Jump to content

Προβλημα με προσβαση σε pc δικτυου

Insomniac58

Recommended Posts

Εχω στο ιδιο router 4 destop και τα βλεπω κανονικα ....

Το ενα ομως αν και εχω απενεργοποησει την επιλογη για κωδικο και ονομα προσβασης δεν με αφηνει να δω τα περιεχομενα του...

Απο αλλο pc του δικτυου το βλεπουν αλλα με τα περιεχομενα αλλου pc......Του δικου μου!!!!

Ολα εχουν windows 7 32 bit.

Τι μπορει να φταιει ?

Ευχαριστω.

Ας τα δούμε ένα-ένα !

Εχω στο ιδιο router 4 destop και τα βλεπω κανονικα ....

Προφανώς εννοείς ότι κάνεις ping ανάμεσα στα 4 μηχανήματα !

Σου επιστρέφει το σωστό computer name η εντολή "ping -a ip_address";

Δώσε την παραπάνω εντολή από ένα παράθυρο εντολών (command line) και έλεγξε το αποτέλεσμα.

Το ενα ομως αν και εχω απενεργοποησει την επιλογη για κωδικο και ονομα προσβασης δεν με αφηνει να δω τα περιεχομενα του...

Tα Windows 7, από την σχεδίασή τους, δεν επιτρέπουν την δικτυακή πρόσβαση σε αυτά αν υπάρχουν κενά (blank) passwords.

Βάλε password στον λογαριασμό και ξαναδοκίμασε.

Απο αλλο pc του δικτυου το βλεπουν αλλα με τα περιεχομενα αλλου pc......Του δικου μου!!!!

Αν θέλεις να γλυτώσεις το restart σε όλα τα μηχανήματα, κάνε restart μόνο τις υπηρεσίες Server και Workstation και ξαναδοκίμασε.

Το πρόβλημά σου ίσως προέρχεται από το caching των δικτυακών συνδέσεων που κάνουν τα Windows.

Αν κατά την διάρκεια χρήσης αλλάξουν τα στοιχεία μιας δικτυακής σύνδεσης, πρέπει να τερματίσεις την σύνδεση και να την ξαναδημιουργήσεις.

Το λοιπόν:

Βεβαιώσου ότι ανήκουν όλα τα pc στο ίδιο homegroup.

Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει το network sharing.

Τράβα στο Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings, επέλεξε άμα σε ενδιαφέρει το Public Folder Sharing. Turn off password protected sharing.

Δεξί κλικ τον φάκελο (ή τους φάκελους) που θες να κάνεις share. Πήγαινε στο sharing tab. Επέλεξε το share, βάλε Everyone και permissions Read/Write.

Έτοιμος. Να έχεις το νου σου ότι θα μπορούν να γράφουν διαβαζουν ΟΛΟΙ στο δίκτυο στους φακέλους που έχεις πει. Μην έχεις κάνα ανοιχτό wifi και κάνουν πανηγύρια.

Tα Windows 7, από την σχεδίασή τους, δεν επιτρέπουν την δικτυακή πρόσβαση σε αυτά αν υπάρχουν κενά (blank) passwords.

Βάλε password στον λογαριασμό και ξαναδοκίμασε.

Αν θέλεις να γλυτώσεις το restart σε όλα τα μηχανήματα, κάνε restart μόνο τις υπηρεσίες Server και Workstation και ξαναδοκίμασε.

Το πρόβλημά σου ίσως προέρχεται από το caching των δικτυακών συνδέσεων που κάνουν τα Windows.

Αν κατά την διάρκεια χρήσης αλλάξουν τα στοιχεία μιας δικτυακής σύνδεσης, πρέπει να τερματίσεις την σύνδεση και να την ξαναδημιουργήσεις.

Πως το κανουμε αυτο ? Ολα τα pc ειναι στην ιδια ομαδα.

Το λοιπόν:

Βεβαιώσου ότι ανήκουν όλα τα pc στο ίδιο homegroup.

Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει το network sharing.

Τράβα στο Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings, επέλεξε άμα σε ενδιαφέρει το Public Folder Sharing. Turn off password protected sharing.

