Jump to content

Εξωτερική 2,5" θήκη για SSD και αργότερα για HDD

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Παρήγγειλα σήμερα την προσφορά του Samsung 830 128GB για να αντικαταστήσω τον 80άρη Intel Postville μου μετά από σχεδόν 3 χρόνια συμβίωσης. Τον 80άρη αργότερα θα τον βάλω σε ένα laptop για να δει και αυτό διαφορά.

Μέχρι τότε όμως θέλω να βάλω τον Intelάκο σε ένα case και να τον έχω σαν εξωτερικό USB3.0 δίσκο, στο οποίο case θα βάλω έπειτα τον 2,5" άρη δίσκο του λαπτοπ. Οπότε τα ερωτήματα είναι:

- Όσο έχω τον Intel SSD στο κουτί θα χρειάζομαι και εξωτερική τροφοδοσία ή αρκεί το ρεύμα από την USB;

- Όταν βάλω τον 7200rpm του laptop στο κουτί θα χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία;

Ποιο (ή τι χαρακτηριστικό πρέπει να έχει το) κουτί προτείνετε που να καλύπτει τις ανάγκες μου;

Ευχαριστώ :)

Καλορίζικος ο ssd!! Όσο αφορά το θέμα της τροφοδοσίας δε χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση εξωτερική. Τα περισσότερα 2,5'' cases (όπως και οι εξωτερικοί 2,5'' δίσκοι) τροφοδοτούνται από το usb

[MENTION=3170]Μ@rk[/MENTION] άρα χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία μόνο σε 3,5" δίσκους; Οποιοσδήποτε 2,5" δίσκος αρκείται στο ρεύμα από την USB;

Aν δεν επαρκεί το ρεύμα από μια USB έχει Y καλώδιο και το συνδέσεις σε 2 USB για να τραβήξεις αρκετό ρεύμα. Μην σε ανησυχεί αυτό. Γενικά οι 2.5' είναι φορητοί δίσκοι.

Black Silver Red Blue USB 2.5" SATA Hard Driver Disk Mobile Case Enclosure Box | eBay

Έχω δυο τέτοιες και έχει samsung 250 5400 η μια και wd 320 7200 η άλλη, κατά καιρούς κάποιους 80ρηδες και samsung ssd 128. Ποτέ δεν χρειάστηκε το Υ καλώδιο, βασικά το ένα ήταν ελαττωματικό και το ξεφορτώθηκα.

Αν σου φτάνει το μέγιστο 34mb/s που θα πάρεις πρακτικά από το 2.0, αυτό που λεω είναι οτι δε χρειάστηκα ποτέ παραπάνω Α από ό,τι δίνει μια usb. Θα πάρω μια 3.0 θήκη για την παραπάνω ταχύτητα κάποια στιγμή.

Ραντεβού εδώ λοιπόν να bench-αρουμε τις cheapo fashion θήκες μας. :hehe:

Αν δουλεύουν!! :hehe: :hehe:

Πλάκα πλάκα εάν είναι λειτουργικές σφυράτε γιατί οι usb 2.0 τουλάχιστον που είχα πάρει εγώ δεν ήταν!!

και το θεματάκι που είχω κάνει... 2.5 hdd usb case!

Άτυχος εσύ ή τυχερός εγώ, αυτές που πήρα δουλεύουν τώρα σχεδόν 3 χρόνια και δεν έχουν κάνει κιχ. Η μια ειδικά κάθε μέρα μέσα στη τσάντα πήγαινε-έλα σπίτι γραφείο.

• 2 weeks later...

Σήμερα παρέλαβα τη θήκη ([MENTION=35]chroma[/MENTION]) και κατάλαβα γιατί ήταν τόσο φτηνή. :p

Θα τη δοκιμάσω όταν γυρίσω από τη δουλειά με τον 80άρη Intel SSD να δω τι ψάρια πιάνει και αν παίζει καν. Η πλακέτα της είχε φύγει από τη θέση της και έπαιζε μέσα στο κουτί, ελπίζω να μην έπαθε κάτι...

Ορίστε και οι μετρήσεις:

Σε USB2.0:

attachment.php?attachmentid=52509&d=1348852118

Σε USB3.0:

attachment.php?attachmentid=52510&d=1348852125

Καθόλου άσχημα αφού αυτά είναι τα νούμερα αν συνδεθεί εσωτερικά:

attachment.php?attachmentid=52512&d=1348852337

Το μόνο θέμα μου είναι ότι δεν φαίνεται να δουλεύει σωστά πάνω σε USB Hub. Τρώω το εξής error και ο δίσκος φαίνεται να αποσυνδέεται και να ξανασυνδέεται:

attachment.php?attachmentid=52511&d=1348852141

post-4676-1416076633,0241_thumb.png

post-4676-1416076633,1565_thumb.png

post-4676-1416076633,3717_thumb.png

post-4676-1416076635,912_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.