Jump to content

DDR 2700 (166MHZ)

dallas4

Recommended Posts

Σε ενα motherboard που εχει μνημη DDR pc2700 (166MHZ) Θελω να προσθεσω μνημη αφου εχει αλλα 3 slot ελευθερα.

Αν προσθεσω μνημη pc 2700 (333MHZ) θα δουλεψουν και οι δυο μαζι ? ή θα πρεπει να βγαλω την pc2700 (166MHZ).

Μονο η pc 2700 (333MHZ) θα δουλεψει ? Το pc ειναι αρχαιο αλλα μου κανει την δουλεια που θελω.

Ευχαριστω.

:hmm::hmm::hmm:

η 333MHz μόλις πας να την βάλεις μαζί με την 166MHz θα πέσει σε αυτήν την συχνότητα αυτόματα. Δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός και αν υπάρξει κάποια ασυμβατότητα με το μοντέλο της μνήμης και της μητρικής.

η 333MHz μόλις πας να την βάλεις μαζί με την 166MHz θα πέσει σε αυτήν την συχνότητα αυτόματα. Δεν θα έχεις πρόβλημα εκτός και αν υπάρξει κάποια ασυμβατότητα με το μοντέλο της μνήμης και της μητρικής.

δεν με πειραζει αν πεσει η ταχυτητα στα 166Mhz απλα με ενδιαφερει να μην αγορασω τζαμπα την μνημη και δεν δουλευει.:hi:

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. αλλά να θυμάσε πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της ασυμβατότητας με την μητρική, μικρή η πιθανότητα αλλά υπάρχει.

το motherboard ειναι αυτο P4i65G (mPGA478) εχει 4 slot και η μνημη που εχει τωρα ειναι η DDR pc2700 (166MHZ).

μπορει να μου καποιος ε σιγουρια τωρα αν ειναι συμβατη η pc 2700 (333MHZ).και πως μπορω να το βλεπω αυτο ?

ευχαριστω για την βοηθεια σας.:agree:

Καλησπέρα. Καλό θα ήταν να αναφέρεις τα 2 μοντέλα των μνημών στα οποία αναφέρεσαι. Κανονικά θα γίνει ότι είπε ο Hellhammer όσον αφορά την ταχύτητα της δεύτερης μνήμης αλλά καμιά φορά λόγω διάφορων timmings και χαρακτηριστικών που έχουν και στα οποία δουλεύουν οι μνήμες και ειδικά διαφορετικών BRAND/εταιρειών, μπορεί στο τέλος να σου κάνουν διάφορα.

Η απαντηση βρεθηκε και ειναι η εξης.

Η μνήμη που έχει πάνω είναι DDR (Double Data Rate).166x2=333MHz, η ταχύτητα της είναι 166mhz και λόγω του double rate γίνεται 333. Απλά το cpuz δεν δείχνει τη διπλή ταχύτητα. PC2700 στα 333MHZ είναι αυτή που φοράω

Οποτε στην ουσια μιλουσα για την ιδια μνημη.Μπορω δηλαδη να προσθεσω ανετα 1GB PC 2700 (333MHZ).

Ευχαριστω για την βοηθεια.:rap::yu::thank_you2::thank_you2::thank_you2:

Σε ενα motherboard που εχει μνημη DDR pc2700 (166MHZ) Θελω να προσθεσω μνημη αφου εχει αλλα 3 slot ελευθερα.

Αν προσθεσω μνημη pc 2700 (333MHZ) θα δουλεψουν και οι δυο μαζι ? ή θα πρεπει να βγαλω την pc2700 (166MHZ).

Μονο η pc 2700 (333MHZ) θα δουλεψει ? Το pc ειναι αρχαιο αλλα μου κανει την δουλεια που θελω.

Ευχαριστω.

:hmm::hmm::hmm:

Κάπου τα μπερδεύεις με τις ονομασίες. Εδώ έχει ένα πίνακα που εξηγεί:

DDR 200 = PC-1600 (αυτές δεν ήταν τόσο διαδεδομένες νομίζω)

DDR 266 = PC-2100

DDR 333 = PC-2700

DDR 400 = PC-3200

Η P4i65G φαίνεται να έχει 2 dimm. Μήπως έχεις λάθος στο όνομα της μητρικής;

οχι δεν κανω λαθος αυτα μου εβγαλε το cpuz που ετρεξα στον υπολογιστη.μου εδειξε οτι εχει 4 σλοτ και μονο ενα κατηλημμενο με μια μνημη 256ΜΒ pc2700 (166mhz).

ΕΔΩ ΚΟΛΛΗΣΑ και εγω.κανοντας αναζητηση στο ιντερνετ βρηκα την motherboard που βρηκες και εσυ με 2 σλοτ.

το pc δεν το εχω κοντα μου τωρα για να το ανοιξω, αλλα μπορει να δινει λαθος στοιχεια για την Motherboard το cpuz και το speccy ?

Για την μνήμη σωστά σου τα λέει το CPU-Z, όπως διαπίστωσες στο ποστ #8. Εγώ αναφερόμουν στο αρχικό ποστ που έβαλα σε παράθεση.

Για την μητρική, ένας τρόπος υπάρχει να μάθεις σίγουρα. Να ανοίξεις το κουτί και να δεις τι έχει!

Edit: Αν όντως σε καλύπτει το σύστημά σου που λογικά θα δουλεύει με Windows XP. Από δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω πως είδα διαφορά στην λειτουργία σε σύστημα με Athlon XP 1800+ από 256ΜΒ (DDR 333) σε 512ΜΒ (φυσικά με Windows XP).

Φυσικά δεν συγκρίνεται με την μεταμόρφωση που είδα σε σύστημα γνωστού με Pentium 3 1000Mhz από 128ΜΒ SDRAM σε 384ΜΒ!

παιδια απο την περιεργια μου πηγα και ανοιξα το κουτι.και τι ειδα ? εχει 3 σλοτ στο συνολο τα 2 ελευθερα .το motherboard φυσικα δεν εχει καμια σχεση με αυτο ASRock > P4i65G που εβγαζε το speccy.μην με περασετε για τρελο ειμαι 100% σιγουρος το ειδα με τα ματια μου.το motherboard δεν εχει κανενα στοιχειο πανω μαλλον καμια κινεζουρα ειναι.

τωρα για τα υπολοιπα γιατι βγαζει το cpuz 4 slot εκ των οποιων τα 3 ελευθερα δεν εχω καμια εξηγηση.ουτε γιατι μου βγαζει το speccy οτι εχει motherboard P4i65G.:innocent:

Αν δεν βρίσκεις κανένα στοιχείο πάνω στην μητρική (συνήθως κάπου ανάμεσα στις PCI), το μόνο που σου μένει είναι να δοκιμάσεις να προσθέσεις κι άλλη μνήμη.

Ποια είναι τα άλλα στοιχεία που σου δίνουν CPU-Z, speccy; Επεξεργαστής, chipset, γραφικά (αν είναι onboard);

αγορασα τελικα μια μνημη 2700 (333Mhz) την εβαλα πανω και ολα μια χαρα.τα υπολοιπα ολα δεν εχουν σημασια.

Το θεμα μπορει να κλειδωσει

ευχαριστω για την βοηθεια και για τον χρονο σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.