FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2012 Λοιπον τα γραφω μαζεμενα για καποιον που θελει να τα ρυθμισει και δεν ξερει πως.Θα χρησιμοποιησουμε το picostation2 ως access point πανω σε ενα router mikrotik που εχει by default ip 192.168.88.1. Oταν χανεται η συνδεση με το ρουτερ, το picostation θα κανει reboot για να στρωσει, αν το προβλημα ειναι κολλημα και οχι πχ προβλημα στο καλωδιο.Βαζουμε στο pc μας καρφωτη ip 192.168.1.21, συνδεουμε απ ευθειας το picostation στο pc, ανοιγουμε τον browser και μπαινουμε στο 192.168.1.20 δινοντας τα default user/pass: ubnt/ubntH καρτελα MAIN απλα μας δινει πληροφοριες, δεν παιρνει ρυθμισεις εδω.Παμε στην καρτελα WIRELESS.Wireless Mode βαζουμε το mode που θελουμε, εγω πχ στην περιπτωση που περιγραφω πιο πανω το εβαλα Access Point.SSID: το_ονομα_του_wifi_μουΤα υπολλοιπα εδω ειναι απλα.....Παμε στην καρτελα NETWORKNetwork Mode: BridgeDisable Network: NoneNETWORK SETTINGSBridge IP Address: DHCP ωστε να παιρνει ΙΡ στο ιδιο ευρος με τα υπολλοιπα μηχανηματα που ειναι συνδεδεμενα στο ρουτερ μας. Τωρα θα παιρνει ΙΡ της μορφης 192.168.88.Χ (έως ΧΧΧ) την οποια θα την καθοριζει ο ρουτερ μας καθε φορα. α) Πλεον θα μπορουμε να συνδεθουμε και ασυρματα στο picostation αρκει να βρουμε την ΙΡ του μεσω του Ubiquiti Discovery Tool. Eμενα πχ εχει παρει την 192.168.88.251 και αυτη πρεπει να βαλω στον browser. Γι αυτο θα πρεπει να αλλαξουμε και τα user/pass του picostation. β) Μπορουμε βεβαια να συνδεθουμε και με καλωδιο βαζοντας στον browser την DHCP Fallback IP(βλεπε παρακατω), αρκει βεβαια να κανουμε πρωτα reboot στο picostation και να βαλω στο pc μου την καταλληλη ΙΡ......... DHCP Fallback IP: 192.168.88.20 αυτη την ΙΡ θα παρει η κεραια μετα απο επανεκκινηση ή αν δεν υπαρχει συνδεση με το ρουτερ και τον dhcp server. Aυτο δεν ειναι βεβαια απολυτα σωστο, γιατι μπορει να την εχει παρει ηδη καποιο αλλο μηχανημα του υποδικτυου μας. Eβαλα αυτη την ΙΡ για να μην χρειαζεται καθε φορα να αλλαζω την καρφωτη ΙΡ που εχω βαλει στο pc μου, 192.168.88.21 (διαφορετικη απ οτι ειχα βαλει στην αρχη πριν κανω τις ρυθμισεις).Παμε στην καρτελα ADVANCED.Eδω δεν πειραζουμε τπτΠαμε στην καρτελα SERVICES.PING WATCHDOGEnable Ping Watchdog: tik ωστε να κανει reboot αν δεν μπορεσει να κανει pingIP Address to Ping: 192.168.88.1 που ειναι η default ip που εχει το ρουτερ μου. Εσεις θα βαλετε αυτη που εχει το δικο σας.Ping Interval: 300 ωστε να ελεγχει καθε 300 δευτερολεπταStartup Delay: 120 ωστε να κανει τον πρωτο ελεγχο 2λεπτα αφου ξεκινησει το picostation ωστε να προλαβει να παρει ΙΡ κλπFailure count to reboot: 1 ωστε να κανει επανεκκινηση με την πρωτη φορα που θα ελεγξει και δεν θα βρει συνδεσηNTP CLIENTEnable NTP Client: tikNTP Server: gr.pool.ntp.org Ωστε να παιρνει τη σωστη ωρα και ημερομηνια απο τον σερβερ αυτον. Γιατι αλλιως θα ξεκιναει μετα απο καθε reboot την ημερομηνια εκδοσης του firmware.SYSTEM LOGEnable Log: tik Ωστε να κραταει καποιο Log.Παμε στην καρτελα SERVICES.ADMINISTRATIVE ACCOUNTΕδω αλλαζουμε τουλαχιστον το password γιατι οπως ειπα και πριν η προσβαση θα γινεται και ασυρματα πλεον.Αν καποιος θελει να διορθωσει ή να προσθεσει κατι ας το κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.