Jump to content

mSATA:Crucial M4 32GB Vs OCZ Nocti 30GB

afasiass

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να βάλω σε ένα GA-Z77X-D3H έναν mSATA Onboard για cache .

Μέτα από ερεύνα στην Ελληνική αγορά έχω καταλήξει σε δυο μοντέλα

Crucial 32GB M4 CT032M4SSD3

Capacity (Unformatted) 32GB

Memory Type Micron MLC NAND Flash memory

Form Factor mSATA

Interface SATA 6Gb/s (SATA III)

Controller Marvell with Micron Custom Firmware

Sequential Read 440MB/s

Sequential Write 50MB/s

4KB Random Read 45,000 IOPS

4KB Random Write 15,000 IOPS

MTBF 1.2 million hours

Endurance 36TB Total Bytes Written (TBW), equal to 40GB per day for 5 years

Compliance RoHS, CE, FCC, UL, BSMI, C-TICK, KCC RRL, W.E.E.E., TUV, VCCI, IC

και

OCZ 30GB Nocti NOC-MSATA-30G

30GB Max Performance

Max Read: up to 280 MB/s

Max Write: up to 255 MB/s

Random Write 4k: 12,500 IOPS

Native TRIM support

Low Power Consumption: 1.7W Active, 0.5W Idle

Το θέμα λιπών ειναι οτι ο Crucial M4 εχει πολύ μεγαλύτερο read και πολυ μικρότερο write απο των OCZ Nocti .

Για cashe που των θέλω το μικρό write του Crucial M4 θα μου καθυστερεί το σύστημα συνεχώς η γράφει τα αρχεία που χρησιμοποιώ πιο συχνά και μετά σπάνια ξανά γράφει και μόνο διαβάζει ?

Δες εδώ [ame=http://www.youtube.com/watch?v=macflwAnuMw]11 sec Windows 7 boot with mSATA SSD as ISRT Array (BootRacer) - YouTube[/ame]

κάνει cashe τους σκληρούς κάτι σαν υβριδικούς , και απογειώνει το σύστημα .

[ame]

[/ame]
Σκέφτομαι να βάλω σε ένα GA-Z77X-D3H έναν mSATA Onboard για cache .

Μέτα από ερεύνα στην Ελληνική αγορά έχω καταλήξει σε δυο μοντέλα

Crucial 32GB M4 CT032M4SSD3

4KB Random Read 45,000 IOPS

4KB Random Write 15,000 IOPS

MTBF 1.2 million hours

Endurance 36TB Total Bytes Written (TBW), equal to 40GB per day for 5 years

OCZ 30GB Nocti NOC-MSATA-30G

Max Read: up to 280 MB/s

Max Write: up to 255 MB/s

Random Write 4k: 12,500 IOPS

Το θέμα λιπών ειναι οτι ο Crucial M4 εχει πολύ μεγαλύτερο read και πολυ μικρότερο write απο των OCZ Nocti .

Για cashe που των θέλω το μικρό write του Crucial M4 θα μου καθυστερεί το σύστημα συνεχώς η γράφει τα αρχεία που χρησιμοποιώ πιο συχνά και μετά σπάνια ξανά γράφει και μόνο διαβάζει ?

το πιο σημαντικό σε everyday λειτουργείες και αυτό που επιταχύνει το startup και γενικά το feeling είναι τα random read/write

βέβαια όταν παίζει και η προσφορά για sammy 830 64gb σαν κανονικός ssd σε λίγα χρήματα ίσως δεν αξίζει και τόσο τον κόπο το caching αλλά ένας καθαρός ssd για win-basic programms και ο hdd για αποθήκη...

βέβαια δεν ξέρω τί ανάγκη workspace έχεις και αν κατα συνέπεια χρειάζεσαι μεγαλύτερο ssd αλλά

και πάλι δεν νομιζω πως αξίζει να ασχοληθείς με ssd cache μιας και δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο διαφημίζονται και γενικά δεν θα σου δώσουν τις επιδόσεις του καθαρού ssd

Γραψε λαθος... δε καταλαβα οτι ηθελες ssd να τον χρησιμοποιησεις σαν cache στον μηχανικο.

(νομιζω για συγκεκριμενα προγραμματα)

Της παραπανω αποψης ειμαι ..

"ι δεν νομιζω πως αξίζει να ασχοληθείς με ssd cache μιας και δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο διαφημίζονται και γενικά δεν θα σου δώσουν τις επιδόσεις του καθαρού ssd"

Βρισκεις agility 3 me 84E και στα 100Ε παιζουν και οι γρηγοροι (καθως και ποιο συγχρονοι)

Για 128gb μιλωντας..

έψαχνα για mini-sata και δεν την είδα την προσφορά ..

Πάντως 64GB δεν μου φτάνουν και για αυτό θέλω να κάνω Caching με Intel Smart Response Technology (SRT) ως πιο οικονομική λύσει .

Λέω να βάλω δυο WD640GB σε RAID0 και ένα 32GB msata για Caching ώστε με 55€ να αυξήσω της επίδοσης όλου του συστήματος , όχι ότι χωράει στον ssd .

Όλα αυτά που αναφέρεις θέλω να πιστεύω πως θα τα κάνεις με νέο σύστημα και όχι με αυτό της υπογραφής σου.

Ενημερωτικά, μπορείς να πάρεις όποιον SSD θέλεις και να τον βάλεις να δουλέψει για caching. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα mSata.

Τον msata μάλλον τον θέλει για να αξιοποιήσει την αντίστοιχη υποδοχή στη μητρική του....

...αλλά όπως είπε και ο jax...δεν υπάρχει λόγος...πήγαινε στο πιό φτηνό από τα δύο, αν έχουν διαφορά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.