Jump to content

6950 Crossfire περιεργο προβλημα

Apolytosgr

Recommended Posts

Καλησπερα,

βρηκα μια δευτερη καρτα 6950 ιδια με την δικη μου( http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH69502DI2S2GD5/#download )και εκανα crossfire.(Ειχα φλασαρει την δικη μου σε 6970 αλλα την ξαναφλασαρα με το εργοστασιακο της bios)

To προβλημα ειναι το εξης,σε iddle τα ρολογια της πρωτης καρτας ειναι 250/150 και 0,900 ταση,ενω της δευτερης 450/1250 και 1,000 ταση.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα η δευτερη να εχει 5 βαθμους παραπανω θερμοκρασια σε σχεση με την πρωτη.

Ψαχνοντας στο google βρηκα οτι αυτο συμβαινει αν εχεις συνδεση 2 οθονες,ενω εγω εχω μια συνδεμενη.Αν απενεργοποιησω απο το catalyst control center το crossfire και το ενεργοποιησω ξανα η δευτερη καρτα δουλευει φυσιολογικα σε ιddle,δηλαδη 250/150 0,900 ταση,αλλα μολις κανω restart ανεβαινουν παλι τα ρολογια.Με το RΒΕ κοιταξα το bios της μηπως εχουν ρυθμιστει να δουλευουν τα ρολογια σε iddle πιο ψηλα,αλλα ειναι ρυθμισενα σε 250/150.Οverclock δεν εχω κανει.

Χρησιμοποιω τους 12,8 drivers και εχω συνδεσει με ενα crossfire bridge της καρτες.Οι καρτες δεν εχουν καποιο προβλημα και οι 2 λειτουργουν τελεια.

Κανοντας διαφορες δοκιμες παρατηρησα οτι αν τρεξω καποιο παιχνιδι και μετα το κλεισω τα ρολογια της δευτερης καρτας σε idle επανερχονται στα κανονικα τους επιπεδα δηλαδη 250/150 και 0,900 ταση και παραμενουν ετσι μεχρι να κανω restart στο pc.Μετα απο το restart γινονται παλι 450/1250 στην δευτερη καρτα παντα μεχρι να τρεξω καποιο παιχνιδι.

Εχω εγκαταστησει το msi afterburner και το εχω βαλει να τρεχει στην εκιννηση των windows,δεν εχω κανει overclock,μονο ενα custom προφιλ ανεμιστηρα.Και να κλεισω το afterburner παλι την ιδια συμπεριφορα εχει

Καμια ιδεα?

Same story here.... θεμα drivers ειναι και δεν έχω βρει λύση.. για καποιο λόγο η δεύτερη καρτα σκαλώνει στις μέσαιες συχνότητες. Αμα τρέξεις καποια 3D εφαρμογή επανέρχεται!!

Εγω συνηθως τρέχω ένα gpu-z μονο και μονο για να επανέλθουν τα ρολόγια στην κανονική τους κατάσταση.

Πιστεύω ότι κατι περιεργο παιζει με το ULPS.

Δοκίμασε παντως να γυρίζεις ακομη και τα ανεμηστήρια σε default κατάσταση και να μην τρέχεις το ΑΒ καθόλου κατά την εκίννηση!

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.