Jump to content

Πρόβλημα με discreet gpu (gtx580 vs 2600k)

pleistoanaktas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και (δυστυχώς) ελπίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει συναντήσει το πρόβλημα μου:

Η καρδιά του συστήματός μου για κανένα χρόνο (όλα κύλαγαν ρολόι από την πρώτη στιγμή) είναι η εξής:

Z68A-GD65 (G3)

2600k

ASUS GTX580 DCII

Χθες αποφάσισα να καθαρίσω λίγο το Define R3, να αλλάξω πάστα στη cpu και να κάνω μια αναδιάρθρωση στους ανεμιστήρες. Όλα πήγαν φαινομενικά καλά (δε μου έπεσε ας πούμε το γομάρι κάτω ή κάτι παρόμοιο) ώσπου μπούταρα το μηχάνημα κι ενώ έδειχναν φυσιολογικά, μετά το loading logo των Windows (7 ultimate) όλα μαύρισαν.

Το pc έμπαινε κανονικά στα win αφού άκουγα το Skype να κάνει sign in και του έκανα και κανονικό shutdown στα τυφλά από το πληκτρολόγιο. Όσες φορές και να δοκίμασα, έδειχε κανονικά μέχρι το loading μετά έχανε σήμα. Όταν συνέδεσα το μόνιτορ με την onboard έμπαινε κανονικά. Με την 580 έμπαινε μόνο σε safe mode (δοκίμασα και low resolution, τπτ).

Επίσης στο Device Manager δείχνει και τις 2 (onboard & 580) να λειτουργούν κανονικά. Τo msi afterburner όμως έβγαζε μήνυμα ότι δεν έβρισκε συμβατή κάρτα όπως κι ένα nvidia gadget που έχω στο desktop.

Δοκίμασα τα εξής:

Βάλε-βγάλε καλώδια

Αλλαγή pcie slot της κάρτας

Δοκιμή όλων των πιθανών συνδυασμών του Virtu technology στο bios (i-mode, d-mode, disable)

Δοκιμή dvi και hdmi που πριν δούλευαν κανονικά (monitor & tv)

Disable της on board intel HD3000

Disable, re-enable της 580

Βγάλε βάλε nvidia drivers με driver sweeper σε safe mode - είχα μια έκδοση πριν, πέρασα και την καινούρια

Restore defaults στο bios

Κι αφού όλα δεν έπιασαν τόπο, προχώρησα και σε format. Στην αρχή έδειχνε να λύνεται το θέμα, καθώς ενώ ήταν συνδεδεμένο το μόνιτορ με την 580 έγινε κανονικά η εγκατάσταση, μπήκα και στα windows, αλλά μόλις πέρασα τους drivers, μετά το restart πάλι το ίδιο.

Βοήθεια κανείς? :flag:

υγ: ξέχασα να πω ότι έχει κι ένα led η κάρτα στο πάνω μέρος του pcb κι είναι πράσινο όπως και πριν (νομίζω)

Κάτι πρέπει να παίζει με το virtu. Έχει λειτουργία να μεταφέρει το σήμα από την discrete στην onboard καθώς και να κλείνει την discrete για να πετύχει εξοικονόμηση ενέργείας. Παίξε λίγο με ρυθμίσεις του virtu και θα το φτιάξεις. Προσωρινά καλό θα ήταν να συνδέσεις το monitor στην on board.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχει και πολλες επιλογες για να παιξω... Κι αφου δε πιανει ουτε το clear cmos με βλεπω για bios update επομενο

• 1 year later...

Μινι ξεθαμα μιας και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα στο setup της υπογραφης με μια msi gtx580 που εχω στα χερια μου....

Update το bios δεν το εχω κανει μιας φοβαμαι μην χαλασει ενα raid0 που εχω και χαθουν τα αρχεια.

Οποτε το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος αυτο το προβλημα χωρις να κανει update το bios?

Sent from my Note II using Tapatalk 4

Μινι ξεθαμα μιας και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα στο setup της υπογραφης με μια msi gtx580 που εχω στα χερια μου....

Update το bios δεν το εχω κανει μιας φοβαμαι μην χαλασει ενα raid0 που εχω και χαθουν τα αρχεια.

Οποτε το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος αυτο το προβλημα χωρις να κανει update το bios?

Sent from my Note II using Tapatalk 4

δεν θα χαθεί το RAID άμα κάνεις udapte το BIOS, απλά όταν το κάνεις πας στο BIOS και στα SATA αντί για AHCI το γυρνάς σε RAID configuration και θα είσαι όπως είσουν πριν. Το έχω δοκιμάσει σε RAID 0 με SSD ο ίδιος.

δεν θα χαθεί το RAID άμα κάνεις udapte το BIOS, απλά όταν το κάνεις πας στο BIOS και στα SATA αντί για AHCI το γυρνάς σε RAID configuration και θα είσαι όπως είσουν πριν. Το έχω δοκιμάσει σε RAID 0 με SSD ο ίδιος.

Απλα το αναφερω γτ πιο παλια που ειχα κανει update το bios δεν αλλαξα την ρυθμιση σε raid και μολις εκανα την αλλαγη στο επομενο reboot μου εβγαζε οτι το raid0 ηταν down.

Και εγώ δεν το είχα αλλάξει στην αρχή και μου έβγαλε μνμ οτι δεν βρέθηκε bootable device Στο επόμενο reboot το αλλάζω σε RAID και ήταν

όλα κομπλέ. (z77 chipset)

Δοκιμάστε να αλλάξετε στην μητρική από UEFI rom σε legacy rom. Κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει μετά.. Το πρόβλημα είναι στην μητρική. Χρειάζεται bios update. Μου έτυχε και εμένα σε GTX 660 και 760 πρόσφατα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.