gambitgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2012 Έχω ένα κτίριο στο οποιό με τον μόνο τρόπου που επικοινωνεί το ισόγειο με τον 1ο όροφο είναι ένα καλώδιο κεραίας τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί για να μεταφέρει εικόνα από κάμερες. Θέλω να ρίξω ασύρματο ίντερνετ στον πάνω όροφο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο καλώδιο ώστε να βάλω στη μία άκρη την κεραία και στην άλλη το access point μου ώστε να έχω στην ουσία μια τεράστια επέκταση καλωδίου κεραίας; Αν ναι που μπορώ να βρω βυσματάκια για να τερματίσω το καλώδιο (υπόψη είναι πιο χοντρό από το κανονικό καλώδιο που χρησιμοποιούμε για το κανονικό wifi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 13, 2012 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Δεν το εχω ξανακανει/ακουσει, αλλα νοιωθω οτι ειτε δεν θα εχει σημα καθολου, ή ελαχιστο, λογω μεγαλων απωλειων απο το καλωδιο (μεγαλη αποσταση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3000 Σεπτέμβριος 13, 2012 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2012 Νομίζω ότι δεν πρέπει να σου κάνει για την δουλειά που θες, για τέτοιες υλοποιήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις καλώδιο RG-58 το οποίο είναι για την μπάντα των Ghz αν δεν κάνω λάθος και έχει ωμική αντίσταση 50 Ohm ενώ το καλώδιο της κεραίας τηλεόρασης είναι χαμηλότερης συχνότητας και έχει 75 ohm αντίσταση. Αν το φτιάξεις μόνος σου και δεν τερματίσεις σωστά τα RP-SMA (υποθέτω ότι αυτά έχει το Access Point και την κεραία) θα έχεις πολλές απώλειες για αυτό θα σου πρότεινα αν μπορείς να περάσεις καλώδιο από κάπου αλλού και να πας σε κάτι έτοιμο όπως αυτά:TP-LINK TL-ANT24EC5S ANTENNA EXTENSION CABLE R-SMA M/ F 5M - WIRELESS - E-SHOP.GRLEVEL ONE ANC-1470 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 10M - WIRELESS - E-SHOP.GR ΠΡΟΣΟΧΗ Στα βύσματα του access point και της κεραίας να είναι τα σωστά και να μην καταλήγουν σε άλλου τύπου και όσο λιγότερα μέτρα είναι το καλώδιο τόσο το καλύτερο γιατί θα έχεις μεγάλες απώλειες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Σεπτέμβριος 14, 2012 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Έχω ένα κτίριο στο οποιό με τον μόνο τρόπου που επικοινωνεί το ισόγειο με τον 1ο όροφο είναι ένα καλώδιο κεραίας τηλεόρασης που είχε τοποθετηθεί για να μεταφέρει εικόνα από κάμερες. Θέλω να ρίξω ασύρματο ίντερνετ στον πάνω όροφο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο καλώδιο ώστε να βάλω στη μία άκρη την κεραία και στην άλλη το access point μου ώστε να έχω στην ουσία μια τεράστια επέκταση καλωδίου κεραίας; Αν ναι που μπορώ να βρω βυσματάκια για να τερματίσω το καλώδιο (υπόψη είναι πιο χοντρό από το κανονικό καλώδιο που χρησιμοποιούμε για το κανονικό wifi).ΟΧΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Σεπτέμβριος 14, 2012 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 Ακόμα και με pig tail καλώδια ειδικά για κεραίες wifi οι απώλειες είναι σημαντικές και στην πράξη δεν χρησιμοποιούνται καλώδια πάνω από μερικά μέτρα (4-5m σε extreme περιπτώσεις)Δεν θα δουλέψει. ΟΧΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 14, 2012 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2012 τσου όπως λένε και πιο πάνω δεν παίζεικαι αφού χρησιμοποιήσεις που χρησιμοποιείς καλώδιο πέτα εκεί ένα utp να κάνεις την δουλεία σου σαν άνθρωπος μονό περιμένεις εκεί από τα ασύρματα να βρεις χαΐρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gambitgr Σεπτέμβριος 16, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2012 Σας ευχαριστώ όλους. Το μόνο που θα προσπαθήσω είναι να ενώσω το καλώδιο με ένα utp και να το χρησιμοποιήσω σαν όδηγο για να αντικαταστήσω το υπάρχον ελπίζοντας φυσικά ότι ο ηλεκτρολόγος δεν θα το έχει δέσει κάπου μάζι με τα υπόλοιπα.Ευχαριστώ και πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.