Jump to content

Οδηγος αγορας ακουστικων - infographic

SirDiman

Recommended Posts

Ευχαριστούμε για το link, αλλά πολύ marketing ρε παιδί μου...

Μια χαρά δουλεύαμε τόσα χρόνια με ακουστικά των 100 και των 150 ευρώ κτλ

Τώρα αυτές τις υπερβολές των $200/$300/$500 δεν τις καταλαβαίνω.

Αρκετά υποκειμενικό το βρίσκω το άρθρο, πιθανόν γραμμένο από κάποιον που, όπως πολλοί, έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις και σε προϊόντα και σε εταιρίες. Έχω ακούσει Skullcandy ακουστικά και είναι πολύ καλά, αν και ακριβότερα από εφάμιλλα προϊόντα. Αντιθέτως τα Sennheiser IE8 που προτείνει σε ένα σημείο είναι πανάκριβα ενώ από ήχο συγκρίνονται με προϊόντα των 30-50€, τα Sony BT160AS για παράδειγμα μου κόστισαν 40€ περίπου και είναι εξίσου καλά.

Και εγώ συμμερίζομαι την άποψη ότι δεν θέλεις 3 μισθούς για να πάρεις καλά ακουστικά. Οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν καν βελτίωση αν πάρουν απλά ακουστικά των 40-80€ με πιο ακριβά μοντέλα. Ένας επαγγελματίας άνετα δουλεύει με ακουστικά των 70-150€. Ακουστικά των 200€+ ανέκαθεν πίστευα πως είναι μόνο για κάποιον που την μισή του ζωή την βγάζει σε ένα στούντιο ήχου.

Οι οδηγοί ακουστικών του headfi σαν και αυτόν του πρώτου ποστ, περιγράφουν με τελείως ασαφή τρόπο τον ήχο ακουστικών.

Τί πάει να πει π.χ. energetic; Και τί νόημα έχει να προσπαθεί κάποιος να ερμηνεύσει τις επιδόσεις ενός μηχανήματος μέσα από ένα συγκεκριμένο τραγούδι;

Το καλύτερο είναι να σπας τον ήχο σε ιδιότητες και να βαθμολογείς τα μηχανήματα βάσει αυτών.Έτσι μπορεί κάποιος να καταλάβει πώς περίπου ακούγεται κάτι σε σχέση με άλλα πριν καν το δοκιμάσει.

Ένα παράδειγμα από το κορεάτικο σάιτ goldenears.net:

065c3b8b66134a7ac6a055748bd1a5d7.PNG

Ευχαριστούμε για το link, αλλά πολύ marketing ρε παιδί μου...

Μια χαρά δουλεύαμε τόσα χρόνια με ακουστικά των 100 και των 150 ευρώ κτλ

Τώρα αυτές τις υπερβολές των $200/$300/$500 δεν τις καταλαβαίνω.

Οι επαγγελματίες σε αντίθεση με την καθιερωμένη άποψη ενδιαφέρονται α) Για ήχο που δεν κουράζει μακροχρόνια, β) Για ήχο ικανό να φέρει στην επιφάνεια κάποιες ατέλειες όπως το φύσημα και γ) Για ήχο που να μεταφράζεται σωστά στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος διατηρώντας ανάλογη ποιότητα και για το μικρό high end segment.

Ανάλογα και με τη χρήση ένα σετ των 100-150€ τους καλύπτει απόλυτα.

Όσο για τα ακουστικά των 200+ πιστεύω ότι προσφέρουν οξύτερο ήχο ικανό να βγάλει στην επιφάνεια με εντονότερο τρόπο λεπτομέρειες όπως το reverb ενός δίσκου.

Έχω τα sennheiser hd 650 και συγκρινοντάς τα με τα beyerdynamic dt 990 pro βλέπω ότι τα πρώτα βγάζουν ζωηρότερο ήχο(έχοντας και λιγότερα πρίμα), πιο ισχυρό και διαπεραστικό σε ντραμς, έγχορδα κτλ. και πιο κοφτό μπάσο κάτι που δεν μπορείς να το μιμηθείς-τουλάχιστον εύκολα-στα δεύτερα με equalizer.

Το ίδιο πράγμα παρατηρείς και στα ηχεία ανάμεσα σε hi-fi και high end. Ακούς όρους όπως οξύτητα, δυναμικά, πιστότητα, ταχύτητα, transient response, impulse, impact. Όπως θέλεις πες το. Πάντως υπάρχει διαφορά και πέρα από την ισορροπία των συχνοτήτων.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα μοντέλα που πραγματικά αξίζουν το υψηλό τίμημα. Ας πούμε η σειρά tesla της beyerdynamic είναι σε γενικές γραμμές αποτυχία.

Έχει κανείς εμπειρία με τα on/over ear V-Moda;

Ακούω και διαβάζω καλά πράγματα, αλλά δε τα έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν και δεν καταλαβαίνω το concept "για DJs" και "τα προτιμούν οι DJs", νομίζω ότι θα είναι καλή επιλογή για η/υ, ειδικά για περιπτώσεις όπως η δική μου που το 70% του χρόνου το περνάω ακούγοντας lossy αρχεία/streams, ταινίες και παιχνίδια.

Ψήνομαι να χτυπήσω τα LP2 blind buy για να πω την αλήθεια, αν και βλέπω ότι πολύς κόσμος περιμένει τα M-100, οπότε μάλλον θα περιμένω reviews πρώτα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.