Δεξί κλικ τον φάκελο (ή τους φάκελους) που θες να κάνεις share. Πήγαινε στο sharing tab. Επέλεξε το share, βάλε Everyone και permissions Read/Write.

Έτοιμος. Να έχεις το νου σου ότι θα μπορούν να γράφουν διαβαζουν ΟΛΟΙ στο δίκτυο στους φακέλους που έχεις πει. Μην έχεις κάνα ανοιχτό wifi και κάνουν πανηγύρια.

Ολα τα παραπανω τα εχω ετσι.Το ασυρματο ειναι κλειδωμενο.

Ευχαριστω.

Είσαι σίγουρος ότι στον φάκελο που έχεις shared, έχεις φτιάξει τα δικαιώματα σωστά; Μήπως ο φάκελος είναι μέσα σε κάποιον folder που είναι κλειδωμένος από default (π.χ. users);

Είσαι σίγουρος ότι στον φάκελο που έχεις shared, έχεις φτιάξει τα δικαιώματα σωστά; Μήπως ο φάκελος είναι μέσα σε κάποιον folder που είναι κλειδωμένος από default (π.χ. users);

Απολυτα σιγουρος οτι ειναι κοινοχρηστος με πληρη δικαιωματα σε ολλους.

Βασικα δεν ειναι φακελοι αλλα partitions του htpc και δεν εχω περασει εκτος το λειτουργικο σχεδον τιποτα αλλο.Μονο τον media player clasic και klite code pack και το εχω συνδεσει με την tv με idmi για να βλεπω ταινιες

Αυτο το παραθυρο μου βγαζει ενω εχω απενεργοποιησει την προσβαση μεσω κωδικου που ειναι απο την αρχη κλικαρισμενη.

Επίτρεψέ μου να επιμείνω για το caching των δικτυακών συνδέσεων.

Αν προσπαθήσεις να συνδεθείς σε Windows 7 με λογαριασμό που δεν έχει password, θα πάρεις το μήνυμα στο συνημμένο και όχι αυτό που αναφέρεις.

Τις υπηρεσίες Server και Workstation μπορείς να τις επανεκκινήσεις από το Control Panel -> Administrative Tools ->

Computer Management -> Services and Applications.

Αν σε δυσκολεύει το παραπάνω, κάνε restart σε όλα τα μηχανήματα.

post-23132-1416076594,7538_thumb.jpg

καλησπέρα φίλε επειδή μου έτυχε και εμένα πρόσφατα να μου βγάζει το παράθυρο που ζητά κωδικό δοκίμασε να βάλεις σαν username το όνομα του pc που θες να ενωθείς και άσε κενό το password

Επίτρεψέ μου να επιμείνω για το caching των δικτυακών συνδέσεων.

Αν προσπαθήσεις να συνδεθείς σε Windows 7 με λογαριασμό που δεν έχει password, θα πάρεις το μήνυμα στο συνημμένο και όχι αυτό που αναφέρεις.

Τις υπηρεσίες Server και Workstation μπορείς να τις επανεκκινήσεις από το Control Panel -> Administrative Tools ->

Computer Management -> Services and Applications.

Αν σε δυσκολεύει το παραπάνω, κάνε restart σε όλα τα μηχανήματα.

Εκανα resrtar σε ολλα τα pc αλλα τιποτα...Αυτο εγινε τις τελευταιες 2-3 μερες.Πιο πριν μια χαρα εβλεπα το pc και τα patrition του.

Εκανα επαναφορα σε προηγοουμενο σημειο 10 μερες πριν αλλα δεν εφτιαξε.

καλησπέρα φίλε επειδή μου έτυχε και εμένα πρόσφατα να μου βγάζει το παράθυρο που ζητά κωδικό δοκίμασε να βάλεις σαν username το όνομα του pc που θες να ενωθείς και άσε κενό το password

Δυστυχως ουτε ετσι

Ευχαριστω.Τα λεμε αυριο...Καληνυχτα

Ενα format ...την ημερα τον γιατρο τον κανει περα.....Ετσι εφτιαξε και το htpc

Ευτυχως ειναι ευκολο γιατι εχω περασει μονο το λειτουργικο για να εχω δικτυο και σχεδον τιποτα αλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.