Jump to content

Αλλαγή από NVIDIA σε Sapphire και πρόβλημα στο boot

universalgr1

Recommended Posts

Καλημέρα.

Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με την NVIDIA Geforce 7600gs που είχε πάνω το pc.Έσβηνε η οθόνη και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα άνοιγε και πέταγε ένα μήνυμα ότι το στοιχείο kernel σταμάτησε να λειτουργεί και ανακτήθηκε με επιτυχία.

Το πρόβλημα διάβασα κάπου στο forum πως αντιμετώπιστηκε και από άλλα παιδιά,όμως αν και προσπάθησα να κάνω ό,τι διάβασα, κατόπιν format και εγκατάστασης παλαιών και νέων drivers…δεν κατάφερα τίποτα.

Είπα λοιπόν να αγοράσω μια νέα κάρτα γραφικών και επειδή το budget είναι μικρό,αγόρασα μια Sapphire Radeon HD5450 512mb.(31,90€)

Στο δια ταύτα. Απεγκατέστησα τους drivers της nvidia, κλείνω το pc,κουμπώνω την νέα κάρτα,ανοίγω το pc… και δεν κάνει boot!!!

Σβήνει μετά από 3 δευτερόλεπτα και ξανακάνει αυτόματα προσπάθεια για boot. Μετά από 3 δευτερόλεπτα το ίδιο και ξανά και ξανά..

Το αστείο είναι πώς όταν αποσυνδέω το καλώδιο της οθόνης από την κάρτα, δείχνει ότι κάνει κανονικά boot.(δηλαδή δεν σβήνει το pc.)

Όταν το βάζω όμως μετά, η οθόνη πααμένει μάυρη.(σαν να μην έχω ανοίξει καθόλου το pc.)

Φοβούμενος ότι χάλασε η υποδοχή της μητρικής, ξανακουμπώνω την nvidia πάνω και ανοίγω το pc. Κάνει κανονικότατα boot,πλήν όμως αφού μπώ στα Windows, παρουσιάζει ξανα το πρόβλημα.

Οπότε δεν φταίει η μητρική.

Αν υπάρχει καμία ιδέα για το τι μπορέι να φταίει θα σας είμαι ευγνώμων.

Νίκος. :)

Οταν εχω το καλωδιο της οθονης πανω στην καρτα δεν ακουγεται απολύτως κανενα μπιπ,απλα κανει καθε 3 δευτερολεπτα reboot..

Οταν βγαζω το καλωδιο κανει το μονό μπιπ που εκανε ανεκαθεν οταν ανοιγε.(που λογικα σημαινει οτι boot-άρει κανονικα)

Εχω μια μνημη 2gb και 2 του 1gb. Να τις δοκιμασω σε διαφορετικα slots δηλαδη παιζει ρολο;

Βασικά τις μνήμες έπρεπε να τις δοκίμαζες όσο ήσουν με την 7600GS. Καλό θα ήταν πάντως να δοκιμάσεις με μόνο μία πάνω και σε διαφορετικά slots. Μπορεί και το πρόβλημα με την 7600GS να οφειλόταν στα διαφορετικά specs που ίσως έχουν οι μνήμες. Από εκεί και πέρα μπορεί η 5450 να έχει πρόβλημα ή ασυμβατότητα με την μητρική ή η μητρική να έχει πρόβλημα. Αυτό με το καλώδιο πάντως είναι ψιλό κουφό. Αν έχεις άλλο καλώδιο ή μπορείς να δοκιμάσεις άλλη έξοδο οθόνης καλό θα ήταν.

Αν μπουτάρει κανονικά χωρίς να είναι συνδεδεμένο στην οθόνη με την 5450 λογικά το κουμπάκι του δίσκου θα δείχνει δραστηριότητα και κάποια στιγμή θα ακούγεται ο ήχος των windows από τα ηχεία.

Οι μνημες παντως με την 7600gs δουλευαν μια χαρα και χρησιμοποιουσα το pc 3 χρονια απροβληματιστα,γι'αυτο το προβλημα προεκυψε εντελως ξαφνικα. Η συμβατοτητα μητρικης-καρτας νομιζω δεν ειναι θεμα,εφόσον η καρτα ειναι pci-e. Θα πρεπε τουλατιστον να ανοιγει το pc κι ας ειχε μειωμενες επιδόσεις η καρτα.

