dallas4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2012 Εχω ενα hp compaq dx6120 desktop το οποιο δουλευει με windows xp Profesional αψογα (βρεσκοφορμαρισμενο) αλλα οταν το κανω τερματισμο δεν κληνει.Μου αφηνει την οθονη ολη μπλε και τα βεντιλατερ του επεξεργαστη και ενα ακομα που εχει στο κουτι ακομα αναβουν.Οταν το κανω επανεκινηση ολα δουλευουν αψογα, κανενα προβλημα.Εχει κανεις καμια ιδεα απο τι μπορει να προερχεται το προβλημα ? Ευχαριστω. :hmm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 μάλλον κάποια εφαρμογή εξακολουθεί να τρέχει κ δεν το αφήνει να κλείσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Καλησπέρα. Καταρχήν μιας και αναφέρεις την φράση "βρεσκοφορμαρισμενο", η αρχική μου ερώτηση είναι άν έκανε τα ίδια ΠΡΙΝ το φορμάτ.Η δεύτερη μου ερώτηση είναι, όταν λές μπλέ οθόνη εννοείς μια σκέτη ΜΠΛΕ οθόνη ή μπλέ με κινέζικα/αγλικα με πολλά καλούδια σάν αυτήν εδώ π.χ.Για να πάρεις απαντήσεις αρχικά για τις μπλέ οθόνες που μάλλον προκαλούν και το πρόβλημα του μη επιτυχούς-shutdown, θα πρέπει να μας δώσεις πληροφορίες για το τί βλέπεις στην μπλέ οθόνη εφόσον δέν εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Οι πληροφορίες βρίσκονται στο μύνημα που παίρνεις " the problem seems to be causedby the following file:" και μετά το " Technical Information: " όπως και στην εικόνα. Άν δέν μπορείς τότε πήγαινε στο C:\WINDOWS\Minidump και τσέκαρε πόσα logs (dmp/dump)) βλέπεις. Με την βοήθεια του προγράμματος εδώ θα καταφέρεις να διαβάσεις τις απαραίτητες πληροφορίες των μπλέ οθονών.In the end, το πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται από εφαρμογή που τρέχει ακόμα (όπως είπε πολύ σωστά ο Rusty επάνω), ιό, ρυθμίσεις στα power options, ram κ.α Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 μάλλον κάποια εφαρμογή εξακολουθεί να τρέχει κ δεν το αφήνει να κλείσει επειδη το εχω ανοιχτω το κουτι πανω στο γραφειο φαινεται απο τους ηχους οτι τερματιζει κανονικα.οποτε μαλλον δεν ειναι θεμα εφαρμογης λεω εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Καλησπέρα. Καταρχήν μιας και αναφέρεις την φράση "βρεσκοφορμαρισμενο", η αρχική μου ερώτηση είναι άν έκανε τα ίδια ΠΡΙΝ το φορμάτ.Η δεύτερη μου ερώτηση είναι, όταν λές μπλέ οθόνη εννοείς μια σκέτη ΜΠΛΕ οθόνη ή μπλέ με κινέζικα/αγλικα με πολλά καλούδια σάν αυτήν εδώ π.χ.Για να πάρεις απαντήσεις αρχικά για τις μπλέ οθόνες που μάλλον προκαλούν και το πρόβλημα του μη επιτυχούς-shutdown, θα πρέπει να μας δώσεις πληροφορίες για το τί βλέπεις στην μπλέ οθόνη εφόσον δέν εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα. Οι πληροφορίες βρίσκονται στο μύνημα που παίρνεις " the problem seems to be causedby the following file:" και μετά το " Technical Information: " όπως και στην εικόνα. Άν δέν μπορείς τότε πήγαινε στο C:\WINDOWS\Minidump και τσέκαρε πόσα logs (dmp/dump)) βλέπεις. Με την βοήθεια του προγράμματος εδώ θα καταφέρεις να διαβάσεις τις απαραίτητες πληροφορίες των μπλέ οθονών.In the end, το πρόβλημα μπορεί να δημιουργείται από εφαρμογή που τρέχει ακόμα (όπως είπε πολύ σωστά ο Rusty επάνω), ιό, ρυθμίσεις στα power options, ram κ.αη οθονη ειναι μονο μπλε δεν βγαζει τιποτα καλουδια οπως τα αναφερεις.Το ιδιο Pc πριν το φορματ ειχε ubuntu και οταν εκανες τερματισμο παλι δεν εκλεινε αλλα δεν εβγαζε μπλε οθονη.