Jump to content

Corsair ή Intel

thanulee

Recommended Posts

Γεια χαρα, παιρνω τον i7 3930k και λεω να του βαλω υδροψυξη μιας και υπαρχουν ετοιμες πλεον. Δε θελω κατι υπερβολικο. Ειδα της intel κανει γυρω στα 77 και ειδα και της corsair που κανουν εκει γυρω μεχρι 100. Ποια μου προτεινετε? δεν θα κανω o/c κτλ απλα θελω να εχω υγιη τον επεξεργαστη μου γενικοτερα. ευχαριστω

Παρελειψα να πω πως το κουτι θα ειναι το HAF X οποτε δεν θα παιξει προβλημα χωρου φανταζομαι.

Θες οντως τους 6 πυρηνες; Αλλιως μη τον παρεις και παρε τον 3820 αν δεν κανω λαθος! Αφου δεν θα κανεις OC τοτε και αεροψυξη των 40-50 ευρω σου κανει δουλεια και με το παραπανω!! Αλλιως παρε της Intel μιας και διαφορες δεν θα δεις!

Sent from my Super iPhone using Tapatalk

Θα προτιμουσα υδροψυξη και για να δω πως ειναι και επειδη δεν κανουν θορυβο. Θα τον ζοριζω πολυ τον επεξεργαστη γενικα οποτε φανταζομαι οτι δεν ειναι το ιδιο να παω σε αερα. Σωστα?

Θα προτιμουσα υδροψυξη και για να δω πως ειναι και επειδη δεν κανουν θορυβο. Θα τον ζοριζω πολυ τον επεξεργαστη γενικα οποτε φανταζομαι οτι δεν ειναι το ιδιο να παω σε αερα. Σωστα?

Όχι. Τέτοιες έτοιμες λύσεις παίρνεις για 2 λόγους: 1) εμφάνιση, 2) Λόγω μεγέθους μνημών.

Καμία από αυτές τις λύσεις δεν πλησιάζουν σε λόγο απόδοση/θορύβου τις high end αερόψυκτες. Η Η100 που είναι από τα καλύτερα kit, για να περάσει τις ναυαρχίδες (d14/phanteks/silverarrow) πρέπει να την δουλέψεις στο δυνατό προφίλ, που κάνει περισσότερο θόρυβο από τις προαναφερθέν αερόψυκτρες. Άμα πας σε custom fans με push/pull ίιιισως κάτι να γίνει, αλλά το κόστος πλησιάζει πολύ μιας custom λύσης μετά.

Άμα δε σκοπεύεις να κάνεις oc, ΔΕΝ χρειάζεσαι ούτε κιτ υδρόψυξης ούτε καν τέρας ψύκτρα. Δεν κερδίζεις τίποτα να έχεις τον επεξεργαστή στους 45C, αντί στους 50C σε load που θα έχεις με μία value ψύκτρα. Απλά κοίτα να επιλέξεις κάποια που είναι αθόρυβη, και να έχει καλό performance/money.

Ζορίζω τον επεξεργαστή - χωρίς να του δώσεις extra volts (overclock) δεν υφίσταται. Έχει σχεδιαστεί έτσι για να δουλεύει 24ώρες/24ρο. Πιο γρήγορα θα τα κλάσει η μητρική σου/τροφοδοτικό παρά ο επεξεργαστής.

ευχαριστω για τα ινφος. Διαβασα οτι ειναι αρκετα ζεστος βασικα αυτος και επειδη εινα λιγο ακριβος φοβαμαι. Προτεινε μου κατι συγκεκριμενο τοτε. Πεσμου αν μπορεις και ποιες ειναι τοπ και ποιες θα μπορουσα να παρω γυρω στα 50 ευρω. θενξκ

ευχαριστω για τα ινφος. Διαβασα οτι ειναι αρκετα ζεστος βασικα αυτος και επειδη εινα λιγο ακριβος φοβαμαι. Προτεινε μου κατι συγκεκριμενο τοτε. Πεσμου αν μπορεις και ποιες ειναι τοπ και ποιες θα μπορουσα να παρω γυρω στα 50 ευρω. θενξκ

Scythe Mugen 3, Thermalright HR-02 Macho, Thermalright TRUE Spirit 140, Noctua NH-U9B SE2.

EDIT:

Noctua NH-D14 - Phanteks PH-TC14PE - Thermalright Silver Arrow, αυτές οι 3 είναι, αν και έχω την εντύπωση ότι κάποια μου ξεφεύγει.

Μπορει να σε καλυψει ανετα μια απο τις προτεινωμενες αεροψυκτρες χωρις κανενα ενδιασμο.... Το "παιχνιδι" της υδροψυξης ειναι οτι "πρεπει" για τερατακια GPU και για clock-αρισματα σε CPU.... Αν δεν εχεις σκοπο να καλυψεις τιποτα απ'αυτα .... τοτε δεν ειναι "απαραιτητο" να μπεις στην διαδικασια υδροψυξης. Να σου απαντησω και στην ερωτηση σου τωρα....χαχαχαχα ΑΝ λοιπον βαλεις υδροψυξη ..... βαλε μια Η100 ;)

Λοιπον κατεληξα στην silver arrow. Εχω και μια true black σε αυτον τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος. Διαβασα ομως οτι ειναι λιγο μεγαλη και θα πρεπει να προσεξω τι RAM θα παρω. Ισχυει αυτο? H true black που εχω στο cosmos S το παλιο, δε χωραγε επρεπε να βγαλω τον μεγαλο πλαινο ανεμιστηρα... Παιζει να εχω θεματα? Αυτο που επισης θελω να ρωτησω, πως μπορω να βαλω υδροψυξη στην καρτα γραφικων? πρεπει να μου την φτιαξει καποιος? θελω οπωσδηποτε να βαλω γιατι θα κανω gpu rendering και δεν λεει αν δεν εχεις quadro, οι gaming cards ανεβαζουν τρελα θερμοκρασια και δε συστηνονται για αυτο το σκοπο. Λογω χρηματων ομως δε γινεται να παρω μια quadro που να αποδιδει οπως μια gtx. Ερωτηση λοιπον, εχω μια gtx 580 phantom πως θα γινει να βαλω υδροψυξη?

Λοιπον κατεληξα στην silver arrow. Εχω και μια true black σε αυτον τωρα και ειμαι υπερευχαριστημενος. Διαβασα ομως οτι ειναι λιγο μεγαλη και θα πρεπει να προσεξω τι RAM θα παρω. Ισχυει αυτο? H true black που εχω στο cosmos S το παλιο, δε χωραγε επρεπε να βγαλω τον μεγαλο πλαινο ανεμιστηρα... Παιζει να εχω θεματα? Αυτο που επισης θελω να ρωτησω, πως μπορω να βαλω υδροψυξη στην καρτα γραφικων? πρεπει να μου την φτιαξει καποιος? θελω οπωσδηποτε να βαλω γιατι θα κανω gpu rendering και δεν λεει αν δεν εχεις quadro, οι gaming cards ανεβαζουν τρελα θερμοκρασια και δε συστηνονται για αυτο το σκοπο. Λογω χρηματων ομως δε γινεται να παρω μια quadro που να αποδιδει οπως μια gtx. Ερωτηση λοιπον, εχω μια gtx 580 phantom πως θα γινει να βαλω υδροψυξη?

Ρε παλικαρε .... ενα-ενα μας τα λες....!!!! Εντελει τι θελεις να καλυψεις και με πιο τροπο????

Αν εχει τερατακι GPU και την stressαρεις τρελα τοτε Custom Υδροψυξη να τελειωνεις.... Αλλα αυτα δεν προκειται να τα καλυψεις με 50€ ..... :p !!!

Για μενα αν ειναι να ΜΗΝ μπεις στα εξοδα.... βαλε μια καλη αεροψυκτρα στην CPU και ασε την 580 Phantom ως εχει... με την καλη της "μαμα" αεροψυξη..... DONE. :D

Εχεις δικιο χεχε, αρχικα ρωτησα για τον επεξεργαστη. Θα παρω την silver arrow,απλα αναρωτιεμαι αν θα εχω προβλημα επειδη ειναι μεγαλη, διαβασα διαφορα οτι τα heatsinks στις μνημες δεν πρεπει να ειναι ψηλα (wtf is that supposed to mean δε το εχω με τα πι σι απλα διαβαζω απο εδω και απο εκει αρκετα μεχρι να αποφασισω κατι).

Και σαν εξτρα ερωτηση προκυπτει: Πως θα μπορουσα να εγκαταστησω υδροψυξη στην καρτα γραφικων μου επειδη δε βρισκω κατι ετοιμο? Ποιος θα μπορουσε να κανει αυτη τη δουλεια με ασφαλεια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.