Jump to content

Αγορά νεόυ επεξεργαστή

Cuore Sportivo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!:D

Μιάς και σε λίγο καιρό αναμένεται η έλευση των νέων τετραπύρηνων στα 45nm, η οποία θα συνοδευτεί από πτώση των τιμών στους ήδη υπάρχοντες 4πύρηνους, πιστεύω ήρθε η ώρα να προβώ και εγώ στην αγορά ενός νέου επεξεργαστή...

Εχώ καταλήξει ανάμεσα σε τρείς, τον Q9450 των ~320€, τον Q6600 που θα πέσει περίπου στα 200€ και στον Ε8400 στα 180€...

Το θέμα είναι πως καλώς ή κακώς λόγω χρημάτων, μητρική δεν πρόκειται να αλλάξω, αλλά θα παραμείνω στην ίδια (P5B Dlx). Θα ήθελα με βάση το σκεπτικό μου, να μου προτείνετε αν γίνεται έναν από τους τρεις...

Ο Ε8400 με 9άρι (αν δεν κάνω λάθος multi), θα μπορεί πιστεύω πάνω στη μητρική μου να πιάσει γύρω στα 4200MHz (9x~460) για καθημερινή χρήση...Το "μειονέκτημά του είναι όμως ότι έχει "μόνο" δύο πυρήνες.

Από την άλλη, αν πάω σε Q9450, λόγω χαμηλού multi και λόγω chipset, δεν πρόκειται να τον φτάσω ψηλά...Στην καλύτερη έναν 410x8.Αυτός είναι ο λόγος που το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά τον Q6600, ο οποίος θα πιάνει τα ίδια MHz άνετα. Αφού δεν πρόκειται να "αξιοποιήσω" τον Q9450 των 300€, δεν πιστεύω ότι αξίζουν τα +100€ έναντι του Q6600..

Ψύξη θα παραμείνη η ίδια (Thermalright Ultra 120 extreme).

Ελπίζω πρώτον να μην σας κούρασα, και δεύτερον να έγινα κατανοητός.:p

(Άμα θέλουν οι mods να το ένωσουν με κάποιο άλλο παρόμοιο θέμα, κανένα πρόβλημα)

Και πάλι τις καλημέρες μου και ευχαριστώ!:D

με εναν q6600 και με αερα δυσκολα να εχεις 460*9 για κα8ε μερα

αυτα τα ρολογια ειναι πολυ δυσκολα ακομα και με νερο,ακομα και αν πεσεις σε πολυ καλο κομματι

μεταξυ των επιλογων που θετεις το μεγαλυτερο overclockability με αερα θα σου δωσει ο 8400 ο οποιος ειναι μεν δυπηρινος αλλα εχει και διπλασια cache απο τον 6400 σου

οποτε για μενα το ερωτημα που τι8εται (με βαση και τα δια8εσημα χρηματα) ειναι

1ον) καινουριο επεξεργαστη θελεις γιατι ο προηγουμενος δεν σε καλυπτει?

2ον) ή γιατι απλα 8ελεις να κλοκαρεις περισσοτερο?

Για τον Q6600 πιστεύω (απ'όσα διαβάζω) ότι το max για καθημερινή χρήση με αέρα που μπορώ να το πάω είναι 3200MHz (8x400)... Απο 'κεί και πέρα, κακά τα ψέμματα, ο Ε6400 δεν νομίζω να μην με καλύπτει σε αυτά που κάνω (κυρίως παιχνίδια, ταινίες) απλώς πάνω από τα 3,5GHz δεν πάει χωρίς αρκετή τάση, και ανεβάζει και υψηλές θερμοκρασίες.

Απλώς ψάχνω κάτι το οποίο και να ανεβαίνει καλά, αλλά και κυρίως να αντέξει στο χρόνο (επειδή δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάζω hardware κάθε τρεις και λίγο). Οπότε πλέον το δίλημμά μου είναι ένας Ε8400 στα ~4GHz, ή ένας Q6600 στα 3GHz... Δυστυχώς ο Q9450 βγαίνει εκτός λόγω των 300€+ που κοστίζει.:(

Για τον Q6600 πιστεύω (απ'όσα διαβάζω) ότι το max για καθημερινή χρήση με αέρα που μπορώ να το πάω είναι 3200MHz (8x400)... Απο 'κεί και πέρα, κακά τα ψέμματα, ο Ε6400 δεν νομίζω να μην με καλύπτει σε αυτά που κάνω (κυρίως παιχνίδια, ταινίες) απλώς πάνω από τα 3,5GHz δεν πάει χωρίς αρκετή τάση, και ανεβάζει και υψηλές θερμοκρασίες.

Απλώς ψάχνω κάτι το οποίο και να ανεβαίνει καλά, αλλά και κυρίως να αντέξει στο χρόνο (επειδή δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάζω hardware κάθε τρεις και λίγο). Οπότε πλέον το δίλημμά μου είναι ένας Ε8400 στα ~4GHz, ή ένας Q6600 στα 3GHz... Δυστυχώς ο Q9450 βγαίνει εκτός λόγω των 300€+ που κοστίζει.:(

ο 2πυρινος παντως δεν θα αντεξει στον χρονο ;)

Απο τη στιγμη που οπως λες ο 6400 σε καλυπτει προς το παρον,η προταση μου ειναι να κανεις υπομονη λιγο καιρο ακομα και η επομενη αγορα επεξεργαστη που θα κανεις να ειναι ενας 4πυρινος

Η ερώτηση του F117 ήταν πολύ σημαντική.

Προσωπική μου άποψη, με τους όρους που αναφέρεις (ότι δεν θα αλλάξεις μητρική δλδ) είναι να αφήσεις το σύστημά σου όπως είναι.

Αν έχεις μαζέψει κάποια χρήματα για τετραπύρηνο, καλύτερα να τα βάλεις στην άκρη ή να σκεφτείς καινούρια GPU (αν δεν σε καλύπτει η υπάρχουσα).

Ψάξε τα 425x8 για κάθε μέρα στο CPU σου, και ίσως εκεί να είναι και το sweet spot του.

Από προσωπική εμπειρία, σου αναφέρω ότι με τον 6300 μου, το σύστημα στα 480x7 ήταν αισθητά πιο γρήγορο από τα 500x7 (που ζητούσε και τα παράνω ρεύματά του)

Η P5B dlx ίσως να μην ανεβάζει τους Quad τόσο καλά (το λέω με κάθε επιφύλαξη, κρίνοντας από τη μετάβαση του xrist από 965 -> P35, κι έχοντας ο ίδιος 965 για περίπου 1 χρόνο).

Μόλις μαζέψεις αρκετά για CPU + m/b, πουλάς P5B και 6400 πακέτο και πας σε X38/X48 ή ότι άλλο chipset φοράει DDR2 (αν δεν θέλεις να αλλάξεις και μνήμες)

μαζί με ένα τετραπύρηνο που θα συνδυάζεται καλά με τη μητρική και είναι jet.

Θεωρώ ότι αυτή η λύση θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο και θα είναι ίσως πιο συμφέρουσα για σένα.

Προσωπική άποψη πάντα.

ο quad μου οσο πηγε σε Χ38 πηγε και σε Ρ35 και σε 965 ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ιδια ρευματα , πανομοιοτυπη συμπεριφορα .

α και οσο για το αν θα αντεξει ο quad στο βαυος χρονου , η ιντελ απο το 2009 αλλαζει σοκετ και αρχιτεκτονικη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.