απλα τοτε δεν το ειχα δωσει σημασια γιατι νομιζα οτι ειχε προβλημα το ubuntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 14, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 - Άν μπείς ασφαλή λειτουργία και κάνεις shutdown είναι όλα OK? (Άν δέν το έχεις τσεκάρει, τσέκαρε το)- Πήγαινε στο event viewer και τσέκαρε για αναφορές σφάλματος στην κατηγορία ΣΥΣΤΗΜΑ. Για να μπείς πήγαινε Έναρξη - Εκτέλεση - γράψε eventvwr και enter.Αφού επιλέξεις απο αριστερά το "Σύστημα" βρές τις 2 πιό πρόσφατες (άν έχει πάνω από μια..λογικά) αναφορές σφάλματος με κόκκινο X που δημιοουρφήθηκαν την ώρα που είδες την μπλέ οθόνη/δέν έγινε το shutdown και πόσταρε εδώ ότι βλέπεις στα error logs με την βοήθεια των quotes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 - Άν μπείς ασφαλή λειτουργία και κάνεις shutdown είναι όλα OK? (Άν δέν το έχεις τσεκάρει, τσέκαρε το)- Πήγαινε στο event viewer και τσέκαρε για αναφορές σφάλματος στην κατηγορία ΣΥΣΤΗΜΑ. Για να μπείς πήγαινε Έναρξη - Εκτέλεση - γράψε eventvwr και enter.Αφού επιλέξεις απο αριστερά το "Σύστημα" βρές τις 2 πιό πρόσφατες (άν έχει πάνω από μια..λογικά) αναφορές σφάλματος με κόκκινο X που δημιοουρφήθηκαν την ώρα που είδες την μπλέ οθόνη/δέν έγινε το shutdown και πόσταρε εδώ ότι βλέπεις στα error logs με την βοήθεια των quotes.το εχω τσεκαρη σε ασφαλη λειτουργια, η οθονη δεν ειναι μπλε κληνει κανονικα αλλα τα βεντιλατερ του επεξεργστη και το αλλο δουλευουν ακομα και δεν σταματανε.τις αναφορες σφαλματων θα τισ τσεκαρω οταν παω την δευτερα στο γραφειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 14, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με πελάτη μου και το λύσαμε, απενεργοποιώντας τη ρύθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας της κάρτας δικτύου. Device manager -> network adapters -> properties -> power management -> allow the computer to turn off this device to save power. Το ίδιο κάνε και για άλλες συσκευές που μπορεί να έχουν power management, κάνα tv-tuner κτλ.Εν ολίγοις, έμενε η κάρτα δικτύου ανοιχτή και δεν έκλεινε το σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rusty_Tool Σεπτέμβριος 14, 2012 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 σβήνει το pc και εξακολουθούν να παίρνουν τα ανεμιστηράκια ρεύμα? περίεργο.:nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 14, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 σβήνει το pc και εξακολουθούν να παίρνουν τα ανεμιστηράκια ρεύμα? περίεργο.:nada:Ο φίλος προφανώς εννοεί, ότι ακούει τους δίσκους να κάνουν spindown. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Ο φίλος προφανώς εννοεί, ότι ακούει τους δίσκους να κάνουν spindown. ναι αυτο εννοω παιδια.σορρυ αν δεν τα λεω με τους ακριβης ορους αλλα νομιζω καταλαβενετε τι λεω εστω και με λιγο ζορι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με πελάτη μου και το λύσαμε, απενεργοποιώντας τη ρύθμιση για εξοικονόμηση ενέργειας της κάρτας δικτύου. Device manager -> network adapters -> properties -> power management -> allow the computer to turn off this device to save power. Το ίδιο κάνε και για άλλες συσκευές που μπορεί να έχουν power management, κάνα tv-tuner κτλ.Εν ολίγοις, έμενε η κάρτα δικτύου ανοιχτή και δεν έκλεινε το σύστημα.δεν εχει ουτε καρτα δικτυου ουτε γραφικων ουτε tv-tuner.ολα ειναι Onboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 14, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 δεν εχει ουτε καρτα δικτυου ουτε γραφικων ουτε tv-tuner.