Jump to content

Ονομαστικη αποδειξη και μεταπωληση!

gnta7

Recommended Posts

Καλησπερα σας παιδια, ηθελα να ρωτησω και να μαθω εαν με μια ονομαστικη αποδειξη συνθεσης υπολογιστη (Πλαισιο συγκεκριμενα), μπορω να μεταβω σε μεταπωληση μερικων προιοντων και να ισχυει η εγγυηση του εκαστωτε προιοντος; Θα πρεπει να μεταβω εγω στην αντικατασταση ως κυριως αγοραστης ή θα μπορουσα απλα να φωτοτυπισω την αποδειξη μου και να την δωσω στον νεο αγοραστη; επισης συνισταται κατι τετοιο λογω προσωπικων στοιχειων της αποδειξης;

Με μια φωτοτυπία πρέπει να είσαι οκ. Για σίγουρα κανε ενα τηλέφωνο στο Πλαίσιο. τα προσωπικά στοιχεία στην απόδειξη ειναι όνομα διεύθυνση τηλέφωνο, οτι λες στον αγοραστή για να έρθει σπίτι σου οπότε...

Δηλαδή αν το εξάρτημα που θα πουλήσει ο φίλος χαλάσει στην ουσία δε θα έχει εγγύηση στα χέρια του αγοραστή.

Μία χαρά θα έχει εγγύηση, μία χαρά θα το αντικαταστήσουν χωρίς πρόβλημα (εκτός αν το έχει χτυπήσει με κανένα τσεκούρι ας πούμε), αλλά αν ζητήσει να κοπεί πιστωτικό αντί να γίνει αντικατάσταση ή και απαιτήσει αντικατάσταση με κάποιο άλλο ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας, τότε ξεκινούν τα παρατράγουδα.

Μία χαρά θα έχει εγγύηση, μία χαρά θα το αντικαταστήσουν χωρίς πρόβλημα (εκτός αν το έχει χτυπήσει με κανένα τσεκούρι ας πούμε), αλλά αν ζητήσει να κοπεί πιστωτικό αντί να γίνει αντικατάσταση ή και απαιτήσει αντικατάσταση με κάποιο άλλο ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας, τότε ξεκινούν τα παρατράγουδα.

Και αν είναι κανένας για παράδειγμα επεξεργαστής και δε βγαίνει πλέον και του πούνε για πιστωτικό τι θα κάνει; Λίγες φορές σου λένε για πιστωτικό;

Εμένα μετά από τρία χρόνια στον εξωτερικό σκληρό μόνο πιστωτικό μου κόβανε. Αν τον αγόραζα από το φίλο που άνοιξε το post και είχα την απόδειξη στο όνομα του φίλου και όχι στο δικό μου, θα τη δεχότανε;

Και αν είναι κανένας για παράδειγμα επεξεργαστής και δε βγαίνει πλέον και του πούνε για πιστωτικό τι θα κάνει; Λίγες φορές σου λένε για πιστωτικό;

Εμένα μετά από τρία χρόνια στον εξωτερικό σκληρό μόνο πιστωτικό μου κόβανε. Αν τον αγόραζα από το φίλο που άνοιξε το post και είχα την απόδειξη στο όνομα του φίλου και όχι στο δικό μου, θα τη δεχότανε;

Αν είναι επεξεργαστής που δεν βγαίνει πλέον, πρώτα θα σου πουν για αντικατάσταση με τον αντίστοιχο που βγαίνει τώρα και μετά αν αρνηθείς για πιστωτικό. Δεν τους συμφέρει να σου κόψουν πιστωτικό εξ'αρχής.

Επίσης, και να σου ζητηθεί ταυτότητα, πιθανόν να μην πουν το παραμικρό. Έχω στείλει προϊόν για εγγύηση με τρίτο, παντελώς άσχετο πρόσωπο, της ζήτησαν ταυτότητα και έδωσε την δική της (καμία σχέση, άλλο επώνυμο, όνομα, ακόμα και φύλο) και απλά έκοψαν το πιστωτικό στα δικά της στοιχεία, το οποίο όμως εξαργυρώθηκε άμεσα με αγορά άλλου παρόμοιου προϊόντος.

Πέρα από αυτά, η μεταβίβαση της εγγύησης είναι κάτι που δεν υποστηρίζεται νομικά, δεν υπάρχει δηλαδή ούτε νόμος που να το απαγορεύει αλλά ούτε και που να λέει ρητά ότι επιτρέπεται. Τεχνικά, η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία αγοράς, ανεξαρτήτως κατόχου, αρκεί οι όροι εγγύησης να μην αναγράφουν το αντίθετο.

Λογιστικα δε μπορουν να στη μεταφέρουν την εγγυηση στο Π.

Εσυ εκανες τη δουλεια σου με ταυτότητα, ο OP ομως απο οτι καταλαβαινω ρωτάει αν γίνεται να παρεις πιστωτικοί σε απόδειξη κομμένη σε ονομα 3ου, πραγμα που δεν μπορείς να παρεις.

Εκτος αν εχεις καποια εξουσιοδότηση ισως

Λογιστικα δε μπορουν να στη μεταφέρουν την εγγυηση στο Π.

Εσυ εκανες τη δουλεια σου με ταυτότητα, ο OP ομως απο οτι καταλαβαινω ρωτάει αν γίνεται να παρεις πιστωτικοί σε απόδειξη κομμένη σε ονομα 3ου, πραγμα που δεν μπορείς να παρεις.

Εκτος αν εχεις καποια εξουσιοδότηση ισως

Αυτό ακριβώς. Η απόδειξη θα γράφει π.χ. Κωστας Κωστακης. Το μαγαζί πως θα κόψει πιστωτικό με το δικό μου όνομα και επίθετο; :hmm:

ο OP ομως απο οτι καταλαβαινω ρωτάει αν γίνεται να παρεις πιστωτικοί σε απόδειξη κομμένη σε ονομα 3ου, πραγμα που δεν μπορείς να παρεις.

Άλλο αυτό και άλλο το:

Δηλαδή αν το εξάρτημα που θα πουλήσει ο φίλος χαλάσει στην ουσία δε θα έχει εγγύηση στα χέρια του αγοραστή.

Στην ουσία, εγγύηση έχει. Αν θες όμως να κόψεις πιστωτικό με το δικό σου όνομα και να σηκωθείς να φύγεις, όχι, δεν θα το δεχτεί κανένα κατάστημα αυτό. Αν ζητήσεις αντικατάσταση άμεσα, με ίδιο ή παρόμοιο προϊόν, δεν είναι το ίδιο πράγμα και γίνεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.