steliospatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20, 2012 Μπορει να μου πει καποιος ποια ειναι η σωστη θεση του τροφοδοτικου στο κατω μερος του κουτιου;Ο ανεμιστηρας να ειναι προς τα επανω προς την καρτα γραφικων δηλ.Η να ειναι προς το πατωμα του κουτιου οπου υπαρχουν και οι αναλογες τρυπες.Ποιο ειναι το σωστο για να εχουμε καλυτερη ψηξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Σεπτέμβριος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 προς τα κάτω ο ανεμιστήρας, για τον απλό λόγο του ότι τραβάει απευθείας φρέσκο αέρα κάτω απο το κουτί και δεν ανακυκλώνει τον αέρα που είναι μέσα στο κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliospatra Σεπτέμβριος 20, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 ευχαριστω φιλε μου ετσι τον εχω και εγω απλως ηθελα να ξερω ποιο ειναι το σωστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 Η "σωστη" θεση του τροφοδοτικου ειναι αυτη που επιτρεπει στις βιδες στο πισω μερος του να βιδωσουν ολες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliospatra Σεπτέμβριος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 οποια θεση και να εχει οι βιδες βιδωνουν και οι 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Σεπτέμβριος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 Άμα έχει τρύπες στο πάτωμα το κουτί σου για τροφοδοτικό, και στερεώνεται κανονικά και από τις 2 μεριές, όπως και να το βάλεις δεν έχει σημασία.-Το βάζεις με τον ανεμιστήρα να κοιτάει τις τρύπες: Ρουφάει αέρα από έξω, τον βγάζει από πίσω.Θετικά: Το τροφοδοτικό σου επηρρεάζεται λιγότερο από τι επικρατεί στο εσωτερικό του κουτιού. Άμα έχεις κάμια μούφα τροφοδοτικό και ζέστη στο κουτί, βάλτο έτσι.Αρνητικά:Άμα δεν έχει dust filter μαζεύει την σκόνη. -Το βάζεις με τον ανεμιστήρα να κοιτάει το εσωτερικό του κουτιού: Ρουφάει αέρα από το κουτί, τον βγάζει από πίσω.Θετικά:Βοηθάει τις καλύτερες θερμοκρασίες στο κουτί μέσα, μιας και εξάγει τον αέρα. Δεν είναι τόσο μεγάλο όμως το αποτέλεσμα, μιας και ο θερμός αέρας που θες να βγαίνει είναι στην κορυφή του κουτιού. Λίγο καλύτερα αποτελέσματα για τις GPU άμα η προαναφερθέν έχει ανεμιστήρες που φυσάνε τον αέρα προς τα κάτω.Δεν μαζεύει έχτρα σκόνη.Ίσως εμφάνιση, άμα σου αρέσει να βλέπεις το fan.Αρνητικά: Το τροφοδοτικό θερμαίνεται από τον ζεστό αέρα που τραβάει από το κουτί. Ιδιαίτερα άμα έχεις καμιά βαρβάτη gpu όπως σου ανεφερα και μικρό κουτί, θα δουλεύει πολύ ζεστά.Ίσως περισσότερος θόρυβος, αναλόγως τις θερμοκρασίες και άμα υπάρχει temp/fan profile.Σε μερικούς συνδιασμούς psu/μεγάλου case δυσκολεύει το cable management, μιας και το 24pin καλώδιο χρειάζεται να διανύσει (λίγο μεν) παραπάνω διαδρομή.Εγώ το έχω βάλει με το fan να κοιτάζει τις τρούπες κάτω. ΠΡΟΣΟΧΗ: Άμα δεν έχει τρύπες κάτω το κουτί (χλωμό, αλλά λέμε) μη βάλεις το τροφοδοτικό με το fan προς τα κάτω, δε θα μπορεί να τραβάει αέρα και λογικά θα το στείλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliospatra Σεπτέμβριος 20, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 Αναλιτικοτατος ο φιλος VolrathΣε ευχαριστω πολυ νασε καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Σεπτέμβριος 20, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2012 επισης αν εχεις τροφοδοτικο που δουλευει fanless σε μικρα loads καλυτερα να κοιταει προς τα πανω ο ανεμιστηρας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Σεπτέμβριος 21, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2012 γιατί ξέρω ότι στη δουλειά του τροφοδοτικού είναι να τραβάει και τον ζεστο αέρα από το κουτί έξω; :X:οπότε η σωστή θέση είναι με τον ανεμιστήρα προς την κάρτα γραφικων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Σεπτέμβριος 21, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2012 η δουλεια του τροφοδοτικου ειναι να τροφοδοτει με ρευμα το pc...οχι να βγαζει το ζεστο αερα εξω...γιατι αν βγαζει το ζεστο αερα ζεστενεται πιο πολυ με οτι αυτο συνεπαγεται για τη λειτουργια του αλλα και το θορυβο του ανεμιστηρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.