Jump to content

Αγορα PC προτασεις γνωμες

nikos-kom

Recommended Posts

Γεια σας παιδες.Αποφασισα επιτελους οτι ηρθε η ωρα για αναβαθμιση.Απο το ηδη υπαρχον setup κραταμε case(haf x) και psu (CM 850 SilentPro).

To pc θα ειναι για ταινιες HD etc αλλα και για gaming οποτε παμε για κατι δυνατο.

Ενα δικο μου setup ειναι το παρακατω.To συνολικο κοστος μεχρι 1200 , mαx 1300.

Απορια:οι μνημες ειναι προτιμοτερο να ειναι quad channel ή dual?

Τα 8gb τα θεωρω αρκετα οτιδηποτε παραπανω υπερβολη?

Περιμενω τα σχολια σας.Τhanks in advance:)

Μobo:Gigabyte Z77X-UD3H (s 1155, Z77, DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

Cpu:Intel Core i7 3770K (s 1155 , 3.5 GHz , 8 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Ram:Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance C8 - Μνήμες - plaisio.gr

Gpu:Sapphire 7870 Flex edition (PCI Express x 16 , 2 GB , GDDR5) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Ssd:OCZ Agility 3 Series 240GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-240G) - Solid State Drives (SSD) - plaisio.gr

Ψυκτρα:Corsair Hydro Series H100 CPU Cooler (s775, s1155, s1156, s1366, sAM2, sAM3) - Case Fans - plaisio.gr

η οθονη που υπαρχει ειναι μια Samsung 22'' με αναλυση 1680χ1050.Aναλογα ποσο θα βγει το τελικο κοστος σκεφτομαι για καποια dell full hd

απλα για να μην πεσουν ολα μαζι ισως το αργησω λιγο.

1) Το z77 chipset που αναφέρεις επιτρέπει μόνον dual channel στις μνήμες. Ξεχνάς το quad channel και δέν χρειάζεται να ανυσηχείς για αποδόσεις. Χτυπάς απλά ένα καλό κιτάκι των 8gb όπως αναφέρει ο Rusty που είναι αρκετά.

2) Θα ασχοληθείς "σοβαρά" με overclocking? Άν ναι οκ αλλιώς στην θέση σου θα τσιμπούσα ένα γεναίο cooler των 35/40 ευρώ και θα πρόσθετα τα υπόλοιπα για να πάρψ ακόμα καλύτερη κάρτα γραφικών. Είναι υπερβολή το H100 για απλά κλοκαρίσματα ή επειδή ακούγεται ότι είναι η top έτοιμη λύση στην ψύξη (ψέμα μιάς και δέν υπάρχει απόλυτη υσηχία και ποτέ δεν έχεις το κεφάλι σου ύσηχο σε ενδεχόμενα προβλήματα άν και η corsair έχει της προκοπής RMA.)

Για τα υπόλοιπα δέν έχω να προσθέσω κάτι. Ίσως με ένα 20άρι+ να μπορείς να πάρεις samsung 830 256 που είναι θεωρητικά ένα κλίκ πιό αξιόπιστος.

Για τις μνημες καταλαβα.Τωρα οσον αφορα το ο/c ναι θελω να ασχοληθω δεν υπαρχει τρομερη εμπειρια , αλλα αφου παρουσιαζεται ευκαιρια , γιατι οχι?

Αυτο για τον σκληρο το περιμενα οτι θα μου το λεγατε και θα πρεπει να συμφωνησω.

Καποια αλλη επιλογη καρτας εχετε να προτεινετε?

Επισης οι συγκεκριμενες ram που προτεινω τις θεωρω οκ . σωστο? λαθος?

Γειά σας και καλώς σας βρήκα, το όνομα μου είναι Γιάννης, 33 ετών και μένω στην Αθήνα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αγοράσω καινούργιο σταθερό υπολογιστή, από το πλαίσιο λέω να κάνω την αγορά και θα ήθελα να σας ρωτήσω τί να βάλω πάνω. το budget μου είναι 1000 με 1200€ και η μόνη μου απαίτηση από τον υπολογιστή μου είναι να σηκώνει αξιοπρεπώς με σταθερότητα (χωρίς fatal errors κτλ) το αγαπημένο μου χόμπυ το fsx (flight simulator X) της microsoft με τα διάφορα add-onns που χρησιμοποιώ. Σκέφτομαι επεξεργαστή intel i7, motherboard gigabyte, για κάρτα γραφικών λέω Nvidia αν και δεν ξέρω αν υπάρχουν πιο αξιοπρεπείς εταιρίες από αυτήν και απο σκληρούς οπωσδήποτε έναν σκληρό SSD γύρω στα 120Gb με λειτουργικό μέσα για το fsx αποκλειστικά, έναν ακόμα γύρω στα 300 με 500Gb με λειτουργικό και αυτός μέσα για να εγκαθιστώ τις άλλες εφαρμογές μου (νομίζω και από όσο μου έχουν πεί φίλοι και γνωστοί που έχουν καλύτερες γνώσεις από μένα είναι εφικτό κάτι τέτοιο) , ώστε να bootάρω ή τον ένα ή τον άλλο κάθε φορά που θα ανοίγω τον υπολογιστή μου και έναν τρίτο σκληρό 1Τb για καθαρά αποθηκευτικό ρόλο. Εσείς τι θα μου προτείνατε να βάλω πάνω και αν είναι όντως εφικτή μια τέτοια λύση. Κάθε βοήθειά σας θα μου ήταν πολύτιμη, προκαταβολικά σας ευχαριστώ πολύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.