλλα λογια ο καθεανς σου προτεινει αυτον που εχει στο κουτι του!!!

κ το χειροτερο ειναι οτι κ αυτοι που εχουν δυο δισκους εχουν δυο ιδιους αρα δεν υπαρχει ιχνος συγκρισης!!!

Εγω παντως του μιλησα συνολικα για 6 δισκους οχι μονο αυτους που εχω στο κουτι μου αλλα αυτους που εχω δοκιμασει τα τελευταια χρονια.

Αρχική απάντηση από kekropas [Σήμερα, στις 16:21]

Εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα εξαρτήματα μπορώ να πω ότι ξέρω τι θέλω. Κάθε φορά που έρχεται η ώρα να αγοράσω ένα νεό σκληρό(ευτυχώς που πετυχαίνω σε καλά κομμάτια και δε χαλάνε εύκολα) δε μπορώ να αποφασίσω. Σκέφτομαι για Hitachi-IBM ή για Maxtor? Οι Seagate ξέρω ότι είναι καλοί αλλά είναι πιο αργοί ή είναι η ιδέα μου?

Εσείς τι λέτε?

Μιλάω για IDE σκληρό στα 120-160GB.

Για να ειμαι ειλικρινης δεν προσεξα απο την αρχη οτι ζητας IDE γι αυτο σου μιλησα για τους δυο τελευταιους w/d που εχω.Για ide λοιπον θα σου προτεινα καλυτερα maxtor.

Εγώ πάντως έχω από τη παλιά γενιά με 2ΜΒ cache έναν MAxtor 30GB ΑΤΑ133 και με ένα WD 40GB δεν του δίνει καμία διαφορά στην ταχύτητα. ΚΑι ο MAxtor μου φαίνεται λίγο πιο αργός αλλά πιο αθόρυβος.

Να πω την αλήθεια πήγαινα για Seagate και τώρα που έμαθα για 5 χρόνια εγγύηση μου φαίνεται σχεδόν σίγουρα εκεί πάω

Υ.Γ. Ξέχασα να ρωτήσω οι Hitachi τελικά τι λένε? Είναι αλήθεια ότι δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο?

Αρχική απάντηση από kekropas [Σήμερα, στις 04:44]

Εγώ πάντως έχω από τη παλιά γενιά με 2ΜΒ cache έναν MAxtor 30GB ΑΤΑ133 και με ένα WD 40GB δεν του δίνει καμία διαφορά στην ταχύτητα. ΚΑι ο MAxtor μου φαίνεται λίγο πιο αργός αλλά πιο αθόρυβος.

Να πω την αλήθεια πήγαινα για Seagate και τώρα που έμαθα για 5 χρόνια εγγύηση μου φαίνεται σχεδόν σίγουρα εκεί πάω

Υ.Γ. Ξέχασα να ρωτήσω οι Hitachi τελικά τι λένε? Είναι αλήθεια ότι δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο?

O συγκεκριμενος maxtor που εχεις τον ειχα κι εγω και οντως ειναι λιγακι πιο αθορυβος σε συγκριση με εναν 80αρη western που τους ειχα μαζι και ηταν και λιγακι πιο κρυος βεβαια παιζει ρολο και το μεγεθος.;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.