Jump to content

Απορίες σχετικά με oc.

Tsapis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

διαβάζοντας 2-3 guides σχετικα με oc σε core2duo ακόμα έχω απορίες !

αποφάσισα να κάνω oc τον e8500 γνωρίζωντας ότι η μητρική μου μπορεί να ανταπεξέλθει p5qc και μνήμες kingston DDR3 2x2gb @ 1333 9-9-9-24.οι απορίες μου είναι οι εξής : σχετικά με τις μνήμες τα guides που διάβασα αναφέρονται σε ddr2 ώστε να είναι 1:1, από ότι κατάλαβα αυτό δεν ισχύει όταν χρησιμοποιείς ddr3, σώστα ?

σχετικά με το oc που επιχέιρησα ώντας αρχάριος(πρώτη φορά) πέιραξα τα εξής: multiplier : 9.5 ,bus speed:410,

c1e:disable,cpu spread spectrum:disable (δεν βρήκα στα settings speedstep). όλα τα υπόλοιπα τα άφησα auto.έως εδώ όλα καλά ?

Στο cpu-z βλέπω rated fsb : 1640 και το dram freq : είναι στα 410 1:1 , φαντάζομαι ότι αυτό πρέπει να το αλλάξω ? αλλά πως ?

επίσης το ρέυμα να το αφήσω στο auto , η να το βάλω manual ? δεν με ενδιαφέρει να κάνω κάτι extreme, πχ αν είναι stable στα 3.9 που είναι τώρα , είμαι ικανοποιημένος.

εδω και 40 λεπτα τρέχω prime 95 χώρις κανένα πρόβλημα , οι θερμοκρασίες που βλέπω στο core temp είναι core 0: 28idle, 49-50 σε load, core 1: 40 idle. 58 σε load.

μήν βαράτε καθώς όπως είπα είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ oc, όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.

bumb ! κανείς ?

τώρα τρέχω στα 420χ9.5 με auto ρέυμα, οι μνήμες τις έχω βάλει στα 560 , 3:4

ύστερα απο αρκετές ώρες prime95 κανένα πρόβλημα θερμοκρασία 50-58c.

με τις μνήμες ξέρει κανείς τι να κάνω ? να τις ανεβάσω/κατεβάσω? η να τις αφήσω έτσι όπως είναι ?

Γενικα με τις μνημες μην πολυασχολησε.

Αστες στο auto και ασχολησου με τον επεξεργαστη μονο.

Οι μνημες ας χρονισουν οπου θελουν. Αδιαφορο ειναι και οσο και να τις υπερχρονισεις διαφορα δεν υπαρχει καμια. Το μονο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι να παραμεινει το συστημα stable απο την πλευρα των μνημων. Αν με auto ειναι stable , παρατα τες.

Με τον επεξεργαστη κοιτα να τον χρονισεις εκει που θες και μετα να βρεις ποσο ρευμα χρειαζεται για να το βαλεις manual.

Στο auto τραβαει παραπανω ρευμα απ οσο χρειαζεται , που σημαινει μεγαλυτερες θερμοκρασιες και μικροτερη διαρκεια ζωης της cpu.

edit Με tip για να το βρεις πιο ευκολα

Με τo volt auto κοιτα ποσο ρευμα σου τραβαει η cpu οταν τρεχεις linx και ξεκινα να το βαζεις manually απο κει και κατω...ξανατρεχε linx

Κατεβαινε σιγα σιγα (δε ξερω τι increment εχει η mobo σου πχ 0,0125) και ξανα τεσταρε μεχρι να φας μπλε οθονη.

Ανεβασετο μια σκαλα και αστο.

ευχαριστώ για την απάντηση , η αλήθεια είναι όταν δοκίμασα να βάλω manual ρέυμα μου έκανε κάτι κουλά(πχ παραμόρφωση χρωμάτων , προγράματα να κρασάρουν και κάτι τέτια ), αλλά θα κάνω μία προσπάθεια έτσι όπως λές εσύ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.