stetsan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2012 παιδια καλησπερα,πριν μερικες μερες αναγκαστηκα να αλλαξω θεση στο μοντεμ μου και να το παω σε αλλο χωρο του σπιτιου μου.ετσι χρειαστηκε να παρω μια εσωτεερικη καρτα wifi TP-LINK TL-WN951N DRAFT N WIRELESS PCI ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR μεσολαβει καποιος χωρος και ενας τοιχος και δυστυχως μου πιανει μονο μια παυλα στο σημα και δεν μπορω πλεον ουτε περιηγηση απλη να κανω σωστα γιατι αργει πολυ,εχω δει οτι κυκλοφορουν καποιες κεραιες ενισχυσης του σηματος και εδω θα ηθελα να με φωτισετε.ευχαριστω εκ των προτερων.να προσθεσω οτι εχω το thompson tg585 v7 το οποιο δεν εχει αποσπωμενη κεραια.προχωρησα στην παραγγελια LEVEL ONE WAN-1160 6DBI/8DBI FOR 2.4GHZ/5GHZ INDOOR ANT - WIRELESS - E-SHOP.GR με το οποιο τα αποτελεσματα ειναι ελαχιστως καλυτερα,τι αλλο μπορει να γινει για να βελτιωθει το σημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Πρωτη λυση, βαζεις ενα τετοιο καπου ενδιαμεσα χωρις καλωδια ως repeaterTP-LINK TL-WA830RE 300Mbps Wireless N Range Extender | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPΔευτερη λυση βαζεις ενα τετοιο καπου ενδιαμεσα με καλωδιο ως access pointUbiquiti UniFi AP, Long Range, indoor access point MIMO 2,4GHz | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPκαι το πρωτο μπορει να παιξει ετσι με καλωδιο.Τριτη λυση και πιο εξτριμ βαζεις ενα τετοιο διπλα στο ρουτερ με κατευθυνση το χωρο που θες να καλυψεις (στελνει 60° οριζοντια και 60° καθετα)Ubiquiti NSLM2 NanoStation Loco2 MIMO, AIRMAX | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TP Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Πρωτη λυση, βαζεις ενα τετοιο καπου ενδιαμεσα χωρις καλωδια ως repeaterTP-LINK TL-WA830RE 300Mbps Wireless N Range Extender | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPΔευτερη λυση βαζεις ενα τετοιο καπου ενδιαμεσα με καλωδιο ως access pointUbiquiti UniFi AP, Long Range, indoor access point MIMO 2,4GHz | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPκαι το πρωτο μπορει να παιξει ετσι με καλωδιο.Τριτη λυση και πιο εξτριμ βαζεις ενα τετοιο διπλα στο ρουτερ με κατευθυνση το χωρο που θες να καλυψεις (στελνει 60° οριζοντια και 60° καθετα)Ubiquiti NSLM2 NanoStation Loco2 MIMO, AIRMAX | 172-Outdoor Wireless LAN | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPΟπότε έχω δώσει τσάμπα λεφτά μέχρι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 14, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Προσπαθησε να βαλεις την μαυρη κεραιουλα να κοιταει το pc-στοχο οσοκαλυτερα μπορεις. Και βαλε τις κεραιουλες ορθιες, δλδ καθετα στο εδαφος, οχι παραλληλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Προσπαθησε να βαλεις την μαυρη κεραιουλα να κοιταει το pc-στοχο οσοκαλυτερα μπορεις. Και βαλε τις κεραιουλες ορθιες, δλδ καθετα στο εδαφος, οχι παραλληλα.ετσι το χω φιλε και εχω μονο 2 γραμμες σημα.μιλαμε τορα αποσταση μοντεμ με υπολογιστη 5 μετρα και ενας τοιχος.το θεωρω το διαστημα πολυ μικρο για να χανει τοσο.μαλλον ι tp link η εσωτερικη που βαλα ειναι για τα πανυγηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 ετσι το χω φιλε και εχω μονο 2 γραμμες σημα.μιλαμε τορα αποσταση μοντεμ με υπολογιστη 5 μετρα και ενας τοιχος.το θεωρω το διαστημα πολυ μικρο για να χανει τοσο.μαλλον ι tp link η εσωτερικη που βαλα ειναι για τα πανυγηριαμηπως φταιει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω και δεν εχω κανει γενικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 14, 2012 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Δεν ξερω τις ρυθμισεις των μηχανηματων σου, μονο δες αν εχει καπου ρυθμιση εντασης της μαυρης κεραιουλας. Δεν ειναι λογικο να μην πιανει. Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στην κεραια εκπομπης μηπως παιζουν και αλλα accesspoints γυρω γυρω στην ιδια και γι αυτο εχεις πολυ θορυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 14, 2012 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Το ασύρματό σου δίκτυο το έχεις σε N ή G και σε ποιό κανάλι. Δές στην φωτογραφία εδώ τι εννοώ. Στην θέση σου αυτό που θα έκανα θα ήταν να κατεβάσω το Inssider. Τσεκάροντας εκεί το RSSI θα δείς το "σήμα σου". Η βαθμίδα πάει κάπως έτσι ---> -80<-70<...-30 δηλαδή το -60 είναι καλύτερο του -80. Στο τέλος θα έθετα το wireless σε άλλο κανάλι για να δώ άν υπάρχει διαφορά και τέλος θα έκανα το ίδιο με αλλαγή του Mode σε B+G αντί για Ν.Τα παραπάνω είναι για να δείς από θέμα router-ρυθμίσεων άν μπορείς να κάνεις κάτι για την βελτίωση. Από κεί και πέρα πρέπει να πάρεις κάτι άλλο που θα σε βοηθήσει όπως πρότεινε ο FANISTELROY και σάν τελική σημείωση....στην θέση σου θα είχα τσιμπήσει εξαρχής ενα usb και όχι pci wireless adapter μόνο και μόνο για την ευελιξία που σου προσφέρεις π.χ άν χρειαστείς ένα καλώδιο επέκτασης usb για να τοποθετούσες το usb wlan πιό κοντά, που θα σου πάει λιγότερο στο κόστος από το να αγοράζεις κεραιούλες σε πρώτη φάση..¨. Με πρόλαβε ο vanistelroy για το κανάλι....anyways. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Δεν ξερω τις ρυθμισεις των μηχανηματων σου, μονο δες αν εχει καπου ρυθμιση εντασης της μαυρης κεραιουλας. Δεν ειναι λογικο να μην πιανει. Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στην κεραια εκπομπης μηπως παιζουν και αλλα accesspoints γυρω γυρω στην ιδια και γι αυτο εχεις πολυ θορυβο.μηπως πρεπει να ρυθμισω τισ πορτεσ στο ρουτερ?εχει καποια σχεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 14, 2012 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Oχι, δες οπως σου ειπαμε καναλι, αν το εχεις b/g/n κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 14, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Oχι, δες οπως σου ειπαμε καναλι, αν το εχεις b/g/n κλπ... σε g einai.paizei se - 75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 15, 2012 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2012 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό... Ένα wireless extender, προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα wireless router που θα είναι συνδεδεμένο στο αρχικό router για να αναμεταδίδει το σήμα? Θέλω να πώ το extender προσφέρει πιο δυνατό σήμα, ή απλά προτιμάται λόγω απλούστερης χρησης? Ρωτάω επειδή χρειάζομαι ένα extender, αλλά έλεγα αντί αυτού να πάρω ένα ρουτεράκι να κάνει αυτή τη δουλειά, που πιθανώς στο μέλλον μπορεί να μου χρειαστεί για κάτι άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator_Crack Σεπτέμβριος 15, 2012 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2012 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό... Ένα wireless extender, προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα wireless router που θα είναι συνδεδεμένο στο αρχικό router για να αναμεταδίδει το σήμα? Θέλω να πώ το extender προσφέρει πιο δυνατό σήμα, ή απλά προτιμάται λόγω απλούστερης χρησης?Ρωτάω επειδή χρειάζομαι ένα extender, αλλά έλεγα αντί αυτού να πάρω ένα ρουτεράκι να κάνει αυτή τη δουλειά, που πιθανώς στο μέλλον μπορεί να μου χρειαστεί για κάτι άλλο Το extender Που αναφέρεις συνήθως προτιμάται λόγω απλούστερης χρήσης και κυρίως υπάρχει για την αναμετάδοση και βελτίωση γενικά του σήματος που θές. Συνήθως μπορεί να έχει πάνω του μεγαλύτερης απολαβής κεραία απ'οτι θα έβρισκες σε ένα κλασικό ρουτεράκι και συνήθως σε normal κόστος. Εφόσον το router που έχεις, υποστηρίζει access point/bridging mode ... λογικά θα τα καταφέρεις. - Πολύς κόσμος είναι η αλήθεια προτιμάει τελευτάι να αγοράζει TP-LINK γιατί πολύ απλά έχουν αρκετά features και είναι και σχετικά οικονομικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 15, 2012 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2012 Και μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp server σε ενα απο τα δυο γιατι θα τσακωνονται....Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 15, 2012 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2012 Το extender Που αναφέρεις συνήθως προτιμάται λόγω απλούστερης χρήσης και κυρίως υπάρχει για την αναμετάδοση και βελτίωση γενικά του σήματος που θές. Συνήθως μπορεί να έχει πάνω του μεγαλύτερης απολαβής κεραία απ'οτι θα έβρισκες σε ένα κλασικό ρουτεράκι και συνήθως σε normal κόστος.Εφόσον το router που έχεις, υποστηρίζει access point/bridging mode ... λογικά θα τα καταφέρεις.- Πολύς κόσμος είναι η αλήθεια προτιμάει τελευτάι να αγοράζει TP-LINK γιατί πολύ απλά έχουν αρκετά features και είναι και σχετικά οικονομικά.Δεν έχω τπτ από τα 2. Απλά βλέπω ότι το φτηνό ρουτεράκι της TP-link:[ame=http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-WR841N-300Mbs-Wireless-Router/dp/B001FWYGJS/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1347740122&sr=1-1]TP-Link TL-WR841N 300Mbs Wireless N Cable Router with 4-Port 10/100 Switch: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]έχει 2 5dbi κεραίες, ενώ το extender της :[ame=http://www.amazon.co.uk/TL-WA830RE-300Mbps-Wireless-Range-Extender/dp/B006BBYXPA/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1347740291&sr=1-1]TP Link TL-WA830RE 300Mbps Wireless N Range Extender: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]έχει 4dbi κεραιες και είναι και πιο ακριβό.Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω το extender? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 18, 2012 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2012 Δεν είναι 25dBi αυτά τα κεραιάκια. 4-8 είναι συνήθως, όπως και στο wa830re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewk Σεπτέμβριος 18, 2012 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2012 Δεν είναι 25dBi αυτά τα κεραιάκια. 4-8 είναι συνήθως, όπως και στο wa830re.2 κεραιες των 5 dbi εννοει..Στάλθηκε από το Optimus 2X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 19, 2012 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2012 2 κεραιες των 5 dbi εννοει..:red:Τώρα για το αν θα πρέπει να προτιμήσεις το access point ή το extender. Αν το extender συνδεθεί με καλώδιο με το access point, δε χρειάζεται. Μπορείς να πάρεις 2ο access point. Αν όμως τα συνδέσεις ασύρματα πρέπει το access point να υποστηρίζει repeater mode (συνήθως το κάνουν). Εν κατακλείδι αν το wr841n έχει repeater mode πάρε 2 από αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stetsan Σεπτέμβριος 19, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2012 για να λυθει σε καποιους η απορια για το θεμα που ανοιξα πηρα αυτο και το θεμα λυθηκε TP-LINK TL-WN821N WIRELESS-N 2T2R USB ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR σε πολυ ικανοποιητικο βαθμο,ευχαριστω για το ενδιαφερον απο ολους!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 19, 2012 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2012 :red:Τώρα για το αν θα πρέπει να προτιμήσεις το access point ή το extender. Αν το extender συνδεθεί με καλώδιο με το access point, δε χρειάζεται. Μπορείς να πάρεις 2ο access point. Αν όμως τα συνδέσεις ασύρματα πρέπει το access point να υποστηρίζει repeater mode (συνήθως το κάνουν). Εν κατακλείδι αν το wr841n έχει repeater mode πάρε 2 από αυτά. Τα router της TP link δεν έχουν repeat mode. Έτσι πήρα ένα AP: [ame=http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-WA901ND-Advanced-Wireless-Access/dp/B002YETVXC/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1348097977&sr=1-1]TP-Link TL-WA901ND Advanced Wireless N Access Point: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame] Πήρα το συγκεκριμένο λόγω των 3 κεραιών, μιας και το σήμα ήταν τραγικά εξασθενιμένο. Τελικά δούλεψε ρολόι και έχω και ένα πολύ καλό AP για μελλοντική χρήση (παίρνει και openwrt:D) @trendy γιατί μου είπες να πάρω 2 AP? modem-router υπάρχει ήδη, εγώ να επεκτείνω την εμβέλεια ήθελα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.