Δοκιμασα καλωδιο vga, dvi και hdmi και 2 διαφορετικες οθονες. Το προβλημα ειναι ακριβως το ιδιο!

Με την 7600 κανενα προβλημα κατα την εκκινηση.

Ηχος εναρξης των windows δεν ακουγεται οταν βγαζω το καλωδιο παντως. Απλα δεν σβηνει το pc και το λαμπακι του δισκου αναβοσβηνει σαν να πραγματοποιει εργασίες ο υπολογιστής.

Νομίζω δεν γλιτώνω τον τεχνικό..

Οι μνημες παντως με την 7600gs δουλευαν μια χαρα και χρησιμοποιουσα το pc 3 χρονια απροβληματιστα,γι'αυτο το προβλημα προεκυψε εντελως ξαφνικα.

Δούλευαν όπως λες. Από την στιγμή που άρχισε να σου παρουσιάζει πρόβλημα με την 7600GS (μάλλον κρέμαγε ο driver) μπορεί να έχεις πρόβλημα με κάποια από αυτές. Και εγώ ήμουν πριν λίγους μήνες όμορφα και ωραία όταν άρχισαν να σκάνε τα bsods. Είχε χαλάσει η μία μνήμη. Την άλλαξα, bsods τέρμα.

Η συμβατοτητα μητρικης-καρτας νομιζω δεν ειναι θεμα,εφόσον η καρτα ειναι pci-e. Θα πρεπε τουλατιστον να ανοιγει το pc κι ας ειχε μειωμενες επιδόσεις η καρτα.

Θυμάμαι σε κάποιες μητρικές στα specs να υπάρχει υποσημείωση για κάρτες γραφικών που δεν ήταν συμβατές με αυτές. Δεν ήταν θέμα υποδοχής αν και δεν διευκρίνιζε αν η ασυμβατότητα θα οδηγούσε σε αδυναμία χρήσης των καρτών ή σε απλή μείωση επιδόσεων.

Δοκιμασα καλωδιο vga, dvi και hdmi και 2 διαφορετικες οθονες. Το προβλημα ειναι ακριβως το ιδιο!

Με την 7600 κανενα προβλημα κατα την εκκινηση.

Ηχος εναρξης των windows δεν ακουγεται οταν βγαζω το καλωδιο παντως. Απλα δεν σβηνει το pc και το λαμπακι του δισκου αναβοσβηνει σαν να πραγματοποιει εργασίες ο υπολογιστής.

Νομίζω δεν γλιτώνω τον τεχνικό..

Μάλιστα. Αν θέλεις παίξε με τις μνήμες, αλλιώς περίμενε λίγο μπας και πει κανένας άλλος καμιά καλύτερη ιδέα. Πάντως αν έχεις κανέναν γνωστό με H/Y καλύτερα δοκίμασε στον Η/Υ του την 5450 πριν καλέσεις τεχνικό για να μην πληρώνεις τζάμπα επίσκεψη.

Σ'ευχαριστω πολύ φίλε μου.

Το απόγευμα που θα ειμαι σπιτι το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι ένα check με τις μνημες. Οσο περισσοτερο το σκεφτομαι τοσο πιο πιθανο μου κανει καθως ειχα φαει μερικες φορες bsod κι εγω τον τελευταιο καιρο,απλα ηταν αραιο το φαινομενο κ δεν εδωσα σημασια..

Θα ποσταρω οταν εχω νεότερα.

Καλημέρα σε όλους!

Το λοιπόν.. οι μνήμες πέρασαν το memtest,δεν υπάρχει πρόβλημα. Τροφοδοτικό κανένα πρόβλημα.

Όλα καλά!!

Δοκιμάσαμε 3-4 κάρτες γραφικών ακόμα. Παίζουν μια χαρά!!

Επίσης δοκιμάσαμε την 5450 σε άλλα pc, ακόμα και παλαιότερα από το δικό μου... και έπαιζε μία χαρά!!

O μόνος συνδυασμός που δεν έπαιζε ήταν η 5450 στο δικό μου pc!!! :suicide2:

Οπότε για να μην το κουράζουμε φτάσαμε στο συμπέρασμα πώς η motherboard απλά δεν θα ήταν συμβατή με τη συγκεκριμένη κάρτα.

Κάναμε μία ανταλλαγή σε κάρτες με έναν φίλο και ησύχασα. (Του άφησα την sapphire 5450 και πήρα μια ati 2400 HD Pro στα 256mb).

Αυτά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.