Jump to content

gs800 corsair προβλημα?

rs3

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα έστησα (ακόμα στήνω...) ένα καινούριο pc και ένα απο τα "καλούδια που αγόρασα ήταν το τροφοδοτικό της Corsair το GS800

Corsair GS 800 80+ (CP-9020014-EU,80+ Bronze) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Αυτό που κάνει είναι, όταν ανοίξω το pc ανάβουν τα ledakia του γυρίζει ο ανεμιστήρας του για λίγο (και δυνατά) και μετά σταματάει (ο ανεμιστήρας) μετά δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ να δουλέυει, μόνο όταν ανοίγει το pc. Είναι φυσιολογικό ?

Καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα έστησα (ακόμα στήνω...) ένα καινούριο pc και ένα απο τα "καλούδια που αγόρασα ήταν το τροφοδοτικό της Corsair το GS800

Corsair GS 800 80+ (CP-9020014-EU,80+ Bronze) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Αυτό που κάνει είναι, όταν ανοίξω το pc ανάβουν τα ledakia του γυρίζει ο ανεμιστήρας του για λίγο (και δυνατά) και μετά σταματάει (ο ανεμιστήρας) μετά δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ να δουλέυει, μόνο όταν ανοίγει το pc. Είναι φυσιολογικό ?

Καλησπέρα. Δέν γνωρίζω για την συγκεκριμένη σειρά (GS) της corsair άν υπάρχει η μείωση στροφών ανάλογα με το LOAD του συστήματος αλλά....

Από το official site

¨Quiet Operation

A good gaming power supply must provide the cooling you need when you're pushing it hard, but it should be quiet when you're not. GS Series PSUs accomplish this through excellent efficiency — it generates less heat, so it requires less cooling — and a temperature-controlled 140mm fan that automatically adjusts its speed to meet demand. It doesn't even spin up until it's needed.

Εσύ κατέβασε και τρέξε ένα stress tool για το σύστημά σου όπως το prime95, wprime ή οποιοδήποτε άλλο ώστε να ζορίσεις το μηχάνημα/cpu και να δέις τί κάνει το τροφοδοτικό. ΛΟΓΙΚΑ θα δείς ότι ο ανεμιστήρας γυρνάει και θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικό μιάς και σε κάποιες σειρές τροφοδοτικών της corsair, ο ανεμιστήρας δέν ακούγεται/γυρνάει άν δέν τραβήξει το μηχάνημα συγκεκριμένο ρεύμα..δηλαδή το load.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό : It doesn't even spin up until it's needed. μάλλον τα λέει όλα Αν και κάποιος άλλος έχει το ίδιο ή της ίδιας σειράς μποεί να μας πεί άλλη μια γνώμη.

Και πάλι ευχαριστώ.

Εγώ φίλε έχω το gs700 το οποίο κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά όταν σταματάει ο ανεμιστήρας η όταν είναι σταματημένος κάνει και ένα περίεργο-σπαστικό βουητό και θα το πάω για αλλαγή όταν μπορέσω.

Αυτό που περιγράφεις σαν πρόβλημα είναι η κανονική λειτουργία του τροφοδοτικού - με την έναρξη του τροφοδοτικού ο ανεμιστήρας εκκινεί με σχεδόν 100% duty cycle και κατόπιν ο controller ρίχνει το d.c. ανάλογα με την εσωτερική θερμοκρασία . Αν αυτή είναι πολύ χαμηλή (και σε συνδυασμό με controllers που δεν σχεδιάστηκαν από τον κατασκευαστή με d.c.min ή sleep mode) ο ανεμιστήρας θα τροφοδοτηθεί με πολύ χαμηλό d.c. (5-10%) με αποτέλεσμα να σταματήσει. Ο θόρυβος που ακούς πιθανότατα είναι από το pwm σήμα (low freq) που συνεχίζει ο controller να στέλνει στον ανεμιστήρα και η έντασή του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Όταν ανέβει λίγο η θερμοκρασία ο ανεμιστήρας εκκινεί ξανά και ο θόρυβος μειώνεται αλλά παραμένει.

Περισσότερες πληροφορίες για την αιτία αυτού εδώ - http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00771b.pdf (εννοείται ότι δεν βάζεις χέρι μέσα , ε;)

Μπράβο ρε φίλε. Αυτό ακριβώς κάνει και είναι σπαστικό, εννοείται πως δεν βάζω χέρι μιας και το έχω λιγότερο από ένα μήνα, απλώς θα δοκιμάσω την τύχη μου πρώτα με το κατάστημα που το αγόρασα και αν δεν βγάλω άκρη με την corsair.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.