Jump to content

Η υδρόψυξη μου

THANOSJ3

Recommended Posts

Ευχαριστώ Γιώργο :) Ήρθε και το δεύτερο πακετάκι...Αναμένουμε Την Παρασκευή να αρχίσουμε δέσιμο :)

Ρακορ : check

Σωληνες : check

Ψυγειο : check

cpu block : check

Υγρά : check

Pump,Reservoir : check

Καρμεν το reservoir στην πρώτη φωτο ειναι που κουμπώνει πάνω στην αντία ;)

2gt3ehw.jpg

34ifwuh.jpg

2vab5sj.jpg

Καλημέρα..πριν από λίγο είπα να αρχίσω το δέσιμο-λύσιμο τις αντλίας έτσι ώστε να βάλω το νέο καπάκι και τον κύλινδρο από πάνω..με το που γυρνάω την αντλία ανάποδα βλέπω τις 4"βιδουλες"..τι βύσματα είναι αυτά?

Πολύγωνα?αν ναι ξέρεις κάποιος διαστάσεις mm?

pmp400bot.jpg

Ευχαριστώ

merci beaucoup [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] για την άμεση απάντηση για το torx ;)

Καλησπέρα :)

Οι εργασίες επιτέλους ξεκίνησαν...

Λύθηκε η αντλία..βγήκε το εργοστασιακό καπάκι..

Δοκιμάστηκε να δω πως κάθεται το νέο καπάκι με τον κύλινδρο...

Με ένα καθαρό πανάκι καθαρίστηκαν λιγάκι...αν και δεν είχαν "τίποτα"..

Βιδώθηκε το νέο καπάκι με τον κύλινδρο πλήρως εφαρμογή θα έλεγα :)

Τώρα θέλω να βρω ένα ρακόρ τάπα για να λειτουργήσει...

Γιατί βγάζει ένα in και out το καπάκι τις αντλίας..και μια έξοδο πάνω το reservoir...

Αν λειτουργήσει το καλώδιο από αύριο & φωτογραφίες

merci beaucoup [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] για την άμεση απάντηση για το torx ;)

Καλησπέρα :)

Οι εργασίες επιτέλους ξεκίνησαν...

Λύθηκε η αντλία..βγήκε το εργοστασιακό καπάκι..

Δοκιμάστηκε να δω πως κάθεται το νέο καπάκι με τον κύλινδρο...

Με ένα καθαρό πανάκι καθαρίστηκαν λιγάκι...αν και δεν είχαν "τίποτα"..

Βιδώθηκε το νέο καπάκι με τον κύλινδρο πλήρως εφαρμογή θα έλεγα :)

Τώρα θέλω να βρω ένα ρακόρ τάπα για να λειτουργήσει...

Γιατί βγάζει ένα in και out το καπάκι τις αντλίας..και μια έξοδο πάνω το reservoir...

Αν λειτουργήσει το καλώδιο από αύριο & φωτογραφίες

Μπορείς να μην βάλεις προσωρινά για να κάνει και καλύτερη εξαέρωση το κύκλωμα σου γιατί σίγουρα δεν θα μπορέσεις πλήρως να εξαερώσεις. Το tank δε θα το γεμίσεις τόσο ώστε να σου βγάλει το νερό έξω.

Επίσης ελπίζω να μη βάλεις το tank πιο χαμηλά απο το κύκλωμα αλλά στο πιο ψηλό σημείο.

Καλημέρα

Το tank είναι μαζί με την αντλία ένα πράγμα οποτε δεν έχω θέμα που θα μπούνε :)

Δηλαδή είναι η αντλία κάτω και κούμπωσε το tank από πάνω ακριβώς...οποτε δεν έχω θέμα που θα μπει σε σχέση με την αντλία ;)

Αν το βάλεις ψηλά δεν θα γεμίσει το κύκλωμα ώστε να σου βγάλει νερό απο την οροφή του tank και άρα δεν χρειάζεσαι τάπα. Αν και προτείνεται να μη το βάλεις χαμηλά.

Κάτσε βρε συ με μπέρδεψες ακόμα παραπάνω..

Το κουτί μου είναι midi tower..

Το μονο σημείο που έχω την δυνατότητα να βάλω το tank-αντλία είναι η κάτω στο πάτωμα διπλα στην κάρτα γραφικών..η στην πίσω πλευρά κάτω από τον 12ari ανεμιστήρα..η αν μπει εκτος του κουτιού...

Δηλαδή δες φωτό να καταλάβεις..

Πειράζει αν μπει στο πάτωμα και είναι ανοιχτό από πάνω το tank?

25475229717795699044.jpg

Το πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι όταν είναι κλειστό το κύκλωμα κυρίως θα πηγαίνει το υγρό στην οροφή του τανκ και αν δεν έχεις τάπα θα στο πετάει έξω.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα...επιτέλους σήμερα μπόρεσα και ξέκλεψα λίγο χρόνο για να αρχίσω το στήσιμο...

Αποσυνδέσαμε τα άπαντα απο το κουτι να γινει και ενα καλο συμαζεμα...

Και επιασα την υδροψυξη πρωτα να την σεταρω εκτος κουτιου για μια δοκιμη και μετα μεσα...

Λοιπον η φορα που θα ακολουθησω κατα ώρας με το ενα ψυγειο λόγω χόρου ειναι

Αντλία(reservoir) - ψυγειο - cpu - Αντλία

Λοιπόν η αντλία μου εχει 3εξόδους...

2 κατω στην βαση μια In και μια out..Και 1 πάνω στο reservoir..

Σκεφτηκα το out του τανκ να το κλεισω με ταπα g1/4..και απο το in ρακορ-σωληνα παμε ψυγειο μετα στο In απο το μπλοκ - απο το out απο το μποκ στο out της αντλίας.

Στέκει η εγώ το βλέπω πόλυ εύκολο?

Ευχαριστώ Θάνος

Σκεφτηκα το out του τανκ να το κλεισω με ταπα g1/4..και απο το in ρακορ-σωληνα παμε ψυγειο μετα στο In απο το μπλοκ - απο το out απο το μποκ στο out της αντλίας.

Απο το Out της αντλίας πας με σωλήνα στο in του block. Αν θες να μεσολαβήσεις και το ψυγείο ενδιάμεσα No prob. Είναι αυτό που λέμε ότι μπαίνει, βγαίνει :p

Εχε στο μυαλό σου ότι το Οut της αντλίας είναι το σημείο που σπρώχνει νερό και θα σου δείχνει προς τα που πάει το νερό. Αρα απο εκεί πας σε in μετά. Και απο το out του μπλοκ πας στο in της αντλίας.

edit: Η πάνω τρύπα που έχει το tank σου θα είναι και αυτή που θα σε βοηθήσει να βάλεις υγρό μέσα. Δε θα την κλείσεις αμέσως αλλά αφού εξαερώσει πλήρως

A ωραία..μπράβο βρε Καρμεν γιατι θα τα είχα κάνει σαλάτα...

Αρα παω Out-ψυγειο-cpu-in :)

Merci ;)

Άσχετο ο τρόπος για να μαλακώσεις τον σωληνά με ζεστό νερό ισχυει?

Γιατι παιδεύομαι λίγο να τον προσαρμόσω-βαλω στο ψυγειο..

Ναι ισχύει αλλά 13/10 δεν έχεις πάρει;

Ρίξε και μία ματιά εδώ -αφού έκανε τον "κόπο" ο Γιώργος και το έγραψε- γιατί θα σου χρειαστεί

http://www.thelab.gr/water-cooling/gemisma-ydropsyksis-112277.html#post1063318261

Τα κατάφερα..και χωρίς διαροές...βέβαια μπέρδεψα ενα βήμα του Γιώργο με αποτέλεσμα να έχω λίγο αφρό πάνω πάνω στο tank μου..

Παραθέτω και ανάλογο βίντεο..

Τα βίντεο δεν ειναι το φόρτε μου... :p

Custom Water Cooling.. - YouTube

Δεκτα τα πάντα..προτάσεις συμβουλές αλλαγες :)

Ειναι το πρωτο μου συστημα σε νερο γι αυτο :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.