ολα ειναι Onboard.Το γεγονός ότι είναι onboard δεν σημαίνει και ότι δεν έχει κάρτα δικτύου ή γραφικών. Έχει απλά είναι onboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Το γεγονός ότι είναι onboard δεν σημαίνει και ότι δεν έχει κάρτα δικτύου ή γραφικών. Έχει απλά είναι onboard.ok συμφωνω δεν το διατυπωσα καλα εγω.εχει αλλα ειναι Onboard.απλα εννοουσα οτι δεν εχει αλλη εκτος απο τις onboard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Σεπτέμβριος 14, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 ok συμφωνω δεν το διατυπωσα καλα εγω.εχει αλλα ειναι Onboard.απλα εννοουσα οτι δεν εχει αλλη εκτος απο τις onboard. Δε πειράζει, το ίδιο μας κάνει. Τσέκαρε αυτό που σου είπα και μας λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Δε πειράζει, το ίδιο μας κάνει. Τσέκαρε αυτό που σου είπα και μας λες. προς το παρων ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dallas4 Σεπτέμβριος 18, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2012 το θεμα μπορει να κλειδωσει το pc εκαψε moptherboard και ειναι πλεον για ανακυκλωση.ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessava21 Οκτώβριος 9, 2012 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Γειά σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα παρόμοιο θέμα.Εχω ένα σταθερό υπολογιστή εδώ και 3 χρόνια.Δεν του έκανα ποτέ φορματ αν αυτό παίζει ρόλο και γενικά δε γνωρίζω και πολλά απο τέτοια.Μια ανασυγκρότηση κάνω και αυτή έχω πάνω απο χρόνο λόγω γεμάτου σκλληρού(μου λέει ότι θέλει το 25% άδειο,ενώ εγώ έχω ίσα ίσα το 1%)τελοσπαντων,το πρόβλημα μου είναι η μπλε οθόνη στο τερματισμό.το έχω συνηθίσει βέβαια και τον κλείνω μετά τη μπλέ οθόνη κρατώντας το κουμπί του για λίγα δευτερόλεπτα,αλλιώς θα έμενε αιωνίως ανοιχτός.Για να καταλάβετε μου βγαζει μπλέ όλη την οθόνη και γράφει:STOP :c000021a{Fatal System Error}The Windows Logon Process system process terminated unexpectedly with a status of 0x80000007 (0x00000000 0x00000000).The system has been shut down.τι στο καλό είναι αυτό?Υπάρχει κάτι να κάνω για να κλείνει όπως όλοι οι φυσιολογικοί υπολογιστές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Οκτώβριος 9, 2012 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2012 Γειά σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα παρόμοιο θέμα.Εχω ένα σταθερό υπολογιστή εδώ και 3 χρόνια.Δεν του έκανα ποτέ φορματ αν αυτό παίζει ρόλο και γενικά δε γνωρίζω και πολλά απο τέτοια.Μια ανασυγκρότηση κάνω και αυτή έχω πάνω απο χρόνο λόγω γεμάτου σκλληρού(μου λέει ότι θέλει το 25% άδειο,ενώ εγώ έχω ίσα ίσα το 1%)τελοσπαντων,το πρόβλημα μου είναι η μπλε οθόνη στο τερματισμό.το έχω συνηθίσει βέβαια και τον κλείνω μετά τη μπλέ οθόνη κρατώντας το κουμπί του για λίγα δευτερόλεπτα,αλλιώς θα έμενε αιωνίως ανοιχτός.Για να καταλάβετε μου βγαζει μπλέ όλη την οθόνη και γράφει:STOP :c000021a{Fatal System Error} The Windows Logon Process system process terminated unexpectedly with a status of 0x80000007 (0x00000000 0x00000000). The system has been shut down. τι στο καλό είναι αυτό?Υπάρχει κάτι να κάνω για να κλείνει όπως όλοι οι φυσιολογικοί υπολογιστές? Καλύτερα να κάνεις νέο θέμα με ενα περιγραφικό τίτλο του προβλήματος εδώ Γενικά για τους Η/Υ επιλέγοντας το κουμπί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.