THANOSJ3 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2012 Καλησπέρα..σήμερα δοκίμασα την νέα μου μητρική Asus Maximus IV Extreme - ZΑλλα παντού υπάρχει ενα αλλα..Το προηγουμενο συστημα μου ηταν σε μια μητρικη Gigabyte GA - Z68P - DS3.Στην καινούργια συνέδεσα επεξεργαστη-καρτα γραφικών-σκληρο με λειτουργικο πανω..Ξεκινησε εκανε κανονικα boot μου εβγαλε ομως μια ειδοποιηση "Overclocking Failed" και ελεγε Press F1 setup..Μόλια πατησα με εβαλε στα bios της μητρικης..παταω Esc και exit..ξεκιναει γραφει Windows Starting αλλα μετα τίποτα..Μια μαύρη οθόνη...Το συστημά μου ειναιIntel i7 2600kCorsair XMS3 DDR3 (2x4GB) 1600mHzSapphire 6790 CoolerMaster GX650WattΚανεις να γνωρίζει τι παίζει η τι να κάνω?Ευχαριστώ..Θάνος
jkanaks Σεπτέμβριος 18, 2012 #2 Σεπτέμβριος 18, 2012 Δε δοκιμάζεις να μπείς BIOS να βάλεις Load Defaults χωρίς αυτόματα OC κτλ. Αν ούτε έτσι σε βάλει στο λειτουργικό μήπως έχει θέμα με τίποτις Drivers τα windows. Δοκίμασε safe mode και αν σε βάλει έτσι κάτι κάνουμε.
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 18, 2012 Author #3 Σεπτέμβριος 18, 2012 Δε δοκιμάζεις να μπείς BIOS να βάλεις Load Defaults χωρίς αυτόματα OC κτλ..Καλησπέρα φιλε μου...ευκολα το λες να γίνει αλλα δυσκολο απο εμένα...Δυστηχως δεν ξερω κατα που πέφτει η συγκεκριμένη ρυθμισή...Λίγη βοήθεια??Ευχαριστώ και πάλι..Θάνος
HellhammeR Σεπτέμβριος 18, 2012 #4 Σεπτέμβριος 18, 2012 Αν μπεις μέσα στο BIOS και πατήσεις το EXIT πάνω δεξιά θα δεις το load optimized Defaults. Από εκεί και πέρα μάλλον για format πας λόγο του ότι έβαλες νέα μητρική, μερικές φορές χρειάζεται ενώ άλλες δεν χρειάζεται, αλλά καλό είναι να κάνεις όταν αλλάζεις μητρική imo.
jkanaks Σεπτέμβριος 18, 2012 #5 Σεπτέμβριος 18, 2012 Οπως τα λέει ο συμφορουμίτης, αν δεν εχεις προβλημα στο ποσταρισμα (μετραει τις μνημες κτλ) τοτε είναι θέμα λειτουργικού.
swatoner Σεπτέμβριος 18, 2012 #6 Σεπτέμβριος 18, 2012 Χωρίς παρεξηγηση αλλά πήρες μια μητρική των 350+ ευρώ που είναι κυρίως για oc και δεν ξέρεις τίποτα από bios? Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 18, 2012 Author #7 Σεπτέμβριος 18, 2012 Φιλε swatoner καθε αρχη και δυσκολη..εσυ που τα ξερεις ολα με γεια σου με χαρα σου..χωρις παρεξήγηση...Και αν δεν ξερω απο Bios γιατι διαφέρει...στην gigabyte Που ειχα οπως και παλιοτερα σε μια asus ηταν λιγο-πολυ διαφορετικά στο στυλ..Εγω τωρα αρχιζω..μονο clocked cpu εχω και αυτο οχι απο bios...Ευχαριστώ...για τις απαντήσεις αύριο αν ειναι σώνω αρχείο απο σκληρό και πάω για format...Γίνεται να βγάλω το λειτουργικό απο τον έναν τον σκληρό που έχω τωρα χωρις να χάσω τα αρχεια? και να τον έχω σαν back up Και να βαλω το λειτουργικο σε εναν αδειο?
Narzul Σεπτέμβριος 19, 2012 #8 Σεπτέμβριος 19, 2012 γινετε , απλα αν τους εχεις και τους 2 δισκους κουμπωμενους στο συστημα , στην αρχη θα σε ρωταει με ποιον απ τους 2 να μπουταρει , μιας και θα βλεπει λειτουργικο και στους 2.
HellhammeR Σεπτέμβριος 19, 2012 #9 Σεπτέμβριος 19, 2012 Φιλε swatoner καθε αρχη και δυσκολη..εσυ που τα ξερεις ολα με γεια σου με χαρα σου..χωρις παρεξήγηση...Και αν δεν ξερω απο Bios γιατι διαφέρει...στην gigabyte Που ειχα οπως και παλιοτερα σε μια asus ηταν λιγο-πολυ διαφορετικά στο στυλ..Εγω τωρα αρχιζω..μονο clocked cpu εχω και αυτο οχι απο bios...Ευχαριστώ...για τις απαντήσεις αύριο αν ειναι σώνω αρχείο απο σκληρό και πάω για format...Γίνεται να βγάλω το λειτουργικό απο τον έναν τον σκληρό που έχω τωρα χωρις να χάσω τα αρχεια? και να τον έχω σαν back up Και να βαλω το λειτουργικο σε εναν αδειο?Αποσύνδεσε τον δίσκο που έχεις τώρα, σύνδεσε τον καινούργιο κενό δίσκο βάλε τα windows, μετά σύνδεσε τον πρώτο και σβήσε τα παλιά Windows με κλασικό delete καθώς και οτιδήποτε άλλο εκτός απο αυτά που θες να κρατήσεις. Το καλύτερο βέβαια είναι να σώσεις τα αρχεία που θες σε άλλο αποθηκευτικό χώρο και να κάνεις καθαρό format σε αυτόν που θες να σβήσεις τα Windows για να μην μείνουν υπολείμματα.
jkanaks Σεπτέμβριος 19, 2012 #10 Σεπτέμβριος 19, 2012 Φίλε Θάνο ξεκίνα με το καθαρό δισκάκι στησε το σύστημα και αφού πάνε όλα καλά, κουμπώνεις και τον δευτερο κοπιάρεις οτι θές και μετά τον φορμάρεις και αυτόν. Φρέσκια αρχή που λένε Αν σου ξανακάνει κόλπα μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική μέθοδο troubleshooting. Άφησε μόνο τα απαραίτητα και bootare. Δηλαδή ένα dimaki μνήμης χωρίς έξτρα κάρτες και με την onboard GPU. Αν πάει καλά σιγά σιγά αρχίζεις να προσθέτεις components μέχρι να βρεις τον ένοχο. Αλλά μιας και δε σου βγάζει Debug Code η μητρική θα σαι μια χαρά με φρέσκια εγκατάσταση windows. δεν έχεις SSD στο σύστημα; Ρωτάω γιατι αν έχεις θα πρέπει να κάνουμε αυτόν boot disk.
swatoner Σεπτέμβριος 19, 2012 #11 Σεπτέμβριος 19, 2012 Φιλε swatoner καθε αρχη και δυσκολη..εσυ που τα ξερεις ολα με γεια σου με χαρα σου..χωρις παρεξήγηση...Και αν δεν ξερω απο Bios γιατι διαφέρει...στην gigabyte Που ειχα οπως και παλιοτερα σε μια asus ηταν λιγο-πολυ διαφορετικά στο στυλ..Εγω τωρα αρχιζω..μονο clocked cpu εχω και αυτο οχι απο bios...Ευχαριστώ...για τις απαντήσεις αύριο αν ειναι σώνω αρχείο απο σκληρό και πάω για format...Γίνεται να βγάλω το λειτουργικό απο τον έναν τον σκληρό που έχω τωρα χωρις να χάσω τα αρχεια? και να τον έχω σαν back up Και να βαλω το λειτουργικο σε εναν αδειο?Το πήρες στραβά. Δικά σου λεφτά δικιά σου αγορά δικιά σου χρήση. Απλά ερώτηση έκανα. Γιατί στην τελική και με μητρική των 150 ευρώ σε κάλυπτε και έκανες και OC άνετα. για να μην σου πώ οτι δεν θα δείς καμία διαφορά απο την προηγούμενη μητρική σου σε αυτή. εκτός βέβαια αν κάνεις modding και θές μαύρη κόκκινη mobo.
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #12 Σεπτέμβριος 19, 2012 [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] ενταξει δικο μου το λάθος με το ύφος Αυτο θα κανω σε λιγάκι.. Θα βαλω το αδειο δισκακι θα περασω τα ultimate 64bit και μετα θα κουμπώσω το αλλο και θα περασω οτι θελω..
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #13 Σεπτέμβριος 19, 2012 Λοιπον..σύνδεσα τον 300αρη τον σκληρο...παταω το start button...μου γραφει οτι διαβαζει keyboard,mouse,ram,τον σκληρο,επεξργαστη ..και μετα γραφει παλι overclocking failed..Βαζω το cd απο τα windows μεσα αλλα τίποτα..κανω restart για να κανει boot το cd παλι τιποτα....καμια ιδεα?
jkanaks Σεπτέμβριος 19, 2012 #14 Σεπτέμβριος 19, 2012 Δοκίμασε να μπείς στο BIOS και να τσεκάρεις το boot sequence, είναι σεταρισμένο να διαβάζει DVD κατα το boot; Δεν ξέρω ακριβως το μενού για να σε βοηθήσω αλλα boot sequence κάπου θα λέει. Μονο αν το γυρισεις ετσι ώστε να τσεκάρει και το DVD θα μπορέσεις να ξεκινήσεις το Win Installation.
VasPoly Σεπτέμβριος 19, 2012 #15 Σεπτέμβριος 19, 2012 Για να σταματησει το overclocking failed βγαλε απο το ρευμα την μητρικη και βγαλε την μπαταρια την πλακε που εχει πανω της η μητρικη μετρα μεχρι το 10 και μετα βαλτην παλι. Για το format πρεπει να του ορισεις το boot order δηλαδη απο που θα κανει boot ψαξε μεσα στο bios καπου θα το βρεις αλλιως ανοιξε και το manual εκει θα το λεει σιγουρα!
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 20, 2012 Author #16 Σεπτέμβριος 20, 2012 Λοιπόν μπήκα στα Bios Βρηκα το boot order εβαλα σαν 1η επιλογη το dvd rom και 2η τον σκληρο..Αλλα με το που παταω Save and exit αυτο κανει reset αυτοματα..Δηλαδη παταω F10 και γραφει Save Configuration and reset ..παταω yes...και μετα πάλι μαύρη οθόνη...Τωρα θα δοκιμάσω αυτο με την μπαταρία μήπως και δώ φώς..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..Θάνος
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 20, 2012 Author #17 Σεπτέμβριος 20, 2012 Και ναι επιτέλους δούλεψε...Βγήκε η μπαταρία ξαναμπήκε και έκανε boot αμέσως...Έγινε κανονικά η εγκατάσταση των windows χωρίς κανένα πρόβλημα...το μονο τώρα είναι πάνω δεξιά στην μητρική μου γραφει ΑΑ...το οποιο θα ψάξω στο manual τι σημαίνει..Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
stefanakos8 Σεπτέμβριος 20, 2012 #18 Σεπτέμβριος 20, 2012 το μονο τώρα είναι πάνω δεξιά στην μητρική μου γραφει ΑΑ...το οποιο θα ψάξω στο manual τι σημαίνει..Το ΑΑ σημαινει οτι ολα ειναι ενταξει...
THANOSJ3 Σεπτέμβριος 24, 2012 Author #19 Σεπτέμβριος 24, 2012 Καλησπέρα και πάλι... Όλα μια χαρά με την μητρική..θηρίο Έχω ένα θέμα όμως...το διαπίστωσα χτες... Αφίσα το pc ανοιχτό..το βραδυ όταν βγήκα εκτος... όταν γύρισα μετά από 2 ώρες..το pc είχε κλείσει.. Από διακοπή ρεύματος δεν έγινε γιατί έχω και ups αλλα διαπιστωμένα δεν έγινε.. Καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει? Ευχαριστώ
jkanaks Σεπτέμβριος 24, 2012 #20 Σεπτέμβριος 24, 2012 Πρέπει να μπήκε σε sleep mode δοκιμασες να πατήσεις το power on button; ρυθμίζεται απο τα windows η συγκεκριμένη συμπεριφορά και μπορείς να την σεταρεις οπως σου αρέσειhttp://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-power-management-on-windows-vista/
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.