Indiko_Xoiridio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Έκανα format σε ένα laptop που εμφάνιζε αυτό το μήνυμα: "Operating System not Found" Όση ώρα του πέρναγα προγράμματα και έκανε restart δεν είχα θέμα. Τον άφησα μια μέρα κλειστό και την επόμενη που πήγα να τον ανοίξω μου εμφάνισε πάλι αυτό το μήνυμα! Χρησιμοποίησα το cd των Windows7 και μέσω Command Prompt έκανα Restore το MBR. Ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά στη συνέχεια. Με το που έκανα όμως restart πάλι τα ίδια (Operating System not Found)... Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω πριν κάνω ξανά format;
jefm Σεπτέμβριος 18, 2012 #2 Σεπτέμβριος 18, 2012 Σε πρωτη φαση δες αν βλεπει το δισκο το λαπτοπ στο bios
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #3 Σεπτέμβριος 19, 2012 Ναι στο bios τον βλέπει. Μάλιστα πάτησα και μια λειτουργία "Hard Disk Self Test" που έχει στο bios και περιμένω τώρα να δω τι θα μου βγάλει.Το μόνο θέμα που είδα είναι ότι τον βλέπει σαν Secondary Hard Disk, ενώ σαν First Hard Disk δεν μου εμφανίζει τίποτα...
jefm Σεπτέμβριος 19, 2012 #4 Σεπτέμβριος 19, 2012 Βεβαιώσου οτι έχεις βάλει αυτό τον δίσκο για εκκίνηση των windows στο bios
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #5 Σεπτέμβριος 19, 2012 Τον έχω δεύτερο.Πρώτο έχω το DVD-Rom.Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό;Edit: Έβαλα και σαν δεύτερο το DVD-Rom, το απενεργοποίησα και τελείως, αλλά τίποτα...Operating System not found...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 19, 2012 #6 Σεπτέμβριος 19, 2012 Εφόσον έκανες τα παραπάνω και fixmbr τότε είναι ώρα να τσεκάρεις τον ίδιο τον δίσκο και κάποια έξτρα ρύθμιση που μπορεί να έχει το bios σχετικά με ahci και μπορεί να επηρεάζει την αναγνώριση του δίσκου με κάποιο τρόπο.Αρχικά τσέκαρε με την βοήθεια του hirensbootcd (εφόσον το έχεις) άν μπορεί να κάνει boot τα windows μέσω του PLOP boot manager που διαθέτει (έχει 2 επιλογές, 1 για xp και 1 για Vista/7)Άν δέν, τσέκαρε τον δίσκο για bad sectors. Αρχικά πήγαινε κάνε ένα checkdisk μεσω των εικονικών xp του Hirensbootcd και μετά άν δέν δουλεύει πάλι, χρησιμοποίησε π.χ το HDAT2 το οποίο υπάρχει στο hirensbootcd επίσης έτοιμο να το τρέξεις μαζί με ότι άλλο χρειαστείς.* Συνήθως αυτά τα προβλήματα πάντως είναι καθαρά θέμα bios/boot order και λοιπών ρυθμίσεω εκεί μέσα εφόν έκανες ήδη τα παραπάνω για το Master Boot Record και μου φαίνεται παράξενο.
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #7 Σεπτέμβριος 19, 2012 Οκ. Θα δοκιμάσω και αυτά που προτείνεις.Edit:Με το PLOP boot manager άνοιξαν μια χαρά τα Windows...Εντωμεταξύ δεν υπάρχουν καθόλου άλλες επιλογές στο Bios πέραν του Boot Order για να πεις ότι κάτι πείραξα και φταίει αυτό....
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #8 Σεπτέμβριος 19, 2012 Τελικά μάλλον τα κατάφερα! Τι έκανα; Το μοντέλο του laptop είναι HP DV9700 και μόλις βρήκα στα χαρακτηριστικά του ότι έχει δυο υποδοχές sata για σκληρούς. Ο σκληρός ήταν τοποθετημένος στην δεύτερη. Με το που τον άλλαξα θέση, όλα λειτουργούν ρολόι. Μπήκε στα Windows κανονικά και δεν έβγαλε ξανά σφάλμα. Από την ημέρα που αγοράστηκε όμως ήταν στην δεύτερη θέση. Γιατί τώρα έφαγε ξαφνικά κόλλημα και αρνείται πεισματικά να φορτώσει από αυτή την θέση...τι να πω...
jefm Σεπτέμβριος 19, 2012 #9 Σεπτέμβριος 19, 2012 Απο τα περίεργα που συμβαίνουν κάθε μερα